Miért hiányoznak a mindennapokból a hitvalló keresztények, akik vonzó példát adnak másoknak?
Jn13,34-35
"arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.”
Szia,
Mert kevesen vagyunk:
"Menjetek be a szoros kapun! Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba visz, és sokan vannak, akik bemennek azon. Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt." (Mt. 7:13-14)
A szeretet tudatos döntés, és kevesen döntünk a saját önző természetünk ellen...
Üdv. Péter
Nem tudom, a mi falunkban zsúfolásik van mindig a templom. Rendszeresen és gyakorta vannak különféle vallási rendezvények, hitgyakorlatok, stb
Hogy számokról is beszéljek, a lakosságnak szerintem legalább a 15-20%-a
Mert a vallàs butasàg, azért.
A keresztények ma arról híresek, hogy fanatikusok, illetve indulatosak. Vagy az egyik vagy a màsik. De lehet egyszerre mindkettő.
A kereszténységet azért is tartom a Föld egyik leggonoszabb vallàsànak, mert a sunyi, alattomos módszereiket a szeretet leple alatt végzik.
Én mondom, hogy ahol egy keresztény van, onnan menekülni kell. A keresztény ott tàmad hàtba, ahol tud nem néz sem Istent, sem embert. Ott vannak ezek mindenhol, a médiàtól kezdve minden zugba bedugtàk az orrukat. Kritizàlni meg őket nem lehet, mert akkor te vagy a bűnös.
Azt mondom tehàt minden embernek, hogy őrizzétek meg a szíveketeket a keresztényektől, mert ennél alábbvaló embereket mint ezek a fattyak, még nem hordott a hàtàn a Föld.
Szia
Nemrégen kiírtam egy kérdést, miért találják a fiatalok nehéznek a krisztusi alapelveket, illetve azt, hogy az szerint éljenek?
A többség arról írt, valóban nehéznek találják, indokolták is miért. Talán itt van valahol a kérdésedre is a válasz, mert amit nehéznek találok, nem tudom azt vallani, és alkalmazni sem az életemben. Azután ez a világ sem kedvez annak, hogy "hitvalló keresztények" legyünk. Gunyolják, el/megítélik azokat az emberelet, akik
törekszenek az erkölcsösségre a szellemi tisztaságra......Alapos ismeret, és meggyőződás kell, hogy ragaszkodni tudjon az ember ahhoz, amiről TELJESEN meg van győződve: ez a helyes.
Akkor már könnyebb, ha megtapasztalja pl. egy fiatal, mennyivel jobb, könnyebb, problémamentesebb, és még egészségesebb is az élete ha alkalmazza a krisztusi tanácsokat az életében.
Sok olyan fiatal házaspárt ismerek, akik "...a mindennapokból a hitvalló keresztények,..", és látom a különbséget közöttük, és azok között, akik a világ divatos gondolkodása szerint él. Pl. kevés az olyan, aki elhagyja a társát, egyedül nevelei a gyerekét, vagy rossz kapcsolat van közöttük. Ez ad egy nyugodt, békés, biztonságot és hátteret a családi életnek. Az ilyen emberek valóban példát mutatnak, és keresik azok társaságát, akik hasonló életet élnek.
Vannak a mindennpokban a János 13:34-35 verse szerint élő emberek, de kevesen. Jó lenne ha mások megfigyelnék, és vágynának erre az életre, mert ez a saját boldogságukat, boldogulásukat jelentené...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!