A hívőket a rosszban mégis hogyan tudja megnyugtatni a tudat, hogy "Isten kezében vannak"?
Ha jó jön, egyedül Istené a dicsőség. (Ez önmagában undorító dolog szerintem, bocsi a csúnya szóért.)
Ha rossz jön, lerendezik annyival, hogy nem védhet meg Isten mindentől / biztos oka volt.
Eddig... Tegyünk úgy, hogy értem.
Node akkor mégis miért megnyugtató tudat a rosszban, hogy "Isten kezében vagytok", amikor könnyen lehet, hogy Isten épp, hogy engedni fogja a rossz bekövetkezését?
Hosszú Bibliai idézeteket tartalmazó válaszokra nem vagyok kíváncsi. Már csak azért sem, mert a saját, önálló véleményekre és bibliaértelmezésre vagyok kíváncsi.
Úgy, hogy Istennek terve van velük, ő tudja, hogy mi válik javukra stb... meg a többi zagyvaság.
Tudom, mert mikor hívő voltam, én is ilyeneket beszéltem be magamnak.
Az istenhitnek pont ez a lényege, hogy pszichológiai szempontból nyugtató hatással van az elmére, függetlenül attól, hogy Isten lehet nem is létezik.
#8 Miért nem bírod elfogadni?
A Biblia tanítása meg egyenest arra nevel,hogy,szinte ne is érdekeljen az éned.Hanem,hogy bármi áron szeresd az embereket.Jobban szereted az embereket,mint magadat?Ha saját magad a fontos számodra,az éned,akkor nem lelhetsz rá az igazi boldogságra.Gondolj Krisztusra!Rengeteget kellet,hogy dolgozzon,segítsen az embereknek,mégis boldog volt gondolom.Azt figyeld mindig,hogyan lehetsz a legszeretőbb az adott helyzetekben,még,ha le is kell mondjál valamiről.Ezek vonatkoznak a kérdezőre is nagy részt,valamennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!