Keresztszülők mennyi pénzzel kell be szálljonak? Az édes szülők semmibe nem akarnak pótolni.
Tesóm kis fiát kereszteljuk en és a férjem de a tesóm azt mondta hogy ők nem állnak semmit mindent nekünk kell az éttermet 40.szemèlyre a tortát a kis ruhát italokat mindent.
De az nekünk nagyon sok költség lenne!
Nem kell étterembe menni, hogy ha drága. A keresztelés lényege nem az evés és az ünneplés.
Szerintem egyébként a szülőknek kell fizetni mindent. Te csak vendég vagy.
Ebben az esetben a javasolt menü: vajaskenyér, uborka. Esetleg zsíros deszka, lila hagymával, paprikaszórással.
Honnan veszik azt az alaptalanságot, hogy a keresztszülőnek kell állnia bármilyen kiadást is? Ez sose volt része a hagyománynak.
Hülyeség, hogy neked kéne 100 000 forintos vendégséget rittyentened. Tetszett az előző hozzászóló ötlete, vajaskenyér és zsíroskenyér legyen akkor a menü :)
Természetesen az fizeti a felhajtást, aki rendezi. A keresztelő akkor kezdődik, amikor a pap elkezdi a szertartást, és ott végződik, amikor befejezi. Ami utána van, az nem a keresztelő része, állja a számlát aki szervezi. A keresztségben arra teszel fogadalmat, hogy keresztény hitre neveled a gyereket, nem arra, hogy 40 fős vendégséget csináltatsz.
Egyébként felénk vidéken az a szokás, hogy a keresztszülő viszi a tortát, tálca süteményt. De semmi több. Palira akarnak téged szedni, ne hagyd.
4# nálunk is az a szokás hogy a keresztszülő viszi a tortát és veszi a kis ruhát de több semmi.
Én így tanultam az apukám rokonaitol.
De most unoka tesóm fiát keresztelem és az mondta hogy mindent mi fizessünk mert neki nincs pénze!
Köszönöm a válaszokat
Mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. Ha nincs pénze 40 főt étteremben megvendégelni, akkor ne tegye, csináljon helyette otthon egy kis állófogadást. Azt is erősen kétlem, hogy a szűk rokonság 40 fő lenne, ide elég meghívni a legközelebbi rokonokat, családtagokat.
Szerintem egyszerűen mond meg neki, hogy az ő vendégei, gondoskodjon erről ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!