Ha Isten mindenható és nélküle nem születhet élet, akkor miért hibázik a sziámi ikrekkel?
Azok szegények egészen biztosan kezdettől fogva hibásan fejlődnek ki, már a petesejtjük is közös, ráadásul teljesen össze van nőve, pedig A fogantatás Istentől függ..
Tulajdonképpen egyetlen organizmusnak számítanak, azért különösen nehéz őket szétválasztani, mert a még a vérkörük is össze van nőve.
Na de mi a helyzet a lelkükkel?
Egy lelkük van e nekik, vagy hogyan működik ebben az esetben, hiszen azt nem operálja ketté a sebész?
Kaptam egy érdekes választ privátban, de nekem egyrészt a privát zóna privát beszélgetésekre van fenntartva, hiszen talán arra is való, másrészt szerintem ez a válasz nagyon ide kívánkozik, hiszen annyira a kérdésre van adva, hogy kár lenne kihagyni.
A feladója vonakodott ide kiírni, de engedélyt kaptam rá, hogy bemásoljam, íme:
Szervusz!
Nem Isten teremtette őket ilyenné. Minden betegség következménye az első emberpár bukása miatt alakult ki. Ők elveszitették a tökéletességüket, átadták magukat a bünnek és a bün minden hatásának. Igy jöttek a betegségek, az öregség és végül a halál is. Mindezt ugy adták át a leszármazottaiknak, mint egy fertőző betegséget. Ezért nincs a világon egyetlen tökéletes ember sem.
Mindannyian megbetegszünk. Van aki már az anyaméhben, vagy később.A Sziámi ikrek esetében a fejlődés során rendellenesség jön létre, amikor a sejteknek osztódniuk kéne. Igy alakulhatnak ki Sziámi ikrek. Persze egy orvos jobban meg tudja foglamazni. Tehát mindannyian megöregszünk és végül meghalunk.
De kérdezted, hogy ebben az esetben mi van a lélekkel?
Nos a vallás azt tanitja, hogy van egy különálló lelkünk. De ez nem igy van. A Biblia mást ir. Amikor Isten megalkotta Ádámot, előtte feküdt a test, de az még élettelen volt. Ekkor Isten az ember 'orrlyukába lehellte az élet lehelletét', és igy lett az ember élő lélekké.
Mert az ember maga a lélek. A Bibliában több helyen az állatokat is 'lelkeknek' nevezi. A lélek szó jelentése: mindaz aki/ami lélegzik.
Még ma is használatos az a kifejezés, amikor megkérdezik, hogy pl.: ez a város vagy falu 'hány lelkes'?
Tehát az ember maga az élő lélek.
Amikor Isten figyelmeztette Ádámot és Évát, hogy ha esznek a tiltott fáról meghalnak, még ezt mondta: 'visszatérsz a földbe, mert porbol lettél, és ismét porrá leszel.'
Egy szó sincs a Bibliában arról, hogy ha meghalunk a lelkünk majd menne valahová. Ellenkezőleg. Aki meghalt, megszünik létezni.
Tehát nem akarok hosszu lenni, igy csak kicsit összefoglalom. A Sziámi ikrek esetében is bár össze vannak nőve, nincs külön lelkünk. Mivel az ember maga a lélek, igy hiába vannak ketten, de összenőve egynek számitanak.
Üdv: Judit!
Eddig minden érthető, de megkérdezem: Amikor viszont sikeresen szétválasztják őket, akkor mi a helyzet, ha eleve kettőjüknek egy lelke volt, akkor az egyiküknek nem lesz a szétválasztás után? Vagy Isten pótlóan lehel egyet? Vagy kettőjüknek egy-egy fél lélekkel kell tovább élnie? Esetleg magától generálódik egy Isten közreműködése nélkül is?
Egyébként sejtem a válasz egyik okát, bár nem esett róla szó, a vér tisztelete is szempont lehet, amely a közös vérkör miatt egyetlen entitássá teszi a két összenőtt embert, az ikerpárt.
