Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten mindenható és nélküle...

Ha Isten mindenható és nélküle nem születhet élet, akkor miért hibázik a sziámi ikrekkel?

Figyelt kérdés

Azok szegények egészen biztosan kezdettől fogva hibásan fejlődnek ki, már a petesejtjük is közös, ráadásul teljesen össze van nőve, pedig A fogantatás Istentől függ..

Tulajdonképpen egyetlen organizmusnak számítanak, azért különösen nehéz őket szétválasztani, mert a még a vérkörük is össze van nőve.

Na de mi a helyzet a lelkükkel?

Egy lelkük van e nekik, vagy hogyan működik ebben az esetben, hiszen azt nem operálja ketté a sebész?

2019. aug. 16. 17:57
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

Kaptam egy érdekes választ privátban, de nekem egyrészt a privát zóna privát beszélgetésekre van fenntartva, hiszen talán arra is való, másrészt szerintem ez a válasz nagyon ide kívánkozik, hiszen annyira a kérdésre van adva, hogy kár lenne kihagyni.

A feladója vonakodott ide kiírni, de engedélyt kaptam rá, hogy bemásoljam, íme:

Szervusz!

Nem Isten teremtette őket ilyenné. Minden betegség következménye az első emberpár bukása miatt alakult ki. Ők elveszitették a tökéletességüket, átadták magukat a bünnek és a bün minden hatásának. Igy jöttek a betegségek, az öregség és végül a halál is. Mindezt ugy adták át a leszármazottaiknak, mint egy fertőző betegséget. Ezért nincs a világon egyetlen tökéletes ember sem.

Mindannyian megbetegszünk. Van aki már az anyaméhben, vagy később.A Sziámi ikrek esetében a fejlődés során rendellenesség jön létre, amikor a sejteknek osztódniuk kéne. Igy alakulhatnak ki Sziámi ikrek. Persze egy orvos jobban meg tudja foglamazni. Tehát mindannyian megöregszünk és végül meghalunk.

De kérdezted, hogy ebben az esetben mi van a lélekkel?

Nos a vallás azt tanitja, hogy van egy különálló lelkünk. De ez nem igy van. A Biblia mást ir. Amikor Isten megalkotta Ádámot, előtte feküdt a test, de az még élettelen volt. Ekkor Isten az ember 'orrlyukába lehellte az élet lehelletét', és igy lett az ember élő lélekké.

Mert az ember maga a lélek. A Bibliában több helyen az állatokat is 'lelkeknek' nevezi. A lélek szó jelentése: mindaz aki/ami lélegzik.

Még ma is használatos az a kifejezés, amikor megkérdezik, hogy pl.: ez a város vagy falu 'hány lelkes'?

Tehát az ember maga az élő lélek.

Amikor Isten figyelmeztette Ádámot és Évát, hogy ha esznek a tiltott fáról meghalnak, még ezt mondta: 'visszatérsz a földbe, mert porbol lettél, és ismét porrá leszel.'

Egy szó sincs a Bibliában arról, hogy ha meghalunk a lelkünk majd menne valahová. Ellenkezőleg. Aki meghalt, megszünik létezni.

Tehát nem akarok hosszu lenni, igy csak kicsit összefoglalom. A Sziámi ikrek esetében is bár össze vannak nőve, nincs külön lelkünk. Mivel az ember maga a lélek, igy hiába vannak ketten, de összenőve egynek számitanak.

Üdv: Judit!

Eddig minden érthető, de megkérdezem: Amikor viszont sikeresen szétválasztják őket, akkor mi a helyzet, ha eleve kettőjüknek egy lelke volt, akkor az egyiküknek nem lesz a szétválasztás után? Vagy Isten pótlóan lehel egyet? Vagy kettőjüknek egy-egy fél lélekkel kell tovább élnie? Esetleg magától generálódik egy Isten közreműködése nélkül is?

Egyébként sejtem a válasz egyik okát, bár nem esett róla szó, a vér tisztelete is szempont lehet, amely a közös vérkör miatt egyetlen entitássá teszi a két összenőtt embert, az ikerpárt.

Érdekes vonatkozás, hogy az egypetéjű ikrek egyébként is genetikailag nagyon hasonlóak, hiszen az anyai génjeik biztosan azonosak, mert ugyanabból a petéből fejlődtek ki, de valószínűleg két spermium termékenyítette meg a petét, így az apai gének viszont eltérőek lehetnek.

Nem tudom, az lehetséges e, hogy az apai gének is teljesen ugyanazok az ikrek esetében, tudtommal nem, de nem vagyok ebben szakértő, a sziámi ikrek esetében viszont ez felmerülhet, hiszen a teljes szervi, szervezeti közösség talán csak ezért lehetséges.

