A iszlám vallás szerint Salamon király az iszlám prófétája volt?
,,Pontosan ugyanannyira iszlám, mint amennyire keresztény jelkép..."
Itt van egy középkori anatóliai muzulmám állam zászlaján a hexagram: [link]
Igen Salamon próféta az iszlám szerint.
"És Dávidnak megadtuk Salamont örökösként,milyen kitűnő szolga! Bizony ő Allahhoz fordult bűnbánattal"
38:30
ÉS azt mondta (Salamon) Bizony előnyben részesítettem a jó dolgok szeretetét az Uramtól való megemlékezés helyett
38: 32
És bizony próbára tettük Salamont,és egy lelketlen testet helyeztünk a trónjára. (Egy olyan király lett belőle aki nem fél Istentől és nem követi a parancsait)
38:34
Ezután azt mondta: Uram bocsáss meg nekem,és adj nekem olyan királyságot amilyen nem lesz utánam senkinek,bizony Allah te vagy az aki ad!
És alárendeltük neki a szelet hogy gyengén fújjon a parancsára,ahová parancsolta. A sátánokat,és minden építőt.
Allah azt mondta: Ez az én ajándékom,adj hát belőle másoknak (fordítsd jóra) vagy tartsd vissza(fordítsd rosszra) És bizony közelsége volt hozzánk,és jó helye a visszatérésre.
38:35-40
Ha elolvasod a Saad szúrát abban benne vannak a legfontosabb próféták és történeteik.
Ha tudsz angolul akkor ez a cikk részletesebben foglalkozik Salamonnal a Korán szerint: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!