Visszatért a hitem. Ha mostantól templomba járok, Isten segít majd nekem is?
Amikor az apám meghalt, elvesztettem a hitemet Istenben. Ebben az évben megismertem a nagy szerelmet, és úgy érzem, Isten adta Őt nekem.
Tele vagyok kétségekkel - úgy érzem, nem vagyok elég jó a barátomnak, és a családjának, úgy érzem, semmire sem vagyok jó, semmire nem vagyok képes.
Ha mostantól eljárok templomba, és megerősítem a hitemet, akkor előfordulhat, hogy képes leszek megküzdeni a kételyeimmel, és legyőzhetem őket?
Kérem, csak hívők írjanak választ!
16/L
norbi88...sajnállak...
amúgy meg első voltam, és most eszembe jutott még valami, illetve valaki!:) olvasgass Pio atya után, ha még nem ismernéd:)))eléggé nagy hatással bírt rám:)
Jézus előtt (amikor még nem volt Egyház) akkor is odaadták a pénzüket? A hit nem pénzkérdés:)
Amikor nincs melletted senki, jó arra gondolni, hogy de igen. Valaki mégiscsak ott van veled:)
Szerinted csak véletlenül jött létre a világ? Ha meghalunk mi lesz? A csodák is csak úgy véletlenül vannak?:)
Amikor nincs melletted senki, jó arra gondolni, hogy de igen. Valaki mégiscsak ott van veled:)
Ezt írtam, hogy csak egy lelki megnyugvást ad... Akik félnek a haláltól, félnek a bizonytalantól, olyan jó nekik ezeket az egyházi xarokat halgatni, és amit szeretünk, vagy akarunk hallani, azt jó eséllyel el is hisszük, és nem nézünk utána, hogy az most kamu, vagy csak egy humbug.
Szerinted csak véletlenül jött létre a világ?
Nem. Rengeteg hozzánk hasonló világ létezik szerte az univerzumba. Amik fizika és kémia törvényei szerint alakulnak napjainkban is.
Ha meghalunk mi lesz? A csodák is csak úgy véletlenül vannak?:)
Ha meghalunk, akkor az lesz velünk, mint a többi állattal. Megszűnünk létezni. Amíg semmi bizonyíték nincs a halál utáni létre, addig én nemfogom elhinni egyik tábor megnyugtató szövegét se (reinkarnáció, menny, pokol, stb...)
A pénzesről meg annyit, hogy a középkor óta, vagyis amióta létezik az egyház, mint vezető réteg, azóta a pénzről szól. Egyházadók, emberégetések, keresztesháborúk annak ellenére hogy a biblia a békét, megbocsátást hirdeti stb stb...
És aki hisz, azt én egy szóval se bántom, bárcsak én is tudnák hinni, annyival egyszerübb lenne az élet :)
norbi, tőlem nem kér az egyház pénzt, ha nincs, ha nem tudok adni, nem vasalják be, nem tagadnak ki, ettől függetlenül nem szeretem az álszenteket, mert a hit az nem a színjátékról és rituálékról szól.
A kérdezőnek: könnyen elvesztetted a hited anno, de ez a fiú most nem azért jött, hogy visszatérjen a hited, Isten nem könyörög senkinek, van, számtalan jele van ennek, hogy hiszel vagy nem, a szabad akarat létezése óta a te dolgod, de ha már egyszer hiszel, a bajban is legyél erős, és ne bántsd azért Istent, ami az élet rendje, illetve amiért nem ő, hanem az emberek felelősek (most itt a betegségekre utalok, azokról az emberiség tehet), és nem csodákat kell várni, hanem segítséget kérni, ha valamin még tudunk változtatni, mert azért vannak az orvosok, meg a többi, és ahol már az emberi tudás megreked, ott kezdődik Isten kegyelme.
Szomorú, ha csak a hívőktől várod a választ, mert akkor már döntöttél. Ekkor már csak a megerősítést várod.
És kapni fogsz eleget, ne félj!
Én nem vagyok hívő.
Én benned hiszek! Abban az emberben, aki jót akar, aki a szépre vágyik, aki magában bízik.
Járj a templomba, ha ott találsz lelki megerősítést, de ne kívülről várj csodát!
A csodát magadnak, neked kell megtenni.
Tenni, tenni, tenni !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!