Szerintem Dávid király 51. (50.) zsoltára a legszebb ilyen ima:
Én egy kicsit "versesebb" fordításban ismerem, de azt neten sehol sem találtam most.
A bibliában lévő imák nem azért és úgy vannak leírva, mint egy költő verses kötete, hogy ami tetszik azt bemagold. Még amikor Jézus tanította imádkozni a tanítványait, az az ima sem egyformán szerepel kéz különböző evangélium szerint!
A Biblia nem olyan, mint József Attila verses kötete.
Szia
Valóban mint írták, a saját szavainkkal tudjuk leginkább elmondani Istennek azt, ami bánt minket.
De van néhány ima, ami mintául szolgálhat, mint pl. Salamon imája a 1Királyok 8:22–53; vagy 2Krónika 6:12–42.
Vagy Dávid bűnbánó imája a Zsoltárok 51 fejezetében.
Dávidnak az 51. zsoltárban található szavai sokat elárulnak egy könyörgő egyén érzéseiről. Így fohászkodott: „Könyörülj rajtam én Istenem a te kegyelmességed szerint; irgalmasságodnak sokasága szerint töröld el az én bűneimet!"
Én is a saját szavaiddal, szívből jött imádkozásra biztatlak.
A tanult imákat úgy mondod, hogy közben arra figyelsz, helyesen ismételd az előírtakat.
A saját szavaiddal mondottaknál pedig valóban azt mondod el, ami a lelkedet terheli, vagy a vágyaidat, kérésedet foglalja magába.
A saját szavakkal mondott imákkal Te beszélsz a Teremtőhöz, vagy Jézushoz.
Persze ez nem érthető a Mi Atyánk imára, vagy a Mária imákra, Szent Mihály arkangyalhoz szóló imára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!