Ekkor viszont a két ember egy duplikátumnak felel meg.

2019. aug. 19. 09:26
 32/38 A kérdező kommentje:

"A jóisten szeretettel teljes és nemhiába adta ezt a sorsot az ikreknek. Bizony ez egy próbatétel. De nem adhatta bárkinek csak erős lelkeknek. Azok az ikrek bizony különlegesek a mi Istenünk számára."

Szép kenetteljes szavak, ám bocsáss meg, mégis felmerül bennem a kérdés, hogy a válaszod alapján vagy te vagy ostoba, vagy minket nézel annak,

2019. aug. 19. 10:12
 33/38 A kérdező kommentje:
Annyi fejlemény van, hogy egypetéjű ikrek esetén egyetlen spermium termékenyít meg egyetlen petesejtet, csak az kettéválik, így valóban teljesen azonos a genom, utánajártam.
2019. aug. 19. 11:00
 34/38 anonim ***** válasza:
51%

Szabad kezet ad az életnek. Innentől elég komplex energetika, amely tudomány ágat még fel sem fedeztek.

Nem hibázik. Nem csak mert isten semmit sem tesz, hanem mert a sors isten elég fejlett szolgája. Hidd el, minden amj van, úgy kell lennie. Ha máshogy lenne, kozmikus szinten rosszabb lenne.

2019. aug. 20. 15:53
 35/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért tartassz ostobànak a válaszom alapján. Én ezt tanultam a templomba . Az Isten csak olyannak ad nehéz megmérettetést akit érdemesnek talal rá! Azok a gyermekek erősek! Vagy talán azt gondolod az úr csak kegyetlenkedik? Biztos megjutalmazza majd őket az életben, hisz ő szeret minket
2019. aug. 21. 22:08
 36/38 A kérdező kommentje:

"Szabad kezet ad az életnek."

Ha a lovak közé dobja a gyeplőt, akkor semmi joga a végítéletkor a bíráskodáshoz.

"komplex energetika, amely tudomány ágat még fel sem fedeztek."

Energetika szak van a Műegyetemen, de Istent ott nem tanítják...

"Nem hibázik."

Nana, az összenőtt ikrek hibának tűnnek.

"Nem csak mert isten semmit sem tesz, hanem mert a sors isten elég fejlett szolgája. Hidd el, minden amj van, úgy kell lennie. "

Azzal egyetértek, ha nem így, akkor máshogyan lenne, de ha te a 'sorsban' hiszel, akkor többistenhívő vagy, nem keresztény. Bár nekem a kereszténység is gyanús, hiszen itt is több entitás ténykedik, a rossz dolgokat a sátán számlájára írják és mivel abból több van általában, mint jóból, azt is szokták mondani, hogy jelenleg ő uralkodik.

Talán ez is egy példája, hogy a sátán növesztette őket egybe? Na de ha ilyen nagy és mindent meghatározó dolgokba is bele tud avatkozni, akkor mi marad az Istennek?

"Nem értem miért tartassz ostobànak a válaszom alapján. Én ezt tanultam a templomba ."

Egy 'sz' a tartasz, ostobának és templomban - egy mondatban három hiba, pirossal aláhúzva. A nyelvtant azt nem vágod, ez már világos, de most mond meg őszintén, te valóban simán benyeled ezt a papi frázist az isteni próbatételről?

Nem túlságosan erőltette meg magát a templomi oktatód, ám nem is akarom itt most elkezdeni ezt különösebben magyarázni, mert feleslegesnek tartom, de az talán neked is feltűnhetett volna, hogy az ilyen súlyosan fogyatékosok valójában életképtelenek, az ő sorsuk nem csak a saját, de mások kolonca is.

Milyen élet az ilyen?

Ezek a mostaniak tudtommal már annyira egybenőttek, hogy az agyuk idegpályái is bizonyos szinten egyek voltak, például amit az egyik látott, azt a másik is észlelte, de a gondolataik már el voltak szigetelve egymástól.

Na de a lelkük darabszáma érdekel elsősorban, most egy van e kettőjüknek, vagy kettő az egynek, mi a véleményetek?

2019. aug. 22. 11:35
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem két különböző lélek.

De még egy kérdésem lenne. Te akkor úgy gondolod hogy az isten igazságtalan? Vagy te nem is hiszel ő benne?

2019. aug. 25. 20:39
 38/38 világvége1 ***** válasza:
100%

A fizikai világok tökéletlenek. Másképp nem lehet őket létrehozni.

A sziámi ikrek a két agy miatt két lélek.

2020. jún. 9. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!