A kereszténység szerint mi lesz azokkal akik sosem találkoztak a keresztény értékrenddel, de a Biblia alapján bűnös életet éltek?
21. század ide vagy oda, ma is sok kisebb csoport, törzsi közösség él a világtól elzártan. Legismertebbek talán a szentinelézek a tavalyi hírek miatt.
Ők ugye konkrétan meg is gyilkolták a területükre betolakodó hittérítőt, csak ugye a saját szemükben ez nem bűn, ők védik saját magukat az idegenektől. A kereszténység alapján viszont az, csak ugye erről a tanításról náluk soha senki nem hallott, így persze nem is tudnák követni azt.
Ír arról bármit is a Biblia hogy az ilyen embereknek mi lesz a sorsuk? Vajon elkárhoznak anélkül hogy valaha is esélyt kaptak volna a megváltásra, mert a tudtukon kívül követtek el bűnt?
Szia! Baptista vagyok engem is nagyon érdekelt ez a kérdés sokszor kerestem választ a bibliában. :) 1. Le van írva a bibliában, hogy Isten csodálatosra teremtette a világot ami rá mutat, vagyis ha az ember el lenne szigetelve akkor is felmerülne a kérdés, hogy hogy keletkezett a világ amiben él. Ha esetleg erre nem kapna választ akkor
2. Benne van a bibliában Jézus a halálakor alászállt a pokloknak és prédikált az ott levőknek akik még nem hallottak Jézusról.
3. A mi feladatunk lenne eljuttatni az igét mindenhova, bár a bibliában van utalás arra hogy akik nem hallottak róla lesz még egy lehetőségük Jézust választani, de szerintem ez az utalás elég gyenge :/ Szerintem azérr kaptuk azt a feladatot Jézustól h hírdessük őt h minnél több emberhez eljusson valaki életét is adja ezért amikor civilizálatlan törzsekhez megy prédikálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!