Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az baj ha én örülnék az...

Az baj ha én örülnék az apokalipszisnak, amiről Isten beszélt?

Figyelt kérdés
Azt írja a Biblia hogy Isten szerint egyszer eljön az apokalipszis vagy világvége. A pontos dátumot nem mondta el. Én személy szerint örülnék neki.
2019. máj. 28. 10:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
44%
Öhm,ebből még mindig nem lehet leszűrni ilyesmit. Legtöbb hívő ismerősöm nagycsaládos rengeteg ismerőssel,baráttal (tehát már nem az van,hogy a kutyának se hiányoznának) és többüknek vállakozása is van,az egyiknek még 2 is,és nem is él valami sz*rul. Nem értek volna el semmit?
2019. máj. 28. 18:43
 12/18 anonim ***** válasza:
És ők alig várják az apokalipszist, hogy a fenti kritériumok alapján megítéltessenek, valamint magabiztosak, hogy mindennek meg is felelnek majd? Nyugodtan vess még egy pillantást a listára.
2019. máj. 28. 18:46
 13/18 anonim ***** válasza:
62%

De ha az egész család hívő, azt nyilván nem is félti, mert úgyis mind a mennybe jut. (" ")

Egyébként az én (mélyen) hívő, apokalipszis-váró ismerőseim pont hogy általában képzetlenebbek (mint a turbó keresztények AKA szektások többsége), szegényebbek, a munkahelyen/iskolában csodabogarak (nem jó értelemben), nem járnak össze (csak más hívőkkel) stb.

Az ilyen kívülállók hogy ne várnák az apokalipszist/armageddont/világ véget?

2019. máj. 28. 18:58
 14/18 anonim ***** válasza:
44%

Rávetettem mégegy pillantást. És? Én arra reagáltam,hogy te ezek alapján állapítottad meg,hogy senkinek nem hiányoznának és nem vitték semmire. Leírtam a saját tapasztalatom igen sok hívő baráttal,erre lepontoztatok,de ettől még nem változik ám meg a tapasztalat. Hogy hitük szerint minek felelnek meg,meg minek nem,nem az volt a téma,hanem,hogy te ebből következtettél valamire,ami nagyon nem igaz,legalábbis nem mindenkire.

#13 nem mindegyiknek a családja hívő,van,ahol a család sem,de sokuknak a barátaik sem (én sem vagyok az). Oké,a te környezetedben ilyenek vannak,én ezt készséggel elhiszem,de az enyémben meg pont az ellentétei,ha az előttem szóló most nullára húz le,akkor is.

2019. máj. 28. 20:00
 15/18 anonim ***** válasza:
44%
Mellesleg ha annyira érdekel,nem,ők nem hiszik,hogy ezeknek megfelelnek,de a legtöbb keresztény nem is abban hisz,hogy törvény alapján lesznek megítélve,már régen Jézusban hisznek,meg a kegyelemben,ami hitük szerint egy felajánlott dolog,és aki elfogadja,az megkapja. Tehát abban hisznek,hogy ők kegyelmet kaptak (ergó nem érdemelték ki,ergó nem felelnek meg). Nem azt várják,hogy a nem hívő barátaik haljanak már meg,egyszerűen egy jobb világot várnak,ami nem zárja ki,hogy itt ne lennének sikeresek,elég korlátolt dolog azt feltételezni,hogy ha sokra vitted,akkor már többre és jobbra nem is vágyhatsz. Táncoktatóm mondta régen,hogy az a legbutább ember,aki azt hiszi,hogy már elérte a csúcsot és nincs már mit tanulnia,fejlődnie. Mert az megreked egy szinten és elhiszi,hogy annál már nincs feljebb.
2019. máj. 28. 20:13
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem fogtad fel a dolgot, így parttalan vita.
2019. máj. 29. 08:04
 17/18 jdfGabrella ***** válasza:
Nem
2019. máj. 29. 14:15
 18/18 anonim ***** válasza:
Én például elég jól élek, finomakat eszek, utazok, élvezem a napsütést, stb. Rengeteg célom van, de ha mégis jönne Jézus újra eljövetele, akkor örülnék, mert a hitem nem lenne hiábavaló és bizonyságom lenne Krisztus felől, mint Tamásnak.
2019. máj. 29. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!