Kaptak valaha jehova tanúi állami támogatást?
Szia
jehova tanúi nem, de Jehova tanúi igen. A gyerekek után kaptam, amikor csak a férjem dolgozott, én pedig a kicsikkel voltam otthon.
Nem személyre szólóan kérdeztem, mert az evidens, hogy aki magyar állampolgár és megfelel a feltételeknek, annak jár.
Én konkrétan a jehova tanúi egyházat kérdeztem, hogy valaha kaptak e állami támogatást. Mellesleg a Biblia a Szentlelket nagybetűvel írja, ti kicsivel, így nem érdemlitek meg azt, hogy a neveteket nagybetűvel írjam, hisz ti is tiszteletlenek vagytok a Szentlélekkel szemben. Sőt, míg a Biblia a fiút is Istennek mondja, addig nektek csak isten. Úgyhogy a kisbetű szándékos. Majd ha ti is tisztelettel fordultok Isten szavához, majd akkor megkapjátok viszont.
"hogy a neveteket nagybetűvel írjam,"
Ez nem a Mi nevünk, hanem a Teremtő Isten személyes, tulajdon neve. Ezért Őt tartod érdemtelennek erre.
A szent szellemről pedig csak annyit, hogy nem személy, hanem Jehova Isten személyének kifejeződése. Amivel teremt, létrehoz, gyógyít, stb. Más Biblia fordításokban azért szerepel nagy betűvel, mert eleve személyként veszik azok akik Istent három személyiségűnek tartják. Nyílván ha személy volna, akkor nagy betűvel kellene írni.
"A fidesz körül mozgolódnak,"
Jehova Tanúi nem mozgolódnak semmilyen politikai szervezet mellett, és nem szavaznak egyetlen emberi pártra sem, semlegesek ezeket illetően.
Nem értünk velük egyet, de felhatalmazást sem kaptunk a hatalmak szidalmazására.
Akiknek luxus kocsijuk van az Ő dolguk, az is honnan van. Lehet, megdolgozott érte. Mindenki személyesen ad számot magáról. Az első keresztények között is voltak gazdag emberek, de támogatást nyújtottak a rászorultaknak, ahogy nálunk is történik ilyen.
Ha egy megkeresztelt tanú politikai háttér támogatással él luxus életet, és ki tudódik, biztos nem marad annyiban. Minden dolog kiderül előbb vagy utóbb.
Az általánosítás nagyon erős asztal a vádak gyártására.
"A fidesz körül mozgolódnak,"
Jehova Tanúi nem mozgolódnak semmilyen politikai szervezet mellett, és nem szavaznak egyetlen emberi pártra sem, semlegesek ezeket illetően.
Mi mást mondana? Nyilván nem fogja azt, mondani, hogy az állítás igaz. Ön gyanús, hogy csak egy köztanú, ha még nő is mellé, akkor még súlyosabb a helyzet, mert akkor ön csak a felső vezetés által elkészített propaganda tanításokat, információkat kapja, fogalma sincs a háttérben futó folyamatokról. Ha ez nem igaz, kérem mondatonként cáfolja az állításimat, különben nem lesz hitelt érdemlő.
Nem értünk velük egyet, de felhatalmazást sem kaptunk a hatalmak szidalmazására.
Ebből a mondatból az látszódik, az előző állításomban elmondottak igazak önre. Az, amúgy, hogy önök mire kapnak felhatalmazást az őrtorony zrt vezető testületétől, meg mit csinálnak valójában két különálló dolog. Például azt állítják önök, soha nem bántanak senkit, nem szidalmaznak. De heti rendszerességgel tartanak szituációs gyakorlatokat, ahol felkészülnek arra, hogyan kell egy más hiten levő személyt a hitében porig alázni, és megszégyeníteni. Kérem ne állítsa az ellenkezőjét, mert ön továbbra is csak egy köztanú, tehát nincs elegendő információja, a szervezetében folyó háttér tevékenységekről, akkor sem, ha ön azt hiszi, hogy de van.
Akiknek luxus kocsijuk van az Ő dolguk, az is honnan van. Lehet, megdolgozott érte. Mindenki személyesen ad számot magáról. Az első keresztények között is voltak gazdag emberek, de támogatást nyújtottak a rászorultaknak, ahogy nálunk is történik ilyen.
Ez igaz a katolikusokra, reformátusokra, stb, akiket rendszerint próbálnak lejáratni, negatív színben feltüntetni. Amikor a többi hiten levő egyházat, személyt vizsgálják, miért nem ugyanezt a nyitottságot alkalmazzák.
