Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ilyen felgyorsult, idióta...

Ilyen felgyorsult, idióta világban ki nem vallásos még?

Figyelt kérdés
Olyan felgyorsult világ van, nagyvárosban élek, nem tudom falun mi a helyzet, de a város egy katasztrófa. Idegbajos, rossz emberek mindenhol. Már csak Isten marad az embernek aki normális. Csak nálam van ez az életérzés? Lehet Isten így hív engem, de nagyon nagy már az elhívás, nem tudok ebben a világban élni. De hova meneküljek?
2019. jún. 25. 16:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"Ilyen felgyorsult, idióta világban ki nem vallásos még?" Én. Én csak hívő vagyok.

"Olyan felgyorsult világ van, nagyvárosban élek, nem tudom falun mi a helyzet, de a város egy katasztrófa." Miért is?

"Idegbajos, rossz emberek mindenhol." Sajnálom, hogy ilyen tükröt tart eléd a világ.

"Már csak Isten marad az embernek aki normális." Istennek mi köze a valláshoz?

"Csak nálam van ez az életérzés?" Nem vagy egyedül, mások is szeretik elhárítani a felelősségüket, meg szeretik a kiválasztottság-érzést, és mások is áltatják magukat azzal, hogy különbek a többinél stb

"Lehet Isten így hív engem, de nagyon nagy már az elhívás, nem tudok ebben a világban élni. De hova meneküljek?" Menekülj, mondjuk, az empátiába, ismerd fel másokban is az Urat, fogadd el, hogy a világ csupán a tükröd. Képes vagy rá?

2019. jún. 26. 16:17
 12/19 A kérdező kommentje:

Ez hogy hívő vagy vallásos nekem tök mindegy. Ezt csak a hívők találták ki a kifejezéseket, hogy lovagolnak rajta, csak kavarnak. Nekem csak egy van, ha hisz Istenben, akkor vallásos, kész.

"kiválasztottság-érzést, és mások is áltatják magukat azzal, hogy különbek a többinél"

Nincs kiválasztottság érzésem, csak vannak érzékeim, ami alapján el tudom dönteni, hogy más vagyok mint a többi idegbeteg. Ha tehetem egyedül vagyok, mert áthat a "reiki" a nyugalom és béke élménye. Nem mondom, hogy nem találkozom ilyen emberrel, de nagyon kevés van.

2019. jún. 26. 17:04
 13/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

ha nem tudod mi a különbség a hívő ember és vallásos ember között, nincs miről beszélnünk.

Szép estét! Aludj jól.

2019. jún. 26. 22:34
 14/19 anonim ***** válasza:
A fő kecskeistenségek.
2019. jún. 27. 06:59
 15/19 anonim ***** válasza:

A vallásosság ördöge az egyik legördögibb ördögök egyike.

Aki nem tud különbséget tenni vallásosság és a jézusi HIT - között, az nem tud különbséget sem tenni Isten és a világosság képében megjelenő ördög között sem.

A vallásos megosztottság és a vallási háborúk voltak és lesznek is mindig az egyik legszörnyűbb ellenségeskedések.

"Minden küldetésnek legfőbb célja az olyan szeretés megélése és hirdetése, amely szeretni tanításra tud ösztönözni másokat. Erre a legszilárdabb alap az olyan tanúságtevés, amely igazolja, hogy az Én Lelkem ereje megtapasztalható! Ha valaki ezt elfogadja, az előbb-utóbb meg is fogja tapasztalni azt, hogy Általam Velem és Bennem valóban boldog lehet már a földön is minden ember! Sőt! Csak Általam lehet boldog mindenki! Aki nem talált Rám földi életében, pedig Rám találhatott volna, az halála után is csak bolyongva fog keresni Engem, s nagyon sok szenvedésen, csalódáson fog még keresztül menni ahhoz, hogy Rám találva boldog legyen! Senki nem juthat az Atyához, csak általam (János 14:6)!

Sok ember számára a templomba járás nem azt a célt szolgálja, hogy Bennem gazdagodjon, hanem olyan pótcselekvés, melyet egy hamis istenkép sugall. E hamis istenkép azt sugallja, hogy fontosabbak a szertartások, mint a magatartások. A vallásosság ördögének e megtévesztő fegyvere sok ember számára ad lehetőséget arra, hogy inkább a bódultságot, az önbecsapást válassza, semmint megtérés által azt a szellemi munkát, amely által képes megváltoztatni gondolkodását, és ezáltal valóban lakást vehetek nála (János 14:23)! Így boldoggá lehetne Általam!

Az első „gombot” az gombolja be helyesen, aki alapként a gondolkodásátalakítást vállalja! Enélkül az összes szertartás mit sem ér!

