10 parancsolat kiadása után, miért vonta vissza Isten ezeket a törvényeket?
Pusztai vándorlás elején megkapott törvények a vándorlás végén törölve lettek. Parancsba lett adva a Kánaáni népek kiirtása, csecsmőket is, aranyat el lehet lopni tőlük, feleségeiket szexrabszolgaként megtarthatja a kiválasztott nép!
Ugye mindig az utolsó kinyilatkoztatás érvényes, ez felülírja az előzőt!
Olvasd el a Tórát utána okoskodj. Senki sem gyűlöli a kiválasztott népet, különben nem irányíthatnák mai napig az összes államot. Ők is csak parancsra cselekedtek. A fent említett bűnök szerepelnek a tórában, Isten parancsában. Annak az Istennek a parancsa, aki egy Jézussal!
Aki megparancsolta a 10 parancsolatot, majd 40 év múlva ellent mond saját magának, ezután nem tiltja meg mégegyszer, tehát ez az érvényes.
A tízparancsban nincs benne a kánaáni népek kiírtása. De te is megbizonyosodhatsz róla, gugliba keress rá a tízparancsra és magad is elolvashatod.
Bár ha a kérdés kiírása előtt rákeresel, akkor megspóroltál volna egy felesleges kérdést és okosabbnak tűnnél.
Pl. a konkrét tudás fájáról való evés tiltó parancsának miért kellene fennállnia az Édenkert elhagyása után is? Nem szellemi értelemben, hanem konkrét fizikai értelemben.
Nem világos, hogy vannak eseti parancsok egy adott időre vonatkozóan?! Vannak.
6#
Te olvastad a Tórát? Vedd elő a Bibliát, olvasd át, utána oszd az igét. Nulla szövegértés?
Lehet én vagyok a hülye, de lehet te. Úgy tudom a kérdésed ez volt:
"10 parancsolat kiadása után, miért vonta vissza Isten ezeket a törvényeket?"
Javaslom akkor járd újra az ált. iskolát, hogy ki tudd magad értelmesen fejezni. Vagy nem tudod mi az a tízparancs, vagy képtelen vagy értelmesen feltenni a kérdésedet. Egyik se túl jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!