Mikor született Jézus?
Tudom hogy napfordulókor ünneplik Decemberben mikor a nap a legrövidebb, de nyáron vagy ősszel született?
Neten is csak "kora őszt" írnak:
Ráadásul a Bibiliában egy csomó minden másként van, az akkori időknek megfelelően, pl Noé vagy ki is 800 éves volt, ami akkor egy hold fordulót jelentett 28 napot.
Tehát az akkori ősz meg a mostani ősz/tél között is lehetett hónapos eltérés, például.
Valójában halvány fogalmunk sincs hogy melyik nap. De ez sosem volt titok, nekem hittanon már 10 évesen elmondták, hogy akkor kezdenek hosszabbodni a nappalok, ezért arra az időre az emberiség mindig mint valaminek a kezdete, valami reményteljes időszakra gondolt.
Meg az is mindig világos volt, hogy a húsvéti ünnepkör a legjelentősebb vallási szempontból, nem a karácsonyi...
A "rossz idő lett volna télen" érv nem rossz, de nem tudom mennyire helytálló. Mert hogy az ókorban milyen volt a klíma Izraelben azt nem tudom, de kétlem hogy térdig érő hó lett volna...
Volt már párszor a kérdés!
Októberben születhetett, akkor volt ott a juhok ellése.
A karácsonyhoz semmi köze nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!