Hogy tudják még mindig a béke vallásának nevezni az iszlámot?
Al-Kaida, ISIS, Hamász, Hezbollah, Talibán, ARSA, Al-Shabaab, stb.
És kíméljetek a 'mInDeN vAlLáS eGyFoRmÁn RoSsZ' szövegtől, Szíriában az Iszlám Állam gyilkolt ártatlanokat, nem a Buddhista Állam, nem a Hindu Állam, nem a Keresztény Állam, stb.
"Végülis amig a kereszténységben az adakozó, gyógyitó és megbocsátó Jézus a központi alak, addig az iszlámban Mohamed, a gyilkos hadvezér a 9 éves feleséggel, aki szerint a nők be sem juthatnak a mennybe."
Ezek is tipikus hazugságok amiket rosszindulatú keresztények terjesztenek. A Biblia főleg az Ószövetség de az Újszövetségben is tele van erőszakos, népirtásra felszólító versekkel. Az iszlám vallás viszont tiltja ártatlanok gyilkolását, így Mohamed próféta sem gyilkolt. A háborúk amikben részt vett védekező harcok voltak. 9 éves felesége keresztény hazugság. Nem tudjuk pontosan hány éves volt. Azt meg nem tudom honnan vetted hogy az iszlám szerint nők nem juthatnak a mennybe. Aki ilyet terjeszt az vagy nagyon hülye vagy szándékosan hazudozik.
A keresztes háborúkat a muszlim világ provokálta ki? Ezt melyik történelemkönyvben olvastad.
A keresztes háborúk kiváltó okai között a következők voltak:
- a Kelettel folytatott élénk kereskedelem miatt a gazdaság bővült, a népességszám növekedésnek indult, ezért feudális feszültségek jelentek meg az európia társadalmakban, hiszen ha a földek java az egyház kezében van, és még a nemesség is a parasztságon élősködik, akkor mit csinál a parasztság? Lázadozik.
- a feudális feszültségek feloldására a pápaságot hívták segítségül.
- a pápaság meghirdette a(z első) keresztes hadjáratot a feudális feszültségek csökkentésére.
# 10 Világosíts fel.
# 11 A christchurchi mecset mészárlást egy elmebeteg követte el, nem egy kiterjedt keresztény terror szervezet. A másik két esetről forrás?
Féligazságokat mondasz. Igen, a keleti keresztes hadjáratokat valóban nem muszlimok hanem európai pogányok ellen indították, de a Bizánci birodalom nem volt célpont. A keresztesek egyességet kötöttek a konstantinápolyi császárral, hogy a segítségükért cserébe Bizánc részt vesz a keresztes hadjáratban, de a császárt meggyilkolták a riválisai és az új császár be sem engedte a kereszteseket a városba, és ezért támadták meg a várost, nem egy előre eltervezett ostrom volt.
De ezek később voltak, az első keresztes hadjárat tényleg azért történt, mert a muszlimok betörtek a Bizánci birodalomba és a császár segítséget kért a pápától. És a Közel-Keleten a keresztes államok valóban olyan földön álltak amit a muszlimok elvettek a keresztényektől.
Megölették a muszlim nagykövetet, és akkor mi van? A magyar király megölette a mongolok követét, akkor ezek szerint mi is megérdemeltük a tatárjárást?
# 20 Igen, korábban írtam is, hogy miket műveltek a Shia muszlimokkal, lelőtték, lefejezték őket, a mecseteket felgyújtották. De nem csak a Shia muszlimokkal, minden muszlimmal aki nem értett velük egyet azzal leszámoltak.
# 21 Forrás? Melyik Korán vers vagy Hadísz ír Aisha koráról és Mohamed Próféta háborúiról?
# 22 A muszlimok betörtek a Bizánci birodalom területére, mint azt már említettem, a császár kérte a pápa segítségét, aki keresztes háborút hirdetett. Ha az nem provokáció, hogy betörnek a birodalom területére és elcsatoltak területeket (a birodalom észak-afrikai területeit, majd a mai izrael, libanon és szíria területeit, majd anatóliából és cyprust is) akkor nem tudom hogy mi.
