Keresztények számára miért tiltott bármi nemű természetfelettinek titulált dolog gyakorlása, megismerése?
Az univerzum bizonyos törvények szerint működik, ami mérhető, bizonyítható. Nap mint nap ezen törvények működtetik a világot, kiszámíthatóak.. Ezek a fizika törvényei.
Talán vannak más erők, energiák is, amelyek egy része fel nem fedezett fizikai, míg más része talán más síkokra hatnak leginkább, azt határozzák meg. Ám gyakorlással akár jelentősebb mértékben is kihathatnak a fizikai sík dolgaira, ezzel együtt az emberekre is nyilván.
Ha ezen fizikai erők működnek, és az ember felhasználhatja ezeket, akkor egyéb még fel nem fedezett, vagy varázslásnak,mágiának titulált erőket miért ne használhatná ki?
Katolikusoknál én még soha nem halottam, hogy tilos.
Egyszerűen tudjuk, hogy mese és nem dőlünk be a csalóknak.
" Ám gyakorlással akár jelentősebb mértékben is kihathatnak a fizikai sík dolgaira, ezzel együtt az emberekre is nyilván.
Ha ezen fizikai erők működnek, és az ember felhasználhatja ezeket, akkor egyéb még fel nem fedezett, vagy varázslásnak,mágiának titulált erőket miért ne használhatná ki? "
Bár nem vagyok vallásos,de az elmélet kedvéért tételezzük fel,hogy létezik varázslás. Talán azért és ebben még én is egyetértenék,mert az ember még úgy is képes ártani a másiknak,ha nincs a kezében hangyaf***nyi hatalom sem. Na képzeld el,ha ész nélkül varázsolgathatna bele a vakvilágba. Én rohadtul nem örülnék,ha valakinek természetfeletti hatalma lenne és alá lennék rendelve,befolyásolhatna,pláne,ha még a környezetet is. Nem is értem hogy gondoltad,hogy ez bárkinek is jó lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!