Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus egy megcsalásból félre...

Jézus egy megcsalásból félre lépésből született?

Figyelt kérdés

Jézus egy megcsalásból félre lépésből született? Mert ugye Mária Férje József volt a nevelőapja de Mária meg József házaspár voltak. Ezek szerint a Isten leszállt az égből és megd.gott egy férjes nőt aki teherbe esett és így megszületett Isten fia Jézus?

De hallottam olyant is hogy Jézus vérszerinti Apja egy Katona volt tehát akkor Mária megcsalta Józsefet egy katonával is így fogant meg Jézus?

2019. máj. 29. 21:22
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
85%
Az megvan, hogy a Szentlélek szállta meg Máriát? Biztos hallottad már Szűz Máriának is szokták hívni, pont azért, mert nem szexelt senkivel, csak úgy terhes lett.
2019. máj. 29. 21:26
 2/26 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy majd egyszer te is terhesen ébredsz. Vagy a gyereked terhesen születik.
2019. máj. 29. 21:39
 3/26 anonim ***** válasza:
87%

Hát, akár az is elképzelhető hogy egy szimpla hazugságként indult a sztori, amivel egy hűtlen asszony próbálta hitegetni a férjét. A gyereket aztán már kiskorától arra nevelték hogy ő különleges, Isten Fia, hisz játszani kellett a szerepet hogy utólag le ne bukjon az asszonyka. A kondicionálás működött, a gyermek a saját felsőbbrendűségtudatától megrészegülve elkezdte produkálni magát, és mint valami korai Uri Geller, ügyesen megvezetett egy rakás embert. Ők aztán már persze úgy értelmezték mintha tényleg csodák történtek volna, mintegy megerősítve a korábbi isten fia hazugságot, és így is adták tovább a sztorit mindenfelé aztán gyorsan vallássá nőtte ki magát az egész színjáték.

Érdekes példa lehetne a pillangó effektusra.

2019. máj. 29. 21:41
 4/26 A kérdező kommentje:

Szentlélek ilyen baromság nem létezik ez csak mese fizikailag biológiaig nem lehetséges hogy egy babát csak úgy bele varázsoljanak egy szűz nő testébe , a babát nem a gólya hozza hanem a szex.

Tehát ha nincs szex nincs baba mindenki szextől fogant meg Jézus is szextől kellett hogy megfoganjon már ha egyáltalán tényleg létezett.

2019. máj. 29. 22:34
 5/26 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező:

Ha racionalizálod a Bibliát, akkor bizonyos részeit jobban el fogod fogadni? Ezen az úton, egyébként már mások is elindultak (részben teológusok is), és mintha célul tűzték volna ki, hogy mindent eltüntetnek a Szentírásból, ami természetfeletti. A Szentírásban található történelmi jövendöléseket is tagadják, mert úgy néz ki, hogy szerintük olyan nem létezik, hogy valaki megírjon bizonyos eseményeket évszázadokkal korábban. Te ugyan tagadhatod azt, hogy Jézus a Szentlélek által született (ami nem "megszállta" Máriát, hanem általunk ismeretlen módon "rászállt" - a kettő transzcendens élmény azért nem ugyanaz), viszont ez másképp nem is történhetett.

Az Ószövetség ősi görög fordításában található jövendölés ugyanis csak ezen a módon teljesedhetett:

"Ezért az Úr maga ad nektek jelet: Íme, a szűz fogan, fiút szül, és Immánuelnek nevezi el." (Izaiás 7,14)

Jézusnak tehát nem volt földi apja, ha lett volna, ugyanolyan lett volna, mint mi, egy átlagos ember. De nem volt olyan. Ahogyan Szent Pál tanította: hozzánk hasonló lett.

2019. máj. 29. 23:10
 6/26 anonim ***** válasza:
87%

Ez egy legenda, aminek lehet alapja.

De kideríteni, így 2000 év távlatából... reménytelen.

Tehát akkor nem érdemes sokat foglalkozni vele.

2019. máj. 29. 23:12
 7/26 A kérdező kommentje:

Én nem hiszek a csodákban szerintem Jézus egy egyszerű ember volt ugyanolyan mint mi ugyanúgy érezte a fájdalmat és ugyanúgy érzett éhséget szomjúságot és meg is halt.

Az hogy feltámadt az meg csak mese kibtudja mi az igazság én inkább azt tudom elképzelni hogy sír rablók a tanítványai elvitték a holttestét és elásták valahova aztán kitalálták ezt a mesét hogy feltámadt és hogy beszéltek vele.

2019. máj. 29. 23:23
 8/26 anonim ***** válasza:
40%

Már, ha létezett, mert ez nincs bizonyítva.

Am a "megcsalást" én hallottam olyan változatban is, hogy erőszak volt, egy római katona.

(Ezért van az, hogy Jézus nem nézett ki annyira zsidónak.)

Aztán József mentette meg, mert nagyon szerette.

2019. máj. 29. 23:31
 9/26 anonim ***** válasza:
9%

Nem. Iste betartotta az ígéretét, és mindent úgy idézett elő, hogy megvalósuljon.

Ha Jézus tökéletlen férfitől fogant volna, nem adhatott volna váltságot az emberiségért. Csak egy, a bűnbeesése előtti Ádámmal egyenértékű tökéletes ember halála az, ami megváltó értékű.

Az élet forrása, aki képes életet létrehozni, a hatalmával, és képességével, mint egy "lombikbébi program" keretében helyezte a fia életét Mária méhébe.

Istent nem lehet megcsúfolni. Annyi aljasságot találnak ki az emberek, hogy rettenet. Nem kárörvedésből írom, de szívesen megnézném azokat az arcokat azon a napon, amikor szembesülnek az igazsággal, akik most ilyen állításokkal akarják Isten igazságát, és hatalmát félre söpörni.

2019. máj. 30. 00:35
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

"Én nem hiszek a csodákban szerintem Jézus egy egyszerű ember volt ugyanolyan mint mi ugyanúgy érezte a fájdalmat és ugyanúgy érzett éhséget szomjúságot és meg is halt."

Ez érthető, de az már nem, hogy mit keres ebben a rovatban a kérdésed. Ennek a valláskritikában a helye.

2019. máj. 30. 01:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!