Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egyetlen egy érvet tudnál...

Ha egyetlen egy érvet tudnál állítani amit bizonyítékokkal alá tudsz támasztani akkor mi lenne az Isten és a kereszténység mellet?

Figyelt kérdés
.

2019. júl. 3. 23:27
1 2 3 4
 31/36 KZitus ***** válasza:
0%

30-as

Akkor te ezt elhiszed Istennek?: „Természetesen minden háznak van építője, aki pedig mindent megalkotott, az Isten az” Zsidók 3:4.

2019. júl. 13. 11:41
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mivel ehhez eleve abból az előfeltételezésből kéne kiindulnom, hogy Isten létezik, vagyis ez nem igazolhatja Isten létét.
2019. júl. 13. 12:28
 33/36 KZitus ***** válasza:
0%

32

"Nem, mivel ehhez eleve abból az előfeltételezésből kéne kiindulnom, hogy Isten létezik, vagyis ez nem igazolhatja Isten létét." - én el tudom fogadni az álláspontodat, de nem tudok egyet érteni veled, ahogyan te sem az én álláspontommal. Tudol arról, hogy írva van erről a Bibliában? Pál apostol írta: „nem mindenkié a hit!” 2Thessalonika 3:2.

és ezt is: Héberek 11:6

"Hit nélkül pedig lehetetlen Isten kedvére lenni, mert aki elé járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és hogy megjutalmazza azokat, akik igazán keresik őt."

Bár ha nem hiszel Isten létezésében, az edézetek sem hitelsek a számodra.

Én személy szerint hálás vagyok Istennek(mivel tudom a létezését) hogy szabad akarattot kaptunk tőle, most is láthatod milyen határok között használhatjuk ezt az ajándékot.

2019. júl. 13. 21:54
 34/36 anonim ***** válasza:

ZITUS!

MÉG MINDIG érveket vár a kérdező, és nem még több hitet!

2019. júl. 13. 23:13
 35/36 anonim ***** válasza:
0%
Csak egyetlen? A halál utáni életbe vetett hit. Mi a bizonyíték? Mennyi ember mondta, hogy rokonai odafennt vannak. Csak képletesen beszéltek? Mennyi filmet láthatsz a halál közeli élményekről? A feltámadás létezik. Menj el Torinóba, nézd meg Krisztus leplét, és lásd neutronkisülés roncsolta a leplet, ami felrajzolta Krisztus testét a lepelre. Akinek ennél nagyobb bizonyíték kell, az Jónás sötétségét kapja Istentől, amiért képtelen hinni, várhatja a csodát de nem jön el.De még tovább, miért van az, hogy csak katolikusokból kerülnek ki a romolhatatlanok? miért nem porladnak el? Csalás? Viaszolás megállithatja a bomlást? Vakon megyünk el ilyenek mellett. Akinek van füle hallja meg.
2019. júl. 20. 20:19
 36/36 AlfonzLiguori ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Isten az Egyház mellett csodákkal is jelen van. Hoztam néhány példát ha van egy kis időd, mindegyik valós megtörtént esemény.

-Ez egy nevesebb Dél-Amerikai focicsapattal történt.

[link]

-Az ő temetésére az akkori szinte teljes Montreal (Kanada) lakossága elment kb 1 millió ember, itt a lényeg nem rajta, hanem, hogy az ő hitén keresztül mennyi embert megérintett az Istenen van.

https://www.youtube.com/watch?v=OTM2w2STIAE

-Jezsuiták, akik túlélték a Hiroshimai atomtámadást, a robbanástól kb 1 mérföldnyire.

[link]

[link]

-Illetve ha rákeresel angolul, de magyarul is Padre Pio-ra rengeteg tanusúgtételt fogsz találni.

Egyik kedvencem az amerikai légierő tábornokátol van, előszőr nem akarta elhinni, de aztán a saját szemével győződött meg róla...

[link]

[link]

De egyébként nem kell föltétlenül ilyen példákat hozni, egy csomó jó dolgot az életben kaptunk vagy beleszülettünk, ezek Istentől vannak. Mi is szeretnénk ha minden jó volna, ha nem volna önzőség, korrupció stb. Akkor nekünk is így kell cselekednünk, szeretettel. Gondolkodj a szeretet alapján és a legtöbb dologra választ kaphatsz.

A világban látjuk, hogy a dolgok változnak. Bármi is változik, azt valami más által van változtatva, például egy ember által. Ha az is megváltozik, ami a változtatást okozza, akkor azt is valami másnak kell változtatnia. De ez a lánc nem lehet végtelenül hosszú, tehát kell lennie, valami olyan dolognak ami változást okoz, anélkül hogy megváltozna, ami mindent átölel.

Tegyük fel az "Ősrobbanást", azt is valaminek el kellett indítania..

Elnézésem a hosszú válaszért, remélem tudtam segíteni.

Szép napot. :)

2019. aug. 1. 17:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!