Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nevezik Istent gonosznak...

Miért nevezik Istent gonosznak, amikor ő ment meg a gonosztól?

Figyelt kérdés

"Amikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélküli helyeken bolyong, nyugalmat keres, de nem talál. Akkor így szól: Visszatérek házamba, ahonnan kijöttem. Amikor odaér, gazdátlanul, kiseperve és felékesítve találja az Akkor elmegy, vesz maga mellé másik hét magánál is gonoszabb lelket; bemennek, és ott laknak, és annak az embernek az utóbbi állapota rosszabb lesz az előbbinél. Ez történik majd ezzel a gonosz nemzedékkel is."

(Máté 12:43-45)

szellemeknek

Tehát ha egy ember nem engedi be a szent lelket, abba előbb utóbb gonosz szellem megy bele, mert a lelke nincsen tele a szentlélekkel. Ilyenkor kezdik ezek az emberek lelkét belülről felemészteni, és teszik tönkre az embert. Sajnos ez a mai világban, amikor még mi hívők is képesek vagyunk elfordulni istentől, komoly veszélyt jelent. Ez nem jelenti azt, hogy minden hitetlen rossz lenne, mert aki nem is fogadja be Istent, de az ő akarata, tanítása szerint él és erkölcsi életet él viseli a megpróbáltatásokat azokat isten ugyanúgy befogadja, mert nem enged a gonosz szellemeknek . Azért van a gyónás, mert mindenki követ el hibát, és mindenki vétkezik Isten ellen, és figyelni kell arra hogy gyónás után minnél jobban feltöltödjünk isten szeretetével. Én kiskorom óta nagyon vallásos vagyok, Isten tanításai szerint élek, és oda adom magamnak a másik emernek, segítek ahelyett hogy a saját kényelmemmel foglalkoznák, féltőltődöm a Szentlélekkel, és nagyon boldog vagyok. Persze nekem is vannak hibáim. De ezek nem Isten miatt vannak, ahogyan a háborúk sem, és a többi emberi borzalom. Szerintem aki elfordul istentől, és nem akar erkölcsös Istenek tetsző életet élni, annak tönkre megy az egész élete. Ugyanúgy akik ilyen ezotérikus marhaságokban, horoszkópban, népi mondákban, jövőbe látásban hisz, annak előbb-utóbb tönkre megy az élete. "Ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik" tartsa a mondás, ennek pedig ez tökéletesen szembe megy, mert a tisztátalan lelkektől, démonoktól kérnek segítséget. A démonok pedig az emberek lelkét akarják, és testét akarják felemészteni, hogy távolabb kerüljünk istentől. A bibliában pedig a sok ítélet, az azért van mert elfordultak Istentől, ellene cselekedtek, és a rosszat választották helyette. Mert aki nem engedi be a szent lelket, abba a gonosz lelkek szállnak meg.

2019. júl. 17. 21:12
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Aha...

Figyelj, én úgy vagyok vele, hogy mindenki higyjen abban, amiben akar, amíg másoknak nem árt vele.

Engem nem köt egy szerintem fiktív lény bűn skálája, szóval erről ennyit.

2019. júl. 18. 14:22
 22/34 anonim ***** válasza:
87%
Komolyan, már megint ez a mesekönyv? Egy valódi mese gyerekként felkészít az életre. A biblia megnyomorít. Megtanít rá, hogy kirekessz mindenkit, aki mást gondolt, mint Te, vagy a társaid. A sötét korokban szükség volt kohéziós erőként alkalmazni, de ma? Ha hatalmam lenne-ami nyilván abszurdum-egy csettintéssel szüntetnék meg minden vallást a földön. Ha így lenne, mi lenne az első apropó, amiért utálni lehet a másikat?
2019. júl. 18. 14:23
 23/34 A kérdező kommentje:
Ez megint csak nem igaz, mert a Biblia azt tanítja, hogy segíts az embereken, az ellenségeiden, és adj oda mindent másoknak. A keresztényeknek nincs akkora vitakultúrájuk, de ez részben a mai világfelfogás miatt is van, ami kirekeszti a keresztényeket. Most itt Magyarországon nem is olyan drasztikus ez, de nyugaton egyik ismerősöm gyerekét azért vették el, mert keresztény és nem engedték el a gyerket a kötelező melegfelvonulásosra. Majdnem az ismerősöm munkájába is került. Szerintetek ez Istenek tetsző dolog? Hogy kirekesztik a keresztényeket?
2019. júl. 18. 14:47
 24/34 A kérdező kommentje:
Jó ez nagyon extrém eset meg nyigat viszonylag jobb hely is. Na de akkor is csak azért mert erkölcsös gyerket akar valaki nevelni a fából? Keresztényeknek pofa be kell hogy legyen? Nem lehet politikai életük? Jó nem érdekel legyenek másképp gondolkodók legyenek más életvitel szerűen élők. De akkor pedig ne te mond hogy mi nyomjuk el a másikat!
2019. júl. 18. 15:06
 25/34 anonim ***** válasza:

