Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények szerint miért...

Keresztények szerint miért bűn melegnek lenni és miért nem az heteroszexuálisnak?

Figyelt kérdés
Tudtommal az istenetek pont azon akadt ki, mert Ádám lefűzte Évát... Érdekes mód mégis van egyházi esküvő, valamint állításorok szerint isten teremtett mindent... Akkor roppant logikus lépés lenne olyat teremtenem, amit elítélek és bűnnek tartok. Nem képmutató ez egy kicsit?
2019. máj. 29. 18:39
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
Olyan lesz a válaszom, mint a kérdés, egyfajta maszatolás ez a "többség" akarata elvárása és a valóság ellenében. Ha Isten nem "teremtett" volna szenvedést, betegséget, akkor azok nem is lennének... De vannak ! Sőt én Isten létét is kétségbe-vonom, bár jó lenne hinne benne. Úgyhogy mindenki tegyen belátása szerint, és képességei, lehetősége szerint. Oszt Jó Napot !
2019. máj. 31. 16:47
 52/62 A kérdező kommentje:

A kérdésem provokatív volt, elismerem, de ennek nyomán hamar levetkőzte néhány hozzászóló a szent glóriát a feje felől és megmutatta azt, miről is szól a hithű kereszténységük.

Nem várom azt, hogy a 2000 éves múltjukat dobják el csak azért, mert én nem értek vele egyet. Én is hiszek valamiben, ami régebbről gyökerezik. Mégsem próbálom mádokra erőltetni, valamint megbélyegezni azt, aki másképp gondolkodik vagy éppen másképp hisz.

Nem zavar, hogy valaki Istenben hisz és a Biblia szerint éli az életét. Az viszont annál inkább, hogy mindenkire rá akarják erőltetni a saját hitüket, aki pedig szerintük Istennek nem tetsző módon él - hiába nem árt vele másoknak, elítélik.

Azokat a tényeket, amit aljas rágalomnak tituláltak, szintén megvetem: pedofil botrányok, a tudás és felvilágosulás megakadályozása érdekében tett cselekdetek (pl könyvégetés, boszorkányüldözés, kínzások és gyilkosságok), az antiszemitizmus és emberek százezreinek megsemmisítését elősegítő tettek a II. világháborúban, a pénzen (cédulákkal) megváltott mennybenenetel, stb...

A Biblia sokadik átdolgozott kiadása lelhető fel, ami nyilván számos sarkítást eredményezett, annak érdekében, hogy kimagyarázza a tévedéseket és hatékonyabb eszköze legyen az emberek agymosásának.

Továbbá a keresztény egyház vagyona, a titkos Vatikáni Levéltár szintén nem tiszta. Ha pedig annyira tiltja a vallás a bálványimádást, miért van tele minden keresztény egyházi intézmény freskókkal, szobrokkal? Költői kérdés... Ezek szerint csak másoknak nem szabad a legtöbb dolgot megtenni, de a bigott kereszténység büntetlenül megteheti.

A tanítások, szenrírások, parancsolatok pedig vagy ellentmindásosak, vagy ti forgatjátok ki azért, hogy másokat bűnössé kiáltsátok ki. Aki pedig a szexuális orientációt, nemi identitást vagy bármi ilyen jellegű dolgot a gyilkossággal és pedofíliával egyenértékűnek tart, az súlyosan buta, degeberált erkölcsű és itélőképességű ember lehet.

Nem várom azt, hogy bárki elfogadjon, de úgy gondolom, hogy az embereket a rajtuk kívülálló tulajdonságai alapján (amivel másoknak nem ártanak) elítélni, megvetni vagy megbélyegezni a legsúlyosabb bűntettek közé sorolandó.

Csodájára jártok a könnyező Szűzmáriáknak és azzal magyarázzátok, hogy csoda és a bűnös emberek miatt van. Nem gondoljátok, hogy éppen azért hullajt könnyeket, mert a hit és a szentség álarca mögött követitek el újra és újra azt a megszámlálhtatlan bűntettet, amit? Mert szerintem de.

2019. máj. 31. 20:39
 53/62 anonim ***** válasza:
0%
Minket keresztényeket pont a szeretetünkről kell megismerni, ahogy Jézus parancsolta. Isten kezében van az ítélet joga.
2019. máj. 31. 20:47
 54/62 anonim ***** válasza:

Sajnos ahogy téged néhányan megvetnek, te ugyanúgy megvetsz másokat, csak azért, mert más az értékrendjük, más a világnézetük. Ezen hozzászólásod alapján semmivel sem vagy különb, mint a leghangosabb fundamentalisták.

2019. máj. 31. 20:51
 55/62 A kérdező kommentje:

54

De én nem is bújok egy mesekönyvben írtak mögé. Egyébjént, ha nem megy a szövegértés, próbálj kicsit magasabb szintű olvasmányokkal gyakorolni a Biblián túl.

2019. máj. 31. 20:56
 56/62 anonim ***** válasza:
Nem, te nem mesekönyvek mögé bújsz, hanem mérhetetlen arroganciád, gőgöd, másokat lenéző jellemtelen ócska stílusod mögé.
2019. máj. 31. 21:00
 57/62 A kérdező kommentje:
De legalább az reális.
2019. máj. 31. 21:12
 58/62 A kérdező kommentje:
Mindig ez van, ha elfogynak az ész érvek, jön a személyeskedés. Szerintem ez ócskább. :)
2019. máj. 31. 21:14
 59/62 anonim ***** válasza:
51%

"Nem zavar, hogy valaki Istenben hisz és a Biblia szerint éli az életét. Az viszont annál inkább, hogy mindenkire rá akarják erőltetni a saját hitüket, aki pedig szerintük Istennek nem tetsző módon él - hiába nem árt vele másoknak, elítélik."

>Ezzel maximálisan egyetértek, de ez visszafelé is igaz. Nem zavar, ha valaki homoszexuális életet él, az viszont annál inkább, amikor mindenkivel el akarja fogadtatni, hogy azt tekintsék normálisnak.

2019. máj. 31. 22:42
 60/62 anonim ***** válasza:

#1-es hozzászólást írtam, én nem vettem észre benne semmi személyeskedést, igyekeztem egyszerűen és érthetően válaszolni. Viszont úgy éreztem, talán jogosan, hogy érdemes reagálni arra az okádékra, amit #52-es hozzászólásban odaböfögtél.

2019. jún. 1. 00:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!