Megáldalak az OKOSSÁG és HŰSÉG LELKÉVEL!"

Jézus; A HANG - könyv 1751

2019. jún. 27. 07:25
 16/19 A kérdező kommentje:

"Megáldalak az OKOSSÁG és HŰSÉG LELKÉVEL!"

Jézus; A HANG - könyv 1751"

Ezt még mindig nem értem. Miért hallgassak egy 1751-ben íródott könyvre, ami Jézusra hivatkozik? Mert azt ki írta amúgy?

2019. jún. 27. 09:56
 17/19 A kérdező kommentje:
Bocs, de valahol itt kezdődik a hittérítés és szektába átcsalogatás, ha a HANG könyvet olvasgatom és körbevesznek ki tudja miféle újkeletű vallásúak. Én pl. a Jehovát is vallásnak tekintem, mint a Hit gyülekezetét, most miért mennék át oda hozzátok, amikor itt is ugyanabban az Istenben hiszünk. Tényleg nem értem. Az adóbevallásnál is Egyháznak adjuk az 1%-ot, ha egyház akkor egyenlő vallás.
2019. jún. 27. 09:59
 18/19 anonim ***** válasza:

Kicsit fura, hogy egy katolikus papnak Jézus lediktált közel 5000 oldalt. (Biblia sincs 5000 oldal)

[link]

A józan ész azt diktálja, hogy nem Jézussal beszélt, hanem egy olyan szellemmel, aki Jézusnak adta ki magát.

2019. jún. 27. 12:46
 19/19 anonim ***** válasza:

A józan ész azt diktálja, hogy minden kinyilatkoztatást vessünk össze az Evangéliumokban felismerhető Jézus tanításával!

Isten szünet nélkül mindig munkálkodik, ezért attól, hogy néhány ember lezárta a kinyilatkoztatásokat ezért az nem szűnt meg. És csak az a kinyilatkoztatás hiteles, amelyik szinkronban van az Evangéliumokban felismerhető Jézus tanításával.

"Életetek eligazításában nem a Biblia a forrás, hanem a Szentlélek, Akinek ha átadjátok értelmeteket, akkor karizmák kezdenek működni bennetek. A karizma nem más, mint egy olyan emberi képesség, melyet Lelkem megtisztít és fölerősít a közösség javára. Most elmondom, mit nem ismert és értett Johannes Gréber.

Isten nem sugall igazságot, mivel az igazság nem más, mint a valóság tudati tükrözése. Isten VALÓSÁGOT sugall. Miután e VALÓSÁG átszűrődött valakinek tudatán, az illető ezt éli meg IGAZSÁGNAK. Tehát mindenképpen rányomja tudatának foncsorozott tükrét a sugalmazást kapott lény arra a valóságra, melyet IGAZSÁGNAK fogalmaz meg. És mint tudjátok, ahány foncsorozás, annyi igazság egy-ugyanazon valóságot illetően.

Most mondom az ismert példát: Egy képet nézve, kaptok némi ismeretet a kép alkotójáról. Még több ismeretet tudtok meg róla, ha az alkotó falujából jönnek emberek, és beszélnek róla. De a legtöbbet és legtisztább ismeretet akkor kapjátok, ha maga az alkotó jön el, és beszél önmagáról.

E példa alapján már a teremtés (kép) ad némi ismeretet Istenről. Sokkal több ismerethez jutnak azok, akik a sugalmazás (Biblia) által igyekszenek nagyobb istenismeretre. (Az alkotó falujából jött emberek által kapott ismeret), de minőségileg és mennyiségileg egyaránt tisztultabb és több ismeretre jut az, aki a MEGTESTESÜLT IGÉT hallgatja. (Maga az alkotó jön, és beszél önmagáról.) "

"A Szentírásban rangsorolni kell! Csak azokban a sorokban él a Szentlélek lángja, amelyek hozzáigazíthatók az evangéliumaimhoz! A keresztények közötti meg nem értés egyik legsúlyosabb forrása az, hogy nem evangéliumaimhoz igazítjátok a Biblia többi részét, hanem azonos szintűnek tartjátok minden sorát. Pedig könnyen beláthatnátok, hogy így a Bibliából mindent ki lehet olvasni, és az ellenkezőjét is! Tehát érdemben használhatatlan! Arra kérlek benneteket, hogy az evangéliumaimat olvassátok nagy buzgósággal, és a Szentírás többi részével csak annyiban foglalkozzatok, amennyiben össze tudjátok egyezteti evangéliumaimmal." (Jézus/A Hang: 21/2092) "

2019. jún. 27. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!