Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Isten mit érez mikor...

Az Isten mit érez mikor gyötrődök? Hidegen hagyja, vagy talán sajnál, vagy azt gondolja hogy a végén úgyis a segítségemre szorulsz te nyomorék?

Figyelt kérdés

2019. máj. 25. 21:19
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Elhiszem, hogy komolyan kérdezed, de ennyire azért nem kell az ember képére formálni. A gyötrődés ebben a fogalomkörben nem értelmezhető. Emberi tulajdonság.
2019. máj. 26. 18:02
 22/23 anonim ***** válasza:
Minden emberi dolog értelmezhető isteni oldalról is.
2019. máj. 26. 18:30
 23/23 KZitus ***** válasza:

Szia

Leíratta mit érez. Szava ezt mondja arról, hogy hogyan érzett Jehova, amikor az ókori izraeliták próbákon mentek keresztül: „minden gyötrelmükben gyötrelmet élt át”, Ézsaiás 63:7–9 ezt írta:

7 Jehova odaadó szeretetéből fakadó tetteit emlegetem, Jehova dicséretre méltó tetteit, mert annyi mindent tett értünk Jehova. Azt a sok jót emlegetem, amit Izrael népéért tett irgalmának és odaadó szeretetének köszönhetően.

8 És ezt mondta: „Ők mindenképpen az én népem, fiak, akik nem lesznek hűtlenek.” Így hát a megmentőjük lett.

9 Minden gyötrelmükben gyötrelmet élt át, és a saját követe mentette meg őket. Szeretetétől és könyörületétől indíttatva megváltotta őket, fölemelte és hordozta őket a régi idők minden napján.

vagy:

2Mózes 3:7, 8

"Jehova pedig ezt mondta: „Láttam, hogy milyen nyomorúságot él át a népem Egyiptomban, és meghallottam a hajcsáraik miatti kiáltásukat. Jól tudom, milyen fájdalmakat szenvednek el."

Zakariás 2:8

"A seregek Jehovája, miután dicsővé vált, elküldött engem a nemzetekhez, melyek fosztogattak benneteket, mert ezt mondta: »Aki titeket bánt, az a szemem fényét bántja."

Ma sem érez máséppen.Az, ahogyan Jehova a népével bánt, arról biztosít minket, hogy ő együttérez a szolgáival. Mindegyikünkről tudja, hogy milyen szenvedésen megyünk keresztül. Jehova „igazán jól (ismeri) az ember szívét” a 2Krónika 6:30 szerint.

Megérti a legbensőbb gondolatainkat, érzéseinket, és a korlátainkat is. „Nem fogja engedni, hogy olyan kísértés érjen, amit már nem (tudunk) elviselni” az 1Korintusz 10:13-ban írtak szerint. Milyen megnyugtató ezt tudni!

2019. máj. 27. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!