"Mondjuk ha tényleg ünnep volt sokat elmond hogy keresztények követeket gyilkolásznak egy keresztény ünnep alatt."
Ez érdekes. Tehát Mohamed elküldi a békés követeket a béke üzenetével x. napon. A követeket kinyírják szintén azon a napon. Majd szintén ezen az x. napon szeptemberben Mohamed néhány óra alatt gyűjt több ezer fős sereget és fel is vonulnak gyorsan az adott város alá. Ez aztán érdekes valóban, ilyen gyorsan a 21. században sem pörögnek az események.
Ha pedig békés szándékkal érkeztek a követek, akkor mit keresett ott a sok ezer fős sereg?
"A christchurchi mecset mészárlást egy elmebeteg követte el, nem egy kiterjedt keresztény terror szervezet. A másik két esetről forrás?"
Szokásos keresztény reakció. Ha egy keresztény gyilkol egyből jön a magyarázkodás hogy biztos elmebeteg, egyedi elszigetelt eset stb, persze ha muszlim teszi akkor már szó nincs ilyesmiről igaz? A pedig hogy szervezetben vagy egyedül követi el valaki, nem változtat azon hogy terrorcselekmény.
A másik két eset hétvégén történt. 31 halott 51 sebesült.
Ez is nemrég történt. Vonat alá lökött két embert. A tettes keresztény:
"A keresztesek egyességet kötöttek a konstantinápolyi császárral, hogy a segítségükért cserébe Bizánc részt vesz a keresztes hadjáratban, de a császárt meggyilkolták a riválisai és az új császár be sem engedte a kereszteseket a városba, és ezért támadták meg a várost, nem egy előre eltervezett ostrom volt."
És ha nem akarta beengedi őket az a válasz hogy megostromolják a várost, legyilkolják a lakókat és kirabolják?
"az első keresztes hadjárat tényleg azért történt, mert a muszlimok betörtek a Bizánci birodalomba és a császár segítséget kért a pápától. És a Közel-Keleten a keresztes államok valóban olyan földön álltak amit a muszlimok elvettek a keresztényektől."
Ez sem igaz. Olvass utána. Sok keresztes hadjárat indult Észak-Európába az ottani "pogányok" ellen, és sok keresztények ellen hadjárat is volt mert ők más irányzatot követettek.
Ahogy korábban írtam, Bizánc volt először agresszor a muszlimokkal szemben.
"Megölették a muszlim nagykövetet, és akkor mi van? A magyar király megölette a mongolok követét, akkor ezek szerint mi is megérdemeltük a tatárjárást?"
És akkor mi van? Szerinted egy követ megölése rendben van? Mit szólnál ahhoz ha egy másik állam fogná a magyar követet és agyonlőné? Ha a magyar király valóban megölette a mongolok követét akkor a mongolok joggal támadták meg Magyarországot, ugyanis ez háborús ok.
"Igen, korábban írtam is, hogy miket műveltek a Shia muszlimokkal, lelőtték, lefejezték őket, a mecseteket felgyújtották. De nem csak a Shia muszlimokkal, minden muszlimmal aki nem értett velük egyet azzal leszámoltak."
Az ISIS egy terrorszervezet. Megtalálod a keresztény megfelelőjét is.
"Forrás? Melyik Korán vers vagy Hadísz ír Aisha koráról és Mohamed Próféta háborúiról?"
Aisha koráról a Korán nem ir, csak hadiszokban olvashatunk de azokból eltérő számokat olvashatunk ki szóval pontosan nem ismert. A kedves keresztények kiragadták azt ami szerint a legfiatalabb és tényként közlik hogy így támadják az iszlámot. A muszlimok harcairól szintén főleg hadiszokban olvashatsz de már egy wikipédia oldalon is megtalálod illetve sok más oldalon. Persze nem hazug szennylapokat kell nézni.
"Ha az nem provokáció, hogy betörnek a birodalom területére és elcsatoltak területeket (a birodalom észak-afrikai területeit, majd a mai izrael, libanon és szíria területeit, majd anatóliából és cyprust is) akkor nem tudom hogy mi."
A Bizánciak voltak az agresszorok, és nem tudom mit kérsz számon másokat miközben a Bizánciak szintén hódítottak és megtámadták az összes szomszédjukat. Bizonyára úgy gondolták könnyedén legyőzik a muszlimokat, de nem így történt és pórul jártak.
