Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azt minek hívják ha valaki...

Azt minek hívják ha valaki hisz istenben, de nem akar semmilyen vallásban lenni?

Figyelt kérdés
Nem ateizmus mert azok nem hisznek istenben.

2019. jún. 18. 14:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem te a "maga módján vallásos" - ra gondoltál... "

Nem, bár az is hasonló kategória.

Ha valaki a maga módján hisz, akkor maga csemegézget, hogy miben és miként hisz, ami szerintem ellentétes a keresztény tanítás alapjaival.

2019. jún. 22. 08:55
 12/14 anonim ***** válasza:
42%

"Ha valaki a maga módján hisz, akkor maga csemegézget, hogy miben és miként hisz, ami szerintem ellentétes a keresztény tanítás alapjaival."

Aki keresztény, az nem "csemegézget", hanem a Bibliában leírtak alapján él. Ami a Bibliában benne van, azt elhiszi és betartja, nem válogat. Viszont az, hogy a Bibliában leírtakat ki hogyan értelmezi, az személyfüggő, nem az egyházak döntik el. Két azonos egyházba tartozó ember is értelmezhet dolgokat teljesen másképp.

2019. jún. 23. 16:59
 13/14 anonim ***** válasza:
46%

#11 ha te mondod..

Viszont akkor különösen jó lenne, ha elmagyaráznád, miért abszurd ha valaki a maga módján hisz!

2019. jún. 24. 11:55
 14/14 anonim ***** válasza:

Maradjunk annyiban, hogy 𝐦𝐢𝐧𝐝𝐞𝐧𝐤𝐢 a maga módján hisz.

Akiből ezt megpróbálták kiverni, az is... csak ő esetleg kevésbé tér el a fő áramlattól.

2019. jún. 24. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!