Tudok mondani olyan filmet, amely a arról szól, hogy a vallás miként beflyásolja az embereket?
Rosszak jobbak :D
Vígjáték, de az is erősen benne van, hogy a túlbuzgó vallásosság miatt már fiatalon is mekkora hülyét csinálhat az ember magából "Jézus és Isten nevében"
Kevés jó van.
Pl.
Kalkuttai Teréz Anya (1-2.)
2008.03.13. csütörtök 16:37
Fabrizio Costa kétrészes filmje Teréz Anya mozgalmas és fordulatokban gazdag életét mutatja be.
A XX. század legbefolyásosabb asszonyának tartották, de nem volt egyebe, csak egy kék csíkos fehér szárija. A nagyhatalmak vezetőinek döntéseire gyakorolt hatást, pedig semmi mást nem tett, mint alázattal és odaadással szolgálta a világ legszegényebb embereit.
A konzumidióták izlésének kiszolgálására viszont tucatjával vannak; Da Vinci-kód Agora Éli könyve i ták dálse
Jesus camp
Nem tudom, hogy van-e magyarul, de ha érdekelnek az ilyenek akkor érdemes megnézni
engem nagyon kiakasztott
Szia!
Amikor én ismerkedtem azzal a közösséggel, ahova járok, valaki ajánlott egy nagyon kemény filmet, ami egy görbe tükörben mutatja be az amerikai adventmozgalom egyik alakját a híres Kellogot. A film igazából egy vígjáték a címe: Promenád a gyönyörbe.
Bár nagyon sok ferdítés van benne, én azért megértettem a lényeget, hogy hova vezet, ha az ember szélsőségessé válik egy területen...
üdv. Péter
Jesus Camp (gyerekeket fanatizálnak...undorító és egyben kötelező megnézni)
Dogma (provokatív, keresztény idegesítő film)
DaVinci kód
Angyalok és démonok
(az utolsó 2-ben a szkeptikus professzor mesél az egyház befolyásáról)
A lator
Egy Jézus korabeli tolvaj senkiháziról szól aki kétségbe vonja Jézus hatalmát. Nekem nagyon tetszett, vígjáték és dráma keveréke.
A kapcsolat (igaz nem ilyen stílusú film,de van benne nem kevés vita a vallásról)
A Bakancslista (Jack Nicolson és Morgan Freeman eszetlen jó filmje, vígjáték és dráma keverék ez is. Itt két haldokló akiknek fél éve van hátra elhatározzák,hogy életük végén adnak az érzésnek. Jack Nicolson a való életben is ateista és persze a filmben többször elő kerül a dolog)
Én is a Dogmát akartam írni, nekem nagy kedvencem az a film. :D
Nem tudom vajon Dan Brown merített-e belőle ihletet, amikor megírta a Da Vinci kódot? :)
Salemi boszorkányok
Kis Buddha
Skarlát betű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!