"Ez érdekes. Tehát Mohamed elküldi a békés követeket a béke üzenetével x. napon. A követeket kinyírják szintén azon a napon. Majd szintén ezen az x. napon szeptemberben Mohamed néhány óra alatt gyűjt több ezer fős sereget és fel is vonulnak gyorsan az adott város alá. Ez aztán érdekes valóban, ilyen gyorsan a 21. században sem pörögnek az események."
Ki mondta hogy minden egy nap alatt történt? Kezdjük ott hogy a bizánci forrás állítja hogy muszlimok ünnep alatt akartak támadni. Kérdeztem de nem válaszoltál arra hogy szeptemberben milyen keresztény ünnep van. Én nem tudok erről így szerintem hazugság. A leírt események időtartamát én egy két hétre saccolnám.
És újra megkérdezem. Szerinted ki volt agresszor a leírtak tudatában?
'Szokásos keresztény reakció. Ha egy keresztény gyilkol egyből jön a magyarázkodás hogy biztos elmebeteg, egyedi elszigetelt eset stb, persze ha muszlim teszi akkor már szó nincs ilyesmiről igaz? A pedig hogy szervezetben vagy egyedül követi el valaki, nem változtat azon hogy terrorcselekmény.'
Szóval szerinted nincs különbség elszigetelt esetek és kiterjedt terrorszervezetek között?
'És ha nem akarta beengedi őket az a válasz hogy megostromolják a várost, legyilkolják a lakókat és kirabolják?'
Úgy jutott hatalomra, hogy a támogatói megölették az előző császárt, és a keresztesek betartották az egyesség rájuk eső részét, erre nem engedték be őket a városba, ott voltak kevés ellátmánnyal, kétségbe esésükben hoztak egy nagyon rossz döntést, de ez nem olyan mintha keresztes háborút indítottak volna Bizánc ellen, ráadásul be se tudták volna venni a várost, ha nem lett volna eleve legyengülve a muszlimok ellen vívott háború miatt.
'Ez sem igaz.'
https://www.youtube.com/watch?v=1AbAgtQG1tI
'És akkor mi van? Szerinted egy követ megölése rendben van? Mit szólnál ahhoz ha egy másik állam fogná a magyar követet és agyonlőné? Ha a magyar király valóban megölette a mongolok követét akkor a mongolok joggal támadták meg Magyarországot, ugyanis ez háborús ok.'
Szóval szerinted a követ megölése megfelelő indok arra hogy valaki háborút indítson ami további tíz és százezrek halálhoz vezet?
'Az ISIS egy terrorszervezet. Megtalálod a keresztény megfelelőjét is.'
Nevezd meg.
'Aisha koráról a Korán nem ir, csak hadiszokban olvashatunk de azokból eltérő számokat olvashatunk ki szóval pontosan nem ismert. A kedves keresztények kiragadták azt ami szerint a legfiatalabb és tényként közlik hogy így támadják az iszlámot. A muszlimok harcairól szintén főleg hadiszokban olvashatsz de már egy wikipédia oldalon is megtalálod illetve sok más oldalon. Persze nem hazug szennylapokat kell nézni.'
Szóval semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy nem volt kiskorú?
'A Bizánciak voltak az agresszorok, és nem tudom mit kérsz számon másokat miközben a Bizánciak szintén hódítottak és megtámadták az összes szomszédjukat. Bizonyára úgy gondolták könnyedén legyőzik a muszlimokat, de nem így történt és pórul jártak.'
Ez még mindig azt igazolja, hogy a császár kétségbe volt esve és segítséget kért a pápától. Egyébként muszlimok is megtámadták az összes szomszédjukat, szóval ha ezért Bizánc megérdemelte amit kapott akkor a muszlimok megérdemelték a keresztes hadjáratokat.
"Ki mondta hogy minden egy nap alatt történt?"
Te mondtad, de idéztem is tőled, lássuk újra:
"Mondjuk ha tényleg ünnep volt sokat elmond hogy keresztények követeket gyilkolásznak egy keresztény ünnep alatt."
