Most miért nem zavarja össze Isten az embereket?
Régen csak a Bábeli toronynál összekeverte a nyelvet, hogy nehogy nagyot építsen az emberiség.
De most ennél a cikknél gondolkodóba estem:
Átpörgettem a cikket. Gondolom te is elolvastad, ezért is tenném fel kérdésed mellé a kérdést: Ennél jobban már minek? :D
Mondom ezt én, aki szintén nagy űrkedvelő és scifi rajongó vagyok, és már 20 évvel ezelőtt is azt a szép és modern jövőt realizáltam magamban ami sajnos nem jött el olyan hamar mint vártam, de ezeket az embereket nem ez zavarta össze, hanem a pénzük. Isten jókedvében sem ronthatna ezen tovább szerintem.
Miért tenné?
Az emberi butaság már olyan magas fokú lett, hogy önmagukat is össze tudják zavarni.
A bábeli torony az emberi gőg szimbóluma, ezért rombolta le Isten a történet szerint, nem pedig azért, mert magas volt. Ez a torony sokkal inkább szimbolikusan tört az ég felé, mint az "eget elérő" űrhajók és rakéták.
Egyébként ez is inkább egy eredetmonda, a nyelvek sokszínűségére keresi a választ, noha maga a torony valóban létezett.
Kérdező: hát elég zavarodott az emberiség ma... még kellene?
3as:"A bábeli torony az emberi gőg szimbóluma"
Igen, az, hogy illegitim módon akartak Istenhez jutni- habarccsal, téglával szurokkal (mint ma a lökött materialisták, szerekkel, anyagokkal stb)- és nem szívjósággal és szellemi erővel (mint a "Halhatatlanságra vágyó királyfi típusú mesék hősei)
"eredetmonda" -igen
" a nyelvek sokszínűségére keresi a választ" -nem, a ÓSZ-ben előtt már ír a sok nyelvről, itt az ÉRTÉS zavarodott össze. Addig a jel-jelentés egy volt és ezért más jellel is fogták a jelentést. Ezután nem - a jelentés elszakadt a jeltől.
Hasonlatos, hogy egy 1 év körüli gyerek "érti" bármilyen nyelven mondják, de egy 3-4 éves már nem. Az archaikus ember tudatállapota hasonló a kisgyerekékez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!