Ha egy megkeresztelt tanú politikai háttér támogatással él luxus életet, és ki tudódik, biztos nem marad annyiban. Minden dolog kiderül előbb vagy utóbb.
Ön még mindig egy köztanú, továbbra sem beavatott, a szervezetét érintő háttér tevékenységekben. Fogalma sincs arról, hogy a háttérben mi zajlik. Az elmúlt években több fórum társam is, tételesen bemásolta a dokumentumokat, az őrtorony zrt tevékenységeiről, amelyben olvasható volt, hogy számtalan módon folytatnak kereskedelmet, olyan vállalatokkal, és cégekkel, amelyeket az olyan köztanúk előtt, mint ön letagadnak, elítélnek. Soha egyszer sem voltak képesek cáfolni, a hivatalos dokumentumokat, csakis a már megszokott koholt vádak teóriáját, és a szándékos lejáratás elméletét hozták érvként fel. Ami egy bizonyított dokumentum esetén nem hiteles. Cáfolni nem tudták, ahogy ma sem tudnák.
Az általánosítás nagyon erős asztal a vádak gyártására."
Önök folyamatosan általánosítanak más kereszténynek valló felekezeteket, megállás nélkül ezt csinálják. Miért van az, hogy ha egy magát más hiten levő kereszténynek valló személy hibázik, az azonnal a tévelygés állapotára mutat rá önök szerint, amikor önökről derülnek ki botrányos dolgok, meg pusztán az első tanítványok esendőségével hozzák párhuzamba magukat?
4: a jehova egy kitalált műszó, Isten soha nem mondta, hogy őt így hívják. A tetragrammaton nem egyenlő a jehova szóval, tehát úgy írok le egy kitalált szót, ahogy akarok. A Szentlélek pedig nagybetűvel íródott a Bibliában, amit nem tartotok tiszteletben, ennyire nem számít nektek Isten. Egy kitalált szót majmoltok.
A kérdésre meg vajon mikor kapok választ? Egy Mondat elég lett volna, de megint megy a felesleges és értelmetlen szófosás. Undorító.
Figyelj, nem egy Jehova tanúját ismerek, aki részt vett választási kampányban, vagy akár szavazatszámláló bizottságban is! Ismerek olyat, aki luxus lexussal jár, csodás háza van, pedig semmit sem csinál,csak prédikál pár helyen! Szóval nekem ne add az ártatlant, minden vallás az irányíthatóak megvezetéséről szól, azokat lehet lehúzni pénzzel. legyen az katolikus,református, jehova, hit gyüli stb... Jó, mondjuk hitesek keményebben nyomják a dolgokat.
Én nem zavarom el a jehovásokat sem, ha megállítanak beszélgetek velük, egy idő után ismerőssé válnak az utcán, amikor állnak a kis kirakott plakátjuk mellett, rájuk köszönök stb... tehát félre ne érts SEMMI BAJOM VELÜK, de azért látom, amit látok!
"aki részt vett választási kampányban,"
Valóban? lehet, hogy már rég nem az, csak nem tudnak sokan róla, hogy ki van közösítve, és nem tesz említést róla.
Ha pedig aktív tanú, akkor a gyülekezetért felelős testvérek nem tudják, mert ellenben ezt nem tehetné.
Magam is találkoztam olyan személlyel, akinek a tettei kérdéseket vonzott maga után, és kiderült, hogy nem Testvér már.
Szomorú ilyet olvasni, azonban bízok a Teremtőben és a fiában, hogy helyrehozza azokat a károkat, amiket ellenük tesznek. Bár minket is érint mint népét, de az Ő nevét hordjuk, és így Őt gyalázzák első sorban azok miatt, akik így viselkednek.
"akkor ön csak a felső vezetés által elkészített propaganda tanításokat, információkat kapja,"
Én Bibliai oktatást kapok, és ahol élek, és szolgálok,(nem most kezdtem) ott egyetlen testvérem sem szavaz, vagy politizál, sőt más gyülekezet tagjainak nagy részéről is bátran kijelenthetem. Olyan közel lakunk egymáshoz, és szolgálunk, hogy el sem lehetne tusolni az ügyet. Itt sok háttérrel rendelkező ember él, akiknek a munkájának köze sincs a politikához, még a felvigyázó testvérek is többnyire kétkezi munkások, és nevelik a gyermeküket, gondozzák a szüleiket, pedig van némelyiknek nem is Tanú a szülője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!