Azt mondtad, hogy a követeket az ünnep napján nyírták ki. A támadás is az ünnep napján történt. Ez elég egyértelmű. Bár szerintem nem egy napon történt, de te az idézett mondatban lényegében azt írtad.
"Kezdjük ott hogy a bizánci forrás állítja hogy muszlimok ünnep alatt akartak támadni."
Nem akartak, hanem támadtak is. De folytassuk azzal, hogy csak az iszlám forrás beszél legyilkolt követekről.
"Én nem tudok erről így szerintem hazugság."
Akkor szerintem pedig hazugság, hogy követeket öltek volna. Ennyi.
"Kérdeztem de nem válaszoltál arra hogy szeptemberben milyen keresztény ünnep van. Én nem tudok erről"
Hogy durván 1400 éve a keleti keresztények mit ünnepeltek akkor, én honnan tudjam? De jelenleg akkor van Kisboldogasszony és Szent Mihály ünnepe. Vagy szeptember közepén van a Szent Kereszt Felmagasztalása is, amit ekkor már biztos ünnepeltek. De azt is tudjuk, hogy számos naptárreform volt, így lehet eltolódás is és más ünnep esett oda.
"És újra megkérdezem. Szerinted ki volt agresszor a leírtak tudatában?"
Gondolom aki felvonul egy több ezer fős sereggel ünnep napján. Kicsit olyan, mintha most intéznének Mekkába egy nagy támadást a muszlimok ellen.
"Szóval szerinted nincs különbség elszigetelt esetek és kiterjedt terrorszervezetek között?"
Mindkettő terrorcselekményt hajt végre. Látsz különbséget aközött hogy valaki magányosan gyilkol vagy egy szervezet tagjaként?
"erre nem engedték be őket a városba, ott voltak kevés ellátmánnyal, kétségbe esésükben hoztak egy nagyon rossz döntést, de ez nem olyan mintha keresztes háborút indítottak volna"
A keresztesek előbb Zara magyar várát foglalták és rabolták ki a hadjárat alatt. Aztán a keresztesek eleve úgy mentek Konstantinápolyba hogy a saját emberüket ültessék ott trónra. Ez megtörtént de lázadás tört ki ellene ezért a keresztesek megtámadták és kifosztották a várost. Tehát szó nincs segítségről, éppen ellenkezőleg. Velence leszámolt egy vetélytársával.
"Szóval szerinted a követ megölése megfelelő indok arra hogy valaki háborút indítson ami további tíz és százezrek halálhoz vezet?"
Pontosan az. Egy követ megölése háborús indok mert egy hadüzenettel egyenértékű. Mondjuk sokat elmond rólad hogy te mint keresztény elfogadhatónak tartod egy követ megölését.
"Nevezd meg."
Például IRA, ETA, Ku Klux klán, Anti-balaka ami így kapásból eszembe jut. Az új-zélandi mészárosnál is felmerült hogy egy szervezet tagja lehet aztán nem tudom igazolódott-e.
"Szóval semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy nem volt kiskorú?"
De van. Ha érdekel a téma itt bővebben olvashatsz erről:
Ezen az oldlon pedig szépen levezetik hogy Aisha nem lehetett fiatalabb 17-18 évesnél a házasságkötéskor:
Arra viszont semmilyen bizonyíték nincs hogy kiskorú volt ergo a keresztények hazudnak.
"Ez még mindig azt igazolja, hogy a császár kétségbe volt esve és segítséget kért a pápától."
A pápát nem érdekelte. Mint ahogy fentebb irtam az egyik keresztes hadjárat pont bizánc ellen irányult és nem zavarta hogy a keresztesek legyilkolták Konstantinápoly lakóit, mert azok más keresztény irányzatot követtek.
"Egyébként muszlimok is megtámadták az összes szomszédjukat, szóval ha ezért Bizánc megérdemelte amit kapott akkor a muszlimok megérdemelték a keresztes hadjáratokat."
Muszlimok nem támadták meg az összes szomszédjukat. A magyar-török viszonylatban szintén keresztény hazugság hogy a török fél volt az agresszor. Az igazság az hogy a magyarok támadtak először Nagy Lajos király vezetésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!