Naponta több tízezer ember hal meg, köztük jelentős számú keresztény.

Szerinted pont érdekli egy melegfelvonulás?

2019. júl. 18. 15:40
 26/34 jdfGabrella ***** válasza:
Mert vízbe folytotta az egész világot.
2019. júl. 18. 16:11
 27/34 anonim ***** válasza:

Erre a kérdésre ad választ Pál kebelbelieknek írott levele.Annak is a masodik fejezete, Pál szócsatája a dunamelléki esperes anyósának a lányaval es annak tengeri malacával,miután a malacból másfél démont kiűzött.

Rwmelem tudtam segíteni.

2019. júl. 18. 21:56
 28/34 anonim ***** válasza:
Mi az hogy nem vállalom a felelősséget azért amit tettem kérdező? És még hozzá teszi hogy és azért amit embertársaim tettek. Nézd, én nem tehetek arról, amit előttem tettek az emberek, és arról sem amit ezután fognak tenni. Én magam személy szerint semmi rosszat nem tettem még. Nyilván van sok hibám, és bűnöm nekem is mint bárki másnak. Én felelősséget vállalok az én bűneimért, de nem vagyok hajlandó felelősséget vállalni azért, hogy kapzsi emberek tönkre tették a bolygót, kihalás szélére sodortak állatfajokat, stb. Sőt, ez nekem is mind fáj. Én már ebbe a korba születtem bele, ahol már java részt tönkre volt téve minden. Akkor hogyan is lehetnék felelős mindezért? Nem értem de mindegy. Az igaz, hogy én is használok nejlonokat, meg mint fogyasztó, én is hozzájárulok ebből a szempontból most már a környezet szennyezéshez. Mivel én is veszek mint mindenki más, csomagolt ételeket, meg stb. Azért hogy ehessek, hogy életben maradjak. Csupán alkalmazkodok a jelenlegi életvitelhez. De ennyi a bűnöm. Senkit nem bántottam soha, engem bántottak gyerek koromtól, fel sem tudnád fogni mindazt amit átéltem. Na de ez kit érdekel ugye, senkit. De csak azért mondom, mert azt mondod nem akarok felelősséget vállalni a tetteimért! Dehogynem! Jóformán szinte semmi rosszat nem tettem, azon kívül hogy próbálok életben maradni. Soha nem loptam, nem hazudtam nagyobb dolgokban, nem csaltam, nem paráználkodtam, nem használtam ki senkit, stb. De nem rovom fel neked, hogy megrágalmaztál, mivel nem ismersz engem. Csak vaktában megrágalmazol itt embereket, akikről semmit sem tudsz. Én vagyok, aki írtam hogy az Isten szerintem is gonosz. Nyilván nyomós okom van rá nekem is, hogy ezt mertem állítani. Szerinted én élvezem hogy gonosznak tartom az Istent? Mi hasznom lenne belőle? Az emberek elkeseredettek, ha nem vetted volna észre, nem tagadom, én is az vagyok. Tény ami tény, Isten a sorsunkra hagyott. És ez a tudat nagyon fájó. Ha nem ítélkeznél olyan elvakultan, akkor látnád, hogy miért mondja nagyon sok ember, vagy hogy miért hiszik azt hogy Isten gonosz. Nem elítélni kellene őket, hanem sajnálni. Rengetegen nem látják az életük értelmét, és sajnos öngyilkosságra kényszerülnek. Szerinted ezek az öngyilkos emberek érezték akár egyszer is Isten szeretetét? Hát nem! Én meg tudom érteni amiket te írtál fentebb, és akár el is ismerhetném, hogy igazad van. Részben igazad van, de nem csak annak megyen tönkre az élete, aki nem él az Isten útmutatásai