Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy értetek Mohamed Próféta...

Egy értetek Mohamed Próféta (ʿalayhi s-salām) ezen állításával?

Figyelt kérdés

Sahuh Bukhari 9:88:219 -

Arabul: قَالَ لَقَدْ نَفَعَنِي اللَّهُ بِكَلِمَةٍ أَيَّامَ الْجَمَلِ لَمَّا بَلَغَ النَّبِيَّ صلى الله عليه وسلم أَنَّ فَارِسًا مَلَّكُوا ابْنَةَ كِسْرَى قَالَ ‏ "‏ لَنْ يُفْلِحَ قَوْمٌ وَلَّوْا أَمْرَهُمُ امْرَأَةً ‏"‏‏.‏

Angolul: “A nation that makes it’s leader a woman will not succeed.”

Magyarul: "Sosem fog egy nemzet sikerrel járni amelyik nőt választ uralkodójának."

Véleményem szerint Németországot és Angela Merkelt elnézve nem is olyan abszurd állítás.

2019. máj. 28. 14:57
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
49%
Félreérted. Nem azt mondtam hogy a Muslim és Buhari hadiszok nem hitelesek. Van köztük ami hiteles és van ami nem. Fentebb leírtam a kritériumokat.
2019. máj. 30. 09:51
 22/23 anonim ***** válasza:

Egy mezei ember, aki nincs elmélyedve a hadíszok világában (pl. én vagy mondjuk egy kezdő muszlim) miből tuja megállapítani, hogy melyekre igazak a kritériumok, ha a sahih/vagyis hiteles gyűjtemény sem teljesen hiteles? Van esetleg valami fellelhető lista vagy oldal, ahol kritériumok alapján értékelve vannak belőle a részek? Nem kötekedni akarok, tényleg érdekel. Már gondolkodtam, hogy kiírom külön kérdésnek, de ha már szóba került egyszerűen megkérdezem.

Hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak, nem értek vele egyet. Voltak sikeres női vezetők a történelem során, ez elég általánosításnak hangzik.

2019. máj. 30. 11:18
 23/23 anonim ***** válasza:
Aki ismerkedik az iszlámmal annak én azt tudom javasolni hogy olyan könyvekkel kezdje amik kifejezetten az iszlám iránt érdeklődőknek szólnak, majd olvassa el a Koránt és csak ezután a hadiszokat. Persze vannak oldalak ahol hadiszokról olvashatunk de nem egyszer belefutottam olyanba ami teljesen ellentétes a Koránnal, mégis sahih hadiszként van feltüntetve. Például a magyar nyelvű iszlám.com oldalon is. Meggyőződésem hogy akik szerkesztik nem jártak el elég körültekintően.
2019. máj. 30. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!