Hogyan tudnak az emberek még a 21. századba is hinni olyan dolgokban, hogy sátán, angyalok, menny, stb?
Most találtam rá erre a részére a Gyakorinak. Eddig valahogy elkerültem, de nagyon tetszik. :D
Leszögezem: ateista vagyok.
Hogy a kérdésre válaszoljak: vannak elvakult ateisták, és vannak elvakult vallásosak.
Az elvakult ateisták magukat a racionalitás felkent papjának (xD) vélve minden létező módon tagadják bármilyen istenség, embertől és az élővilág szokványos formáitól elütő entitás létezését (itt most nem a földönkívüli élet lehetőségére gondolok).
Csak kimarad az okfejtésükből az, hogy ha bizonyíték hiányára hivatkozva kétségbe vonunk egy elméletet, akkor a cáfolatot illik bizonyítékokkal alátámasztani, hiszen ettől lesz az egész gondolat logikailag, tehát racionális szempontból teljes.
Bizonyítéknak én pedig természettudományosan igazolható eredményt vagy több, független történész által hitelesnek elkönyvel forrást tekintek, és nem érdekel, ki milyen magyarázatot talál ki. Racionális szempontból bizonyítéknak bármelyik oldalról kizárólag a megfelelő szaktudomány szakemberei által létrehozott/felfedezett/ megtalált és hitelesített dolgot lehet bizonyítéknak tekinteni. És vannak azok a vak vallásos emberek, akik gyakorlatilag ugyanebbe a hibába esnek: hogy nem engedik, hogy a racionalitás bármilyen szempontból lágyítson a nézetein.
Ha már a kérdésben a 21. század benne volt ebben a kérdésben: a 21. században lassan ideje lenne eljutni odáig, hogy nem a kisember fogja megválaszolni ezeket a kérdéseket, gyártson akármilyen hangzatos elméleteket, hanem kizárólag a tudomány hozhat majd erre olyan választ, ami minden kétséget kizárhat.
18/F
"Elmehettek volna akárhova és csendben lehettek volna,de mégsem tették.Miért tettek ennyi dolgot egy általad kitaláltnak mondott történetért?"
Honfoglalóknak sem kellett volna ennyit szenvedni ezért a földért, de megérte.
Az apostolok a jelenleg is fennálló vallási (sőt politikai)hatalom létrehozását vállalták. A pénz, a hatalom nagy úr. Vallási szabályzatukkal az embereket nem csak ingyen lehetett félelemben tartani, de engedelmességre jó szolgának neveli a hívőket, akik munkaadóik, uraik minden kívánságát lesik. Ledolgozzák életüket éhbérért, hálát adva Istennek, hogy megszakadhatnak. Pedig az igaz Isten ingyen adott mindent az embereknek, mindegyiknek, nem csak a hatalmasoknak. Véleményem szerint ezek az emeberek a vallást használták fel Isten valós természete megismerésének eltorzítására, a többségen való uralkodás céljából.
Figyelj, TheRedDeath:
itt most a valláskritika oldalon vagyunk.
Bugyuta, ész nélküli hittérítők helye pedig a "vallás" oldal.
Köszönjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!