szerint. Nem teljesen van úgy, ahogy azt te gondolod. Egyébként meg Ne ítélj, hogy ne ítéltess! Nem szabad ítélkezned az emberek felett, bármit mondanak vagy gondolnak. Isten arra az emberre is várakozik talán, aki úgy gondolja Róla hogy gonosz. Mert ő bölcs, és tudja hogy mennyi nyomás nehezedik ránk, egyénenként is, és mint emberiségre összességében is. Ha Isten nem mond le még a gonosz emberekről sem, hanem várja hogy észhez térjenek, akkor Te hogyan bírálhatnád felül az Isten kegyelmét? Ne feledd, minél nagyobb a bűn, annál nagyobb a kegyelem is! (Róm 5,12–21) Neked, aki annyira el van magával telve, hogy milyen nagy keresztény, ezt is tudnod kéne!
2019. júl. 18. 22:14
 29/34 anonim ***** válasza:
Ugyan ezt írja Pál a kebelbelieknek is
2019. júl. 18. 22:24
 30/34 A kérdező kommentje:
Az ember az eredendő bűn óta szív. Mert az eredendő bűn velünk született, és velünk hal meg. Az hogy létezik halál, az is az miatt van mert Ádám és Éva ettek a tudás fájának a gyümölcséből. Ekkor lettünk mi emberek kitaszítva az édenkertből, és a legtöbb bűn is pontosan ez miatt van. Mondhatnám azt is hogy az emberi gonoszság mindenkiben benne van. Az egész emberiséget ki kellene írtani ahhoz, hogy minden bűn el legyen törölve. Mivel kezdenék egyesek? Gyilkosok, pedofilok, terroristák. Ez még rendben is van. De ha minden kivánságra történne, akkor azt is megszüntethettnénk, aki hazudott nekünk aki elcsábította a férjed/feleséged, aki csúnyán nézett rád. Csak ha ezt megtennénk, akkor mi nekünk is elkellene tünni mert mi magunk is bűnösök vagyunk. Aki azt mondja hogy még életében nem hazudott, az is hazudik. Én már láttam gyilkost, bűnösöket megtérni és sírni. Az úrhoz leborulni. És tudod mit? Isten megbocsátott neki, persze a bűnei miatt felelnie kell de isten már abban a pillanatban megbocsátott neki amikor vétkezett ellene. És ezért van az hogy a gyilkosok is megtudnak térni és tudnak jók lenni. Mindenkinek szamot kell tenni a végén az életéről és mindenkinek felelni kell a bűnei miatt egyenlően, még a legjobb embernek legjobb kereszténynek is. Persze a kevésbé bűnösök előbb kerülnek a mennyországba, mert bizony akinek nagyobb bűne van, arra nagyobb büntetés vár. Akkor majd kiderül az igazság. Isten sosem hagy minket a sorsunkra, és sokkal boldogabbá teszi az életünk ha felfedezzük őt. Persze ezért az kell, hogy le mondjunk magunkról és a kényelmünkről. Oda kell magunkat adni a másiknak és az Istennek. Ha előbb te meghallod őt, teljesíted a szavát akkor sokkal boldogabb leszel. Mindent elvehetnek tőled mások. A házad, vagyonod, első szülött fiad, a látásod , a hallásod minden földi javad. Csak egy valamit nem vehetnek el tőled, és az pedig a hited, és az Istened. Mert Isten nem e világi, Istent nem lehet felfogni és megérteni, Istent nem lehet elvenni. Csak közel lehet kerülni hozzá és távol. De ha hiszel benne, tanítasa szerint élsz akkor boldog leszel. Ha szereted ellenséged és felebarátodat.
2019. júl. 18. 23:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!