Miért nevezik Istent gonosznak, amikor ő ment meg a gonosztól?
"Amikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélküli helyeken bolyong, nyugalmat keres, de nem talál. Akkor így szól: Visszatérek házamba, ahonnan kijöttem. Amikor odaér, gazdátlanul, kiseperve és felékesítve találja az Akkor elmegy, vesz maga mellé másik hét magánál is gonoszabb lelket; bemennek, és ott laknak, és annak az embernek az utóbbi állapota rosszabb lesz az előbbinél. Ez történik majd ezzel a gonosz nemzedékkel is."
(Máté 12:43-45)
szellemeknek
Tehát ha egy ember nem engedi be a szent lelket, abba előbb utóbb gonosz szellem megy bele, mert a lelke nincsen tele a szentlélekkel. Ilyenkor kezdik ezek az emberek lelkét belülről felemészteni, és teszik tönkre az embert. Sajnos ez a mai világban, amikor még mi hívők is képesek vagyunk elfordulni istentől, komoly veszélyt jelent. Ez nem jelenti azt, hogy minden hitetlen rossz lenne, mert aki nem is fogadja be Istent, de az ő akarata, tanítása szerint él és erkölcsi életet él viseli a megpróbáltatásokat azokat isten ugyanúgy befogadja, mert nem enged a gonosz szellemeknek . Azért van a gyónás, mert mindenki követ el hibát, és mindenki vétkezik Isten ellen, és figyelni kell arra hogy gyónás után minnél jobban feltöltödjünk isten szeretetével. Én kiskorom óta nagyon vallásos vagyok, Isten tanításai szerint élek, és oda adom magamnak a másik emernek, segítek ahelyett hogy a saját kényelmemmel foglalkoznák, féltőltődöm a Szentlélekkel, és nagyon boldog vagyok. Persze nekem is vannak hibáim. De ezek nem Isten miatt vannak, ahogyan a háborúk sem, és a többi emberi borzalom. Szerintem aki elfordul istentől, és nem akar erkölcsös Istenek tetsző életet élni, annak tönkre megy az egész élete. Ugyanúgy akik ilyen ezotérikus marhaságokban, horoszkópban, népi mondákban, jövőbe látásban hisz, annak előbb-utóbb tönkre megy az élete. "Ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik" tartsa a mondás, ennek pedig ez tökéletesen szembe megy, mert a tisztátalan lelkektől, démonoktól kérnek segítséget. A démonok pedig az emberek lelkét akarják, és testét akarják felemészteni, hogy távolabb kerüljünk istentől. A bibliában pedig a sok ítélet, az azért van mert elfordultak Istentől, ellene cselekedtek, és a rosszat választották helyette. Mert aki nem engedi be a szent lelket, abba a gonosz lelkek szállnak meg.
Engedd be a fényt és áldott leszel,
Engedd be a sötétséget és átkozott leszel.
Nem olyan nehéz ezt felfogni mert bármire irányítod figyelmed érzésként jelez, a jó a fény, a rossz a sötétség. Sokan sajnos már nem tudnak különbséget tenni köztük. Figyeld magad
Mert eleve miatta van a gonosz. Hisz ha elfogadjuk hogy ő az egyedüli teremtő, akkor minden csak azért létezhet és történhet, mert vagy direkt így akarta, vagy hibázott.
Másrészt azért a Biblia alapján elég sok gonoszságot művelt. Egyiptomban ártatlan csecsemőket ölt halomra, Noé idejében egy-egy pár kivételével simán lemészárolta a teljes élővilágot, stb.
"Istent meg azért nevezik gonosznak, mert az!"
Eddig tudtam elolvasni. Te is az a tipikus ember vagy, aki azt képzeli hogy Isten miatt van a rossz. Te rá akarod Istenre fogni a rosszat, mert nem miatta van a rossz, henem mert az emberek fordultak tőle. Ahhoz hogy valaki Istent kövesse nem muszáj vallásosnak lennie. Leírtam már egyszer de megteszem megint. aki nem is fogadja be Istent, de az ő akarata, tanítása szerint él és erkölcsi életet él viseli a megpróbáltatásokat azokat isten ugyanúgy befogadja, mert nem enged a gonosz szellemeknek. Megkell tisztulnia a gonosz szelkemektől, de Isten befogadja az Országába, és ugyanez vonatkozik a keresztényekre is. Egy tény hogy a földi élet tele van megpróbáltatásokkal, de ha Isten tanítása szerint élünk, akkor ezek az akadályok nem fognak nekünk akadályt, terhet jelenteni. Ha oda adjuk magunkat másoknak, ahogyan Jézus is tette, ha oda adjuk az utolsó garasunk, utolsó falatunk is a rászorulóknak, ellenségeinek, akkor sokkal boldogabbak leszünk. De ha ezt mind megtesszük úgy hogy nem adatott meg a hit ajándéka, akkor is a menybe jutunk.a paradicsomba.
Egyébként Isten azt akarja, hogy a benne hívők ne alkossák részét a világnak. Tehát ne alkossák részét, a beteg és eltorzult világnak. Mert Isten királysága, nem része ennek a világnak!
„Az én királyságom nem része e világnak. Ha a királyságom része volna e világnak, szolgáim harcoltak volna, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. Így azonban a királyságom nem innen való” (János 18:36)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!