Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki már "találkozott"...

Ha valaki már "találkozott" Istennel, akkor annak már nem kell hinnie benne, illetve templomba járnia, gyónnia (és egyebek) sem érdemes?

Figyelt kérdés

2019. júl. 16. 09:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
39%
Mi köze van Istennel való találkozásnak a gyónáshoz? 😀😀😀😀 Eszem megáll. Aki gyón, az sosem találkozott Istennel. Sosem. Különben magának Istennek mondaná el, ha bármit elkövet, nem pedig egy másik embernek. Ha valaki ismeri Őt, akkor sosem fog máshoz menni megbocsátásért a bűneiért. Aki gyón, az még keresi.
2019. júl. 16. 14:18
 12/14 Kiserdi válasza:
Érdemes gyónni is meg imádkozni is, hogy ne gyengüljön el az agyad, hogy használd a memóriádat, mivel a tízparancsolat kimondja, hogy ne vétsél az egészséged ellen. Én is találkoztam már Istennel, például amikor a Jézuska hozta az ajándékot, de azt nem közvetlenül, hanem úgy, hogy segített megvenni a szüleimnek. Isten valamikor meg is súgja hogy mi fog történni. Higgyél Istenben ne hagyd el őt, bár mondjuk ha azt gondolod, hogy Isten elhagy téged akkor azt gondolod, hogy Isten rossz. Bár Isten jó. De amúgy meg megharagszik rád, hogy azt gondoltad róla hogy Ő jó. Olvasd a Bibliát. Én mondjuk elolvastam belőle azt a részt is ahol az a sok név van egymás után írva.Olvasd el „Cavana”-tól a „ Szentírás” című könyvet, ami nagyon vicces de jobb kereszténnyé alakítja az embert.
2019. júl. 18. 21:03
 13/14 anonim ***** válasza:

12. 2Mozes:32.20."Ám hozzátette:Nem láthadod az arcomat,mert nem láthat engem, az ember úgy,hogy meg ne haljon"

János.1:18."Istent egy ember sem látta soha"

János 6:46.Nem mindha bárki is látta volna az Atyát,kivève,aki az Istentől van.Ő látta az Atyát"

Azt,hogy valaki látta az Istent az Atyát,csak ámitás,mert a fentiek szerintha valaki bármit is látott,nem a teremtő Istent látta.

Azèrt vigyázni kell mert az"Ördög is világosság angyalává teszi magát.

2019. aug. 22. 07:41
 14/14 anonim ***** válasza:

Aki találkozott Istennel, azaz Isten hívására megtért, bemerítkezett, valóságosan újjászületett, és megkapta a Szent Lélek ajándékát, annak valóban nem kell templomba járnia már, ugyanis a teste lett a Szent Lélek temploma a Biblia szerint:

1 Kor 6,9:

"Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, amelyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?"

A katolikus templomban pedig halotti csontok vannak az oltár alatt. Igazi keresztény irtózik az ilyenektől.

2019. aug. 25. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!