A vallásos emberek miért ehetnek állatokat, ha ott az ötödik parancsolat?
Te ezt most valóban így gondolod, vagy érveket próbálsz? Én elfogadom, ha így gondolod, hogy a növények egyenrangúak még velünk is, csak furcsa.
De biztos rosszabb mindkettőt pusztítani, mint csak a növényt.
Sőt biológiailag az ember is állat! (A legnagyobb)
"De biztos rosszabb mindkettőt pusztítani, mint csak a növényt."
Már ne haragudj, de erre milyen érvet is tudsz felhozni? Ez teljesen szembe megy a biodiverzitás fenntartásával.
"De biztos rosszabb mindkettőt pusztítani, mint csak a növényt."
Rosszabb bizony, hiszen a növények termelik az oxigén jó részét, amit mindenki lélegez. No most növények nélkül nem létezhetne az élet azon formája a bolygón, amit ismerünk. Míg az állatok nagy része nélkül igen, pl. ember nélkül is, de kutya, csirke, disznó nélkül is, stb.
Ergó a növények sokkal fontosabban és sokkal magasabb szinten kell állniuk mint egy embernek vagy egy kecskének.
Minél több növényt pusztítasz el, annál bűnösebb vagy.
Szerintem nem kell érv arra, hogy a gyilkosság miért bűn. És ha kevesebbet gyilkolsz, az kisebb bűn, mintha százat.
Az eredeti kérdésem meg azért született, mert ellentmondást láttam benne. De érdekes, ilyenkor mindenki hirtelen a fűért morzsolja a könnycseppeket.
Az embernek csak fel kéne fognia, hogy nem minden az övé, mert ezzel elpusztítja az egész bolygót.
Vicces "érveket" tudsz felhozni kérdező.
"Szerintem nem kell érv arra, hogy a gyilkosság miért bűn. És ha kevesebbet gyilkolsz, az kisebb bűn, mintha százat."
Ha levágsz egy csirkét, jól lakik a család. Ha levágsz egy disznót, több hétre elegendő hús lesz. De 1 salátával 1 ember se lakik jól.
"Az ismerős, hogy az Amazonast azért gyújtották fel, hogy legyen helye annak a rengeteg metánt termelő szarvasmarhának, amit aztán megzabálnak?"
Ez merő ostobaság, s csak tudatlanságodat mutatja. Az őserdőket azért égetik és égették mindig, mert nagyon gazdag termőföld van alattuk, ahol növényt tudnak termeszteni (amiért szerinted nem kár, mert úgy is csak növény és a fénnyel még te sem laksz jól). A szarvasmarhát legfeljebb csak a kimerült földekre küldik, amit nem tudnak növénytermesztésbe hasznosítani.
Baj amikor a fanatizmus tudatlansággal is párosul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!