Ha van Isten, miért hagyja, hogy annyi terhet viseljen egy ember, amibe belerokkan, tökremegy?
Most ezért megint le leszek pontozva a sok olyan miatt, aki hisz istenben pedig nem is látta soha.. a szeme előtt lévő problémát meg nem látják.. pl az állatok nagyipari szenvedését.. hívők: olyanban hisznek akit nem látnak, vegák/vegánok: látják a valóságot.. (már nem tudom pontosan hogy volt az idézet)) de talán azért mert nincs isten..?
33# Nem hinném, hogy le leszel pontozva. Furcsállod, hogy emberek olyan Istenben hisznek, akit soha sem láttak. Van egy megtörtént eset Jézus feltámadása után a Bibliában, amiből megértheted a hit lényegét. Ide másolom: „Tamás pedig, egy a tizenkettő közül, éppen nem volt a többiekkel, amikor megjelent Jézus. 25A többi tanítvány így szólt hozzá: „Láttuk az Urat.” Ő azonban ezt mondta nekik: „Ha nem látom a kezén a szegek helyét, és nem érintem meg ujjammal a szegek helyét, és nem teszem a kezemet az oldalára, nem hiszem.” 26Nyolc nap múlva ismét benn voltak a tanítványai, és Tamás is velük. Bár az ajtók zárva voltak, bement Jézus, megállt középen, és ezt mondta: „Békesség néktek!” 27Azután így szólt Tamáshoz: „Nyújtsd ide az ujjadat, és nézd meg a kezeimet, nyújtsd ide a kezedet, és tedd az oldalamra, és ne légy hitetlen, hanem hívő.” 28Tamás pedig így felelt: „Én Uram, és én Istenem!” 29Jézus így szólt hozzá: „Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek.” (János 20, 24-29) Ha ki lehetne emelni, akkor a 29. verset kivastagítanám. Vagyis Jézus megadja az egyetlen értelmes és logikus választ: akit, vagy amit látunk, abban értelmetlen hinni. Az ugyanis a szimpla kézzelfogható valóság, az anyag. Ahogy írod pl. a vegán- ételek.
Egyébként a Bibliában pontosan megtalálható a hit definíciója: "A hit a remélt dolgok valósága és a láthatatlan dolgokról való biztos meggyőződés." (zsidókhoz írt levél 11, 1)
Egyébként a kedves kérdezőnek és mindnyájatoknak szeretettel mondom, hogy Isten szabad akaratot adott az embernek. Választhatta volna a Vele való, örökké tartó szeretet-közösséget, de engedett a Sátán (kígyó) csábításának. Ettől kezdve a szent Isten nem vállalhatott közösséget a bűnbe esett emberrel: megengedte a testi és a lelki halált, a betegséget, az öregedést, a szenvedést, a konfliktusokat, a gyilkosságokat, a háborúkat, az emberek gonoszságát stb. Istennek tehát nem az a dolga, hogy ezeket megoldja, vagy hogy kimentsen ezen problémákból. Ezeket nem Isten, hanem a bűnössé vált emberek okozzák. Mi magunk vagyunk a felelősek.
Isten 2 dolgot viszont megtesz:
1). Kezünkbe adta a Szentírást, ami részletes használati útmutatást ad az emberek közti kapcsolatok lehető legjobb szinten történő tartására.
2.) Feláldozta Jézus Krisztust a bűneink megváltására és bűnbocsánatot, új életben járás lehetőségét és örök életet ajándékozott: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3, 16)
34#
Nem hívő vagyok,de az marhára idegesít már,hogy ezt a vegán sz*rt kell olvasnom már mindenhol. Nehéz lenne megállni,hogy ne dumáljunk bele másnak az étrendjébe is? Ha te nem akarsz állatot enni,a te dolgod,de ezt máson számonkérni,sőt elítélni,amiért ő nem így tesz,na ahhoz semmi jogod. Szóval ne érezd magad különbnek egy fanatikus turbókereszténynél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!