Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kaptak valaha jehova tanúi...

Kaptak valaha jehova tanúi állami támogatást?

Figyelt kérdés
2019. jún. 19. 06:18
1 2 3
 21/23 KZitus ***** válasza:
0%

16-os

"Kedves Zita! Biztos hogy tőle várjátok? Csak mert az Őrtorony szervezet nem ezt kommunikálja! Legalább is elképzelhető!" - teljesen bizonyos, hogy csak és kizárólag Jehovától jön a megmentés!

De ahogyan a zsidó népét Mózest felhasználva hozta ki Egyiptomból, úgy napjainkban a Máté 24:45-47 szerint Krisztus felügyelete alatt a "hű és értelmes rabszolga" vezetésével és irányításával készíti fel a népét, és vezeti ki az előttünk álló nagy nyomorúságból.

Úgy hogy helyes az általad odézett rész, miszerint "Elképzelhető, hogy a Jehova szervezetétől jövő, életmentő útmutatás emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnik majd. Ennek ellenére mindannyiunknak készségesen engedelmeskednünk kell, bármi legyen is az útmutatás."

[link]

Persze akik emgedelmeskednek, azok önkéntesen teszik, senki sem erőltet ránk semmit. Önként adtuk át az életünket Jehovának, és a legngyobb örömmel teszünk eleget annak, ami a 2Korintusz 5:14, 15 van leírva:

"A Krisztusban levő szeretet ugyanis kényszerít minket, mert arra a következtetésre jutottunk, hogy egy ember meghalt mindenkiért, tehát mindenki meghalt. És azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki meghalt értük, és feltámadt."

Nem értem tégedet személyesen miért zavar az, ha én sok millió társammal úgy döntöttünk, hogy a Jehova szervezetétől jövő útmutatás szerint éljük az életünket, pl. úgy, ahogyan arról Pál apostol írt. Hiszen minden eggyes tanításukkal a Biblia egy-egy életmentő üzenetére tanítanak minket.

Lehet, hogy amiről most írtam neked, tégede egyáltalán nem is érdekel. Egyszerűen csak hitelesen informáltalak rólunk, mert a kommentedből azt látom, egyáltalán nem ismersz minket, a hitnézeteinket. Senki sem kényszerített arra, egy egyikőnket sem, hogy Jehova önátadott tanúi legyünk, ahogyan tégedet sem lehet egyetlen vallásra sem kényszeríteni, csak ha önként vállalod. De ha vállalod, te sem vennéd szívesen, ha valaki ezért megítélne tégedet. Hiszen ez a te döntésed volt!

Sokat kérünk, ha kölcsönösen mi is ezt várnánk el?

2019. jún. 28. 20:54
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"De ahogyan a zsidó népét Mózest felhasználva hozta ki Egyiptomból, úgy napjainkban a Máté 24:45-47 szerint Krisztus felügyelete alatt a "hű és értelmes rabszolga" vezetésével és irányításával készíti fel a népét, és vezeti ki az előttünk álló nagy nyomorúságból."

A Máté 24:45-47 arról van szó hogy a kellő eledelt megadja a maga idejében! Arról nem szól ez a rész hogy a megmentésről gondoskodik!

Én úgy tudom hogy Jézus Krisztus az aki által a megmentés van!

"Úgy hogy helyes az általad odézett rész, miszerint "Elképzelhető, hogy a Jehova szervezetétől jövő, életmentő útmutatás emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnik majd. Ennek ellenére mindannyiunknak készségesen engedelmeskednünk kell, bármi legyen is az útmutatás."

Tehát akkor kijelenthető hogy tévedtél! Hiszen nem közvetlenül Istentől jön a megmentés hanem az állítólagos szervezetén keresztül!

"Nem értem tégedet személyesen miért zavar az, ha én sok millió társammal úgy döntöttünk, hogy a Jehova szervezetétől jövő útmutatás szerint éljük az életünket, pl. úgy, ahogyan arról Pál apostol írt."

Pontosan ez zavar! Hogy olyasmit írsz amiről Pál nem írt! Arról hogy egy szervezet útmutatása szerint kell élni!

"Hiszen minden eggyes tanításukkal a Biblia egy-egy életmentő üzenetére tanítanak minket."

Hát persze!

"Lehet, hogy amiről most írtam neked, tégede egyáltalán nem is érdekel. Egyszerűen csak hitelesen informáltalak rólunk, mert a kommentedből azt látom, egyáltalán nem ismersz minket, a hitnézeteinket."

Téged nem ismerlek de személyesen ismerek nem is egy Jehova tanúját! A mai napon beszélgettem is eggyel az utcán ,összefutottunk! A hitnézeteitek nagy részét is ismerem.

"Senki sem kényszerített arra, egy egyikőnket sem, hogy Jehova önátadott tanúi legyünk, ahogyan tégedet sem lehet egyetlen vallásra sem kényszeríteni, csak ha önként vállalod."

Nem csak kényszerítéssel lehet embereket rávenni dolgokra!

"...ahogyan tégedet sem lehet egyetlen vallásra sem kényszeríteni, csak ha önként vállalod. De ha vállalod, te sem vennéd szívesen, ha valaki ezért megítélne tégedet. Hiszen ez a te döntésed volt!"

Ez vicces egy kicsit! Mert pont hogy megítélik a választásomat és még csak nem is kívülálló az illető hanem a családtagom!

"De ha vállalod, te sem vennéd szívesen, ha valaki ezért megítélne tégedet. Hiszen ez a te döntésed volt! Sokat kérünk, ha kölcsönösen mi is ezt várnánk el?"

[link]

Minek alapján kell egy vallást megítélni?

"A legtöbb vallás a hittételek vagy dogmák egész tárházával rendelkezik. Ezek azonban gyakran igen bonyolult hittudományt alkotnak, ami a laikus ember számára érthetetlen."

- Jehova tanúinak könnyen érthető tanításaik vannak? Illetve pontosabban az Őrtorony szervezet tanításai!

"A kereszténység országai képmutatásukról ismertek ezen a téren. A két világháborúban katolikus katolikust, protestáns protestánst gyilkolt „keresztény” politikai vezetőik parancsára."

Itt egy ítélet hangzik el ,képmutatás!

Természetesen folytathatnám a sort. Ugyanakkor félreértés ne essék igaz amit írnak! De ha ők megtehetik hogy meggyőződésük szerint fogalmazzanak. Akkor a kérdésem az lenne hogy én miért is nem tehetem meg ezt?

Ez az úgynevezett kölcsönösség miért tűnik egyoldalúnak?

2019. jún. 28. 23:43
 23/23 Tantételbeli ***** válasza:
26%
Minek kérdezik az álkeresztények Jehova Tanúit? Mert csak ők kérdezik,provokációból.Ez csak a hülyének nem esik le, ezt csinálják évek óta! Hülyék,hülyébnél hülyébb kérdésekkel...Mikor unjátok meg?
2019. júl. 6. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!