Az Isten mit érez mikor gyötrődök? Hidegen hagyja, vagy talán sajnál, vagy azt gondolja hogy a végén úgyis a segítségemre szorulsz te nyomorék?
Kérdező!
1: Több türelmet javasolok, ha itt választ vársz.
2: Akármit is érez az isten, egyben biztos lehetsz: SEMMIN nem fog változtatni. A te kedvedért sem, és másért sem.
3: Szerintem nem sajnál téged (sem), mert ha sajnálna, akkor változtatott volna a világon, még a teremtés előtt.
# 16 Nem kell hogy sajnáljon, nem kell hogy segítsen. Ha nem akadályoz, az már elég. Tudom hogy ő most nem avatkozik bele semmibe. Mindenki beleszület egy élethelyzetbe, amit már nevezhetünk sorsnak, mert nem mi választjuk a családunkat, élethelyzetünket. Nem az Isten a hibás ezért, hanem én. De én sem vagyok hibás mivel gyenge lelkű vagyok, ilyennek születtem. Játszom az áldozat szerepét, de ha megélem, akkor ennek is véget vetek. Nem tudom, tegnap annyira letarolt valami, hogy még mindig érzem a hatását. Igaz hogy sokáig fojtogattam magamban, és tegnap egyszerre kijött, még éjjel is sírtam. Nem tudom, túl fogom-e élni, ezt az időszakot is, de ha igen akkor kezembe veszem az életemet. Ha nem halok bele a lelkem fájdalmába, akkor teszek róla hogy jobb legyen. Nekem az egész világ állapota fáj, nem csak a saját gondom. Sajnálom az ártatlanokat, azokat, akik ugyanúgy kétségbeesettek mint én. Még fel kell fognom, hogy magamon kell először segítenem. Hiányzik belőlem az önzőség. Nem azért teszek fel ilyen kérdéseket hogy nyavalyogjak, hanem mert tisztán szeretnék látni. Örülök neki ha itt akad, és hála égnek sokszor akadott itt olyan is, aki mindig segít hogy tisztábban lássak. Most is megtörtént, a nyavalygás meg a hiszti meg a dühkitörés mellett, kaptam valami jobb iránymutatást is! Nekem már megérte.
A költő csávóra kicsit kiakadtam, az igaz, de neki is köszönöm. Néha van, hogy be kell kattanni, ahhoz, hogy újra helyre tegye magát az ember.
Az Isten nem gyötrődik, mert tudja, hogy ez egy ideiglenes világ állapot, és neki ezt semmiség helyre hozni.
Olvass Zsoltárt:
Zsolt 37:1 Dávidé.; Ne bosszankodjál az elvetemültekre, ne irigykedjél a gonosztevőkre.
Zsolt 37:2 Mert hirtelen levágattatnak, mint a fű, s mint a gyönge növény elfonnyadnak.
Zsolt 37:3 Bízzál az Úrban és jót cselekedjél; e földön lakozzál és hűséggel élj.
Zsolt 37:4 Gyönyörködjél az Úrban, és megadja neked szíved kéréseit.
Zsolt 37:5 Hagyjad az Úrra a te utadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti.
Zsolt 37:6 Felhozza a te igazságodat, mint a világosságot, és a te jogodat, miként a delet.
Zsolt 37:7 Csillapodjál le az Úrban és várjad őt; ne bosszankodjál arra, akinek útja szerencsés, [se] arra, aki álnok tanácsokat követ.
Zsolt 37:8 Szűnj meg a haragtól, hagyd el heveskedésedet; ne bosszankodjál, csak rosszra vinne!
Zsolt 37:9 Mert az elvetemültek kivágattatnak; de akik az Urat várják, öröklik a földet.
Zsolt 37:10 Egy kevés [idő] még és nincs gonosz; nézed a helyét és nincsen ott.
Zsolt 37:11 A szelídek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben.
Zsolt 37:12 Fondorkodik a gonosz az igaz ellen, és fogait csikorgatja rá:
Zsolt 37:13 Az Úr neveti őt, mert látja, hogy eljő az ő napja.
Békesség lesz a Földön. Nem lesz többé elnyomás, nem fogja egyik ember a másikat kizsákmányolni és erőszak sem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!