Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egyetlen egy érvet tudnál...

Ha egyetlen egy érvet tudnál állítani amit bizonyítékokkal alá tudsz támasztani akkor mi lenne az Isten és a kereszténység mellet?

Figyelt kérdés
.

2019. júl. 3. 23:27
1 2 3 4
 21/36 Balogh Vajk ***** válasza:
"okostojás"
2019. júl. 4. 22:57
 22/36 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Isten létezésére egyetlen egy érvet írok a Bibliából: „Természetesen minden háznak van építője, aki pedig mindent megalkotott, az Isten az” Zsidók 3:4.

Ilyen egyszerűen íratta le Neked Isten. De te vagy elhiszed NEKI, vagy nem. Ennyire egyszerű!

A Kereszténtségre pedig ott van Krisztus, aki létrehozta a kereszténységet.

2019. júl. 5. 21:30
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy a gond, Zitus: ez itten NEM érv.

Ez hit.

A kérdező meg érvet kért.

2019. júl. 5. 21:54
 24/36 anonim ***** válasza:
58%
Istent nem bizonygatni, hanem érezni, és hinni kell! Szerintem egy ateistának soha senki nem fogja tudni bebizonyítani tudományos módszerekkel Istent! Ha műszerekkel kimutatható lenne, már elveszítené Isteniségét! Létezése ellen sincs bizonyíték, és bár nagyon fejlett a tudomány, nagyon sok megmagyarázhatatlan dolog létezik a világon. Én személy szerint elfogadhatatlannak tartom, hogy az a sok érzelem, szeretteink, létezésünk egyszerűen a semmibe vesszen halálunkkor, így én természetesen hiszek egy felsőbb erőben, hiszek egy olyan helyben ahol életünk folytatódik, hiszem hogy a testi halálkor a lelkünk tovább él! Nem akartam túl szentfazekoskodni a dolgot, és szerintem nem is mondtam újat senkinek! De szerintem egyszerűen ennél nincs tovább! Valaki vagy nem hisz, vagy hisz!
2019. júl. 6. 13:16
 25/36 anonim ***** válasza:
83%

^Vágyvezérelt gondolkodás.

A hívők leggyakoribb tévedése, hogy amire vágynak, az majd létezni is fog.

2019. júl. 6. 13:30
 26/36 anonim ***** válasza:
0%

Létezünk.

Túl sok a véletlen egybeesés ahhoz hogy véletlen legyen.

Ha a fiatal univerzum 1%-kal sűrűbb akkor magába roskad, ha kevésbé sűrű akkor pedig "kitágul", es annyira eltávolodik az anyag hogy nem alakulnak ki csillagok, bolygók, vele együtt az élet.

Ha a fiatal Földbe nem csapódik kisbolygó, amely ütközés törmelékéből létrejön a Hold, akkor sem létezne az élet.

Ha a dinoszauruszok korában nem csapódik a Földbe aszteroida, akkor még mindig a hüllők uralnák a bolygót.

Egyáltalán ha a Föld közelebb vagy távolabb lenne a naptól, akkor se lenne élet, ugyanis a bioszféránknak pár tíz fokos differencia is végzetes.

Ezek nem 100%-ig igazolják, de lehetségessé, reálissá teszik egy feljebb való teremtő létét.

2019. júl. 11. 09:24
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

"Ezek nem 100%-ig igazolják"

Nem. Ezek pontosan 0%-ig igazolják.

Ez pont olyan, mint egy lottó ötös.

Mennyivel volt tehetségesebb a nyertes, mint mindenki más?

SEMENNYIVEL!

Mi épp egy olyan világban élünk, ahol ezek a mennyiségek pont lehetővé teszik az életet.

Ha létezik más világ, ahol ezek mások, ott valószínűleg nincsen élet.

De ehhez nem kell teremtő!

2019. júl. 11. 10:39
 28/36 KZitus ***** válasza:
0%

23-as

"Csak egy a gond, Zitus: ez itten NEM érv.

Ez hit.

A kérdező meg érvet kért."

Ez nézőpont kérdése! Számomra az amit látok Isten teremtéséből nem hit kérdése. Hiszen amit látsz, azt már nincsen értelme hinni: hiszen látod!

A hit(a Biblia szerint):"A hit a remélt dolgokba vetett megalapozott bizalom, és a nem látható dolgokról való meggyőződés." Zsidók 11:1

Amit Isten megteremtett az nagyon is látható, sőt érezhető is! Hiszen az általa létrehozott gravitációnak köszönhetően nem pottyanunk le a földünkről.

2019. júl. 12. 10:23
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

"amit látsz, azt már nincsen értelme hinni: hiszen látod!"

Na igen.

Csakhogy nem mindegy, hogyan magyarázod.

Istent pedig nem látod.

Nem: a gravitáció sem isten.

2019. júl. 12. 11:09
 30/36 anonim ***** válasza:

"Ez nézőpont kérdése! Számomra az amit látok Isten teremtéséből nem hit kérdése. Hiszen amit látsz, azt már nincsen értelme hinni: hiszen látod!"

Amit látsz, azt tényleg nem kell hinni. Ellenben hogy amit látsz, azt valami felsőbbrendű teremtő alkotta, azt kizárólag hinni lehet.

2019. júl. 12. 11:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!