Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha van Isten, miért hagyja,...

Ha van Isten, miért hagyja, hogy annyi terhet viseljen egy ember, amibe belerokkan, tökremegy?

Figyelt kérdés
2019. júl. 15. 19:01
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Nem vagyok ateista. Másrészt meg nem kell csalódni csak azért,mert ki merek akadni,hogy a férjem meg is halhatott volna. Sokan ebben is Istent látják,hogy ő vigyázott rá és ezért nem lett baja,csak az a gáz,hogy ha igazán odafigyel az emberre,akkor eleve nem hagyja,hogy ilyen mocsok helyre kerüljön. Mert mikor gyakornok volt,akkor mindebből semmi nem látszott, tök normális helynek tűnt. Ez nem egy olyan kis semmiség,hogy "csalódni kell",amiért fennakadtam rajta.
2019. júl. 16. 21:50
 22/39 anonim ***** válasza:
47%
"akkor eleve nem hagyja," - nincs ilyen hogy az Abszolútum "eleve nem hagyja". Jobbulást nektek, jó éjszakét mindenkinek.
2019. júl. 16. 21:53
 23/39 anonim ***** válasza:
Meg kell vizsgálni hogy jutottál ide. Vissza tudod követni hol kezdődött ez az egész?
2019. júl. 17. 08:55
 24/39 anonim válasza:
49%
Az hogy van Isten, az nem azt jelenti hogy semmi rossz nem érhet, hogy semmi bántódásra, sérelemre, nem kerülhet sor. Nagyon sok minden nem is isten miatt van, hanem az emberek miatt és bizony a mi hibánk miatt is. Nekünk az a feladatunk, ha jön egy nehéz periódus is az életünkben, akkor kitartsunk Isten szeretet mellett, és viseljük a mennyei próbatételt. Nagyon sok emberre példaként (de nem istenként!!!), Tekinthetünk, aki Jézus életét követve él és oda adja teljesen magát másoknak. Ezeknek az embereknek szinte semmiük sincs, mert az utolsó falatot is, az utolsó garast is odaadják a másiknak, és saját magukat is. Istenre bízzák az életüket, és azt hogy legyen tovább. És ezek az emberek általában sokkal boldogabbak, mint azok akiknek tökéletes életük van. És lehet végül isten a duplászorosát adja vissza, de az biztos hogy "VIP" helyed lesz a mennyországba!
2019. júl. 17. 21:45
 25/39 Kőszegvári János válasza:
Nincsenek természetfeletti lények. A sorsodat magadnak kell alakítanod.
2019. júl. 18. 07:06
 26/39 anonim válasza:
36%

Kedves kérdező!

Isten nem egy automata vagy valami zsebből elhúzható segítség hogy ha gond van akkor elokapjuk. Az embernek szabad akarata van tehát ha te kizárod Istent az életedből miért gondolod hogy segít majd rajtad barátom? Isten senkinek nem fog könyörögni hogy higgyen benne és tegye élete részévé, de ne is várj el akkor semmit tőle. Ahogy a bibliában Jézus is megmondta, "ha volna elég hitetek és rászolnátok erre hegyre hogy vesse magát a tengerbe megtörténne, amit hittel és imádsággal kértek, megkapjátok" Az ember egyik rossz tulajdonsága hogy mindig azt hiszi a segítség az jön magától, hogy mindig másnak kell segítenie és neki semmit sem kell tennie. Kedves kérdező tegyél azért hogy megváltozzon az életed, Isten nem fog helyetted cselekedni, építs hitet és imadkozz hittel! , ha viszont ezek neked nem tetszenek akkor ne várj te se semmit.

2019. júl. 18. 09:48
 27/39 A kérdező kommentje:

Ha ilyen önző Isten, az durva, de szerintem nem ilyen önző.

Nem gondolod amúgy logikailag (nem a keresztények Bibliájából, hanem logikailag), hogy ha segítene, hogy megkapjam a kemény munkám gyümölcsét, pont attól hinnék jobban?

2019. júl. 18. 09:57
 28/39 anonim ***** válasza:
48%
Isten ereje néha kevés, mert eleve elfordultak tőle, nem engedik szívükhöz. Holott a sok rosszért a sátán munkálkodik.
2019. júl. 18. 10:20
 29/39 anonim ***** válasza:
32%

Meríts erőt magyar őseink helytállásából! A tatárjárásnál ha nem öltek meg, ha nem vittek el rabszolgának, akkor olyan éhínség volt, hogy a krónikák szerint, fakérget és gyökereket ettek az emberek. Régen is aratott a halál. Volt török dúlás, Habsburg elnyomás, szovjetektől nemi erőszak, rablás. Tedd össze a két kezed, hogy békében élhetsz! Hogy kinyitod a csapot és iható, jó minőségű víz folyik belőle, s nem a kútról kell be/felhordanod, hogy nem piszkos vagy mérgezett a víz. Nekem is volt nehéz időszakom, de hitem nem ingott meg, s végül Isten mindig segített.

Végül ha zúzni van kedved, akkor irány valamelyik kűzdőterem. Ott nem jár érte bünti, s még érmes is lehetsz (mint én, szóval nekem bejött).

2019. júl. 18. 10:29
 30/39 anonim ***** válasza:
68%
Lehet furcsának tűnik, de alszol eleget? Nyilván nem csak ez a problémáid oka, de ha az ember hosszútávon túl keveset alszik, testileg-lelkileg képes leépülni. A kapcsolatai tönkre tudnak menni. Valahogy olyan érzés, mintha minden összeesküdne ellened.
2019. júl. 19. 09:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!