Miért ilyen gőgös, egoista a kereszténység, és miért prédikál arról, hogy ne legyünk gőgösek?
Szia
Azt gondolod gőgös az az ember aki másokért imádkozik? De hát Isten kéri arra a szolgáit, hogy imádkozzanak másokért. Ez is a jóság, az együttérzés és a felebaráti szeretet jele. Ennek semmi köze gőghöz!
Rossz a hangulatod? Nézd csak, Krisztus is mondott imát másokért:
"Őmiattuk kérlek. Nem a világ miatt kérlek, hanem azok miatt, akiket nekem adtál, mert ők a tieid. És mindaz, ami az enyém, a tiéd, és ami a tiéd, az enyém, és ők dicsőítettek engem.
És én nem vagyok többé a világban, de ők a világban vannak, én pedig hozzád megyek. Szent Atyám, vigyázz rájuk a te nevedért, melyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint ahogy mi is egyek vagyunk. Amikor velük voltam, vigyáztam rájuk a nevedért, melyet nekem adtál. Megvédtem őket, és egyikük sem veszett el, kivéve a pusztulás fiát, hogy beteljesedjen az írás. Most azonban hozzád megyek. Ezeket pedig azért mondom el a világban, hogy ők is ugyanúgy örüljenek, ahogy én. Elmondtam nekik mindazt, amit te mondtál, de a világ gyűlöli őket, mert ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak."
Nem arra kérlek, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy vigyázz rájuk a gonosz miatt. Ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak. Szenteld meg őket az igazság által. te szavad igazság." János 17:9-17
Mennyi mindenre kérte az Atyját a követői miatt!
ez is:
„Nagy ereje van az igaz ember könyörgésének, ha működni kezd. Illés hozzánk hasonló természetű ember volt, és imájában mégis azt kérte, hogy ne legyen eső: nem is esett az eső az országban három esztendeig és hat hónapig. Újra imádkozott, s az ég adott esőt, a föld pedig termő gyümölcsöket.” — Jak 5:16-18,
Szia
"Csakhogy Jézus létezésére semmi bizonyíték nincs, a Bibliát meg emberek írták, nem Isten sugallta"
Ha a kérdésednek ez a hátsó alapszíne, akkor a saját kérdésedet nulláztad le.
Ha nincsen Krisztus, akkor Biblia sincsen, ha nincsen(Istentől ihletett) Biblia, honnan veszed azt hogy valaki imádkozik valakiért?
Logikai bukfenc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!