Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívőket a rosszban mégis...

A hívőket a rosszban mégis hogyan tudja megnyugtatni a tudat, hogy "Isten kezében vannak"?

Figyelt kérdés

Ha jó jön, egyedül Istené a dicsőség. (Ez önmagában undorító dolog szerintem, bocsi a csúnya szóért.)

Ha rossz jön, lerendezik annyival, hogy nem védhet meg Isten mindentől / biztos oka volt.

Eddig... Tegyünk úgy, hogy értem.

Node akkor mégis miért megnyugtató tudat a rosszban, hogy "Isten kezében vagytok", amikor könnyen lehet, hogy Isten épp, hogy engedni fogja a rossz bekövetkezését?

Hosszú Bibliai idézeteket tartalmazó válaszokra nem vagyok kíváncsi. Már csak azért sem, mert a saját, önálló véleményekre és bibliaértelmezésre vagyok kíváncsi.

2019. aug. 17. 10:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%

Úgy, hogy Istennek terve van velük, ő tudja, hogy mi válik javukra stb... meg a többi zagyvaság.

Tudom, mert mikor hívő voltam, én is ilyeneket beszéltem be magamnak.

Az istenhitnek pont ez a lényege, hogy pszichológiai szempontból nyugtató hatással van az elmére, függetlenül attól, hogy Isten lehet nem is létezik.

2019. aug. 17. 12:32
 12/17 anonim ***** válasza:
Hát ahhoz marha erősen kell hinni, hogy ilyeneket mondjon valaki, és ez őt megnyugtatja.
2019. aug. 17. 12:39
 13/17 anonim ***** válasza:
Úgy értem, hogy őket megnyugtatja, többes számban, akik ilyen erősen hisznek.
2019. aug. 17. 12:57
 14/17 A kérdező kommentje:
Én amíg próbáltam beilleszkedni a közösségbe és hívő lenni, addig se értettem, hogy miért kellene, hogy megnyugtasson az, hogy oka van a szenvedésnek, amire pl 5 év múlva majd rájövök (rájöhetek Isten nélkül is illetve addigra magától is begyógyul a seb), vagy miért kellene az megnyugtasson, hogy Isten ezt most nem engedte, nem védhet meg mindentől. Ez utóbbi meg szimpla kimagyarázás.
2019. aug. 17. 14:07
 15/17 anonim ***** válasza:
25%

#8 Miért nem bírod elfogadni?

A Biblia tanítása meg egyenest arra nevel,hogy,szinte ne is érdekeljen az éned.Hanem,hogy bármi áron szeresd az embereket.Jobban szereted az embereket,mint magadat?Ha saját magad a fontos számodra,az éned,akkor nem lelhetsz rá az igazi boldogságra.Gondolj Krisztusra!Rengeteget kellet,hogy dolgozzon,segítsen az embereknek,mégis boldog volt gondolom.Azt figyeld mindig,hogyan lehetsz a legszeretőbb az adott helyzetekben,még,ha le is kell mondjál valamiről.Ezek vonatkoznak a kérdezőre is nagy részt,valamennyire.

2019. aug. 17. 16:16
 16/17 anonim ***** válasza:
Azt, hogy ki volt ő valójában, azt sajnos nem tudhatjuk. De legalább tudta, hogy miért szenved, de hogy valójában mi történt vele, azt mi már nem tudhatjuk. És mivel nem rendelkezünk biztos forrással azt illetően, hogy ki volt ő és miket csinált meg mik történtek vele, nekem ez így kevés ahhoz, hogy teljesen és félelem nélkül megbízzak ezekben a dolgokban. A feltámadás meg aztán főleg egy nagyon ködös dolog. Így aztán az élet meg olyan, mint egy sötét alagút. Hogyha ő tényleg egy isteni személy volt, akkor meg valószínűleg nem is félt soha. Attól persze még nagyon szép dolog, hogy ennyire szeretett minket, meg azt mondta, hogy ne féljünk. Attól, hogy odafent tudják, hogy mi a sorsunk, mi még itt lent az életben nem tudjuk. Néha vannak furcsa véletlenek, de mi ezt sajnos nem tudjuk kibogozni.
2019. aug. 17. 20:11
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem támadt volna fel,akkor az apostolok nem kezdték volna el komolyabban építeni az egyházat,de feltámadt.Látod,ma is létezik az egyház.Valakinek el kellet kezdenie építeni és ezek az apostolok és első sorban Jézus Krisztus volt.Feltámadt Jézus Krisztus és megváltott,megmentett,üdvözített a SZENT vérével a golgotai lattoron minket.Fogadd el!
2019. aug. 18. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!