Érdekes vonatkozás, hogy az egypetéjű ikrek egyébként is genetikailag nagyon hasonlóak, hiszen az anyai génjeik biztosan azonosak, mert ugyanabból a petéből fejlődtek ki, de valószínűleg két spermium termékenyítette meg a petét, így az apai gének viszont eltérőek lehetnek.
Nem tudom, az lehetséges e, hogy az apai gének is teljesen ugyanazok az ikrek esetében, tudtommal nem, de nem vagyok ebben szakértő, a sziámi ikrek esetében viszont ez felmerülhet, hiszen a teljes szervi, szervezeti közösség talán csak ezért lehetséges.
Ekkor viszont a két ember egy duplikátumnak felel meg.
"A jóisten szeretettel teljes és nemhiába adta ezt a sorsot az ikreknek. Bizony ez egy próbatétel. De nem adhatta bárkinek csak erős lelkeknek. Azok az ikrek bizony különlegesek a mi Istenünk számára."
Szép kenetteljes szavak, ám bocsáss meg, mégis felmerül bennem a kérdés, hogy a válaszod alapján vagy te vagy ostoba, vagy minket nézel annak,
Szabad kezet ad az életnek. Innentől elég komplex energetika, amely tudomány ágat még fel sem fedeztek.
Nem hibázik. Nem csak mert isten semmit sem tesz, hanem mert a sors isten elég fejlett szolgája. Hidd el, minden amj van, úgy kell lennie. Ha máshogy lenne, kozmikus szinten rosszabb lenne.
"Szabad kezet ad az életnek."
Ha a lovak közé dobja a gyeplőt, akkor semmi joga a végítéletkor a bíráskodáshoz.
"komplex energetika, amely tudomány ágat még fel sem fedeztek."
Energetika szak van a Műegyetemen, de Istent ott nem tanítják...
"Nem hibázik."
Nana, az összenőtt ikrek hibának tűnnek.
"Nem csak mert isten semmit sem tesz, hanem mert a sors isten elég fejlett szolgája. Hidd el, minden amj van, úgy kell lennie. "
Azzal egyetértek, ha nem így, akkor máshogyan lenne, de ha te a 'sorsban' hiszel, akkor többistenhívő vagy, nem keresztény. Bár nekem a kereszténység is gyanús, hiszen itt is több entitás ténykedik, a rossz dolgokat a sátán számlájára írják és mivel abból több van általában, mint jóból, azt is szokták mondani, hogy jelenleg ő uralkodik.
Talán ez is egy példája, hogy a sátán növesztette őket egybe? Na de ha ilyen nagy és mindent meghatározó dolgokba is bele tud avatkozni, akkor mi marad az Istennek?
"Nem értem miért tartassz ostobànak a válaszom alapján. Én ezt tanultam a templomba ."
Egy 'sz' a tartasz, ostobának és templomban - egy mondatban három hiba, pirossal aláhúzva. A nyelvtant azt nem vágod, ez már világos, de most mond meg őszintén, te valóban simán benyeled ezt a papi frázist az isteni próbatételről?
Nem túlságosan erőltette meg magát a templomi oktatód, ám nem is akarom itt most elkezdeni ezt különösebben magyarázni, mert feleslegesnek tartom, de az talán neked is feltűnhetett volna, hogy az ilyen súlyosan fogyatékosok valójában életképtelenek, az ő sorsuk nem csak a saját, de mások kolonca is.
Milyen élet az ilyen?
Ezek a mostaniak tudtommal már annyira egybenőttek, hogy az agyuk idegpályái is bizonyos szinten egyek voltak, például amit az egyik látott, azt a másik is észlelte, de a gondolataik már el voltak szigetelve egymástól.
Na de a lelkük darabszáma érdekel elsősorban, most egy van e kettőjüknek, vagy kettő az egynek, mi a véleményetek?
Szerintem két különböző lélek.
De még egy kérdésem lenne. Te akkor úgy gondolod hogy az isten igazságtalan? Vagy te nem is hiszel ő benne?
A fizikai világok tökéletlenek. Másképp nem lehet őket létrehozni.
A sziámi ikrek a két agy miatt két lélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!