Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért alakult ki ennyi felekez...

Miért alakult ki ennyi felekezet? Vajon hány felekezet van amelynek tévtanításai miatt a hívei elesnek a megváltástól?

Figyelt kérdés
Az egyházak vezetőit nem foglalkoztatja ez a kérdés?

2019. júl. 19. 10:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Nem képzelem senki helyébe magam"

De,hiszténykéntközölt, hogy márpedig ők nem üdvözülnek.

"csak feltettem egy számomra érdekes kérdést"

Amire megadtad a saját magad elfogadott választ és nem ha valaki mást ír, azt elutasítod.

"Nyugodtan görgess tovább, nem kell mindenhova ez a vaskalapos hozzáállás, hogy majd Isten úgy is mindent jobban tud."

De, Isten mindent jobban tud és ennek fényében én a te üdvösségedért aggódnék, kis farizeuspalánta.

"A véleményed pedig ütközik a Bibliában leírtakkal."

Melyik? Hogy Isten mindent jobban tud? Vagy az, hogy ő dönti el, hogy ki üdvözül és nem te? 😀

2019. júl. 19. 14:39
 12/13 A kérdező kommentje:

A Bibliában elég egyértelműen le van írva kik öröklik az Isten országot, az pedig köszönő viszonyban sincs azzal amit te a saját elképzelésed szerint leírtál. Nem utasítottam el semmit, a te válaszodon kívül szinte mindegyik hasznos volt és zöld kezet is adtam nekik. Az én üdvösségem miatt nem kell aggódnod, én nagyon jól megvagyok akár azzal akár a nélkül is.

Az egész eszmefuttatásod ütközik a Bibliával, de nem is az, hogy ütközik, pusztán nincs benne. Amit arra húztál fel, hogy bárki üdvözülhet csupán azért, mert rossz életkörülményei voltak gyerekkorától, ezt csak te képzeled bele a jóságos istenképedbe, magyarán a te elmeszüleményed.

2019. júl. 19. 14:55
 13/13 anonim ***** válasza:
Isten alapból számíthatott arra, hogy a keresztények is eltévelyednek, hiszen a zsidók is sokszor tévelyegtek. Ekkor jött az ellenség, és meghódította őket, de jött egy bíra vagy egy próféta is, aki megmondta, hogy hogyan kell megtérniük. Ezt olvashatjuk az Ószövetségben. Ha fontos lenne az üdvösség szempontjából, akkor lennének ma is emberek, akik kapnának arra üzeneteket, hogy: X egyház eltért a tanításomtól, ezért kitagadom őket, nem részesülhetnek a mennyek országából. Ilyen üzenetek mennének minden egyházba, az eltévedtbe is, hogy térjenek meg. Ehelyett más üzeneteket lehet olvasni, amelyek mindenkihez szólnak, és felekezettől függetlenül szólítanak meg mindenkit.
2019. júl. 19. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!