Most akkor hogy van Isten szeretete?
"aki nem fogadja el, azt örökre a pokolban kínoztatja"
Ez nettó hülyeség, nem tudom, honnan veszed.
Alex Fly, ennyire ne legyél már értetlen!
Nem, nem hiszek a keresztények istenében, se a pokolban, se a megváltásban, se semmi másban ami ezzel jár.
Az igazságtalansága a dolognak az, hogy ha most mégis létezik, akkor miért küldene ezért büntetésből a pokolra?
Plusz a korábbi logikátlanság a másik probléma, hogy te vagy az aki valamiért nagyon mentegeted ezt az istent, hogy ha ő büntet meg fenyeget a pokollal, az valamiért nem számít büntetésnek meg fenyegetőzésnek...
De te nem jól írod azt hogy nem küld senki sehova. A biblia alapján én pl elkárhozok, holott én nem a kárhozatot választottam, hanem az életet. Azt a kretén szentlelket se azért káromoltam mert gonosz lennék, hanem azért, mert a kereszténység tönkretett, mert elég sokáig nem tudtam azt mondani rá hogy Nem. És ez a jövőben is a "térítő erő" elleni ékként fog funkcionálni.
Ha tehát, én vagy bárki más ilyen okok miatt elkárhozik, semmi nem bizonyítja azt, hogy nem az isten a gonosz, aki egy elnyomott életben akar tartani.
"Az igazságtalansága a dolognak az, hogy ha most mégis létezik, akkor miért küldene ezért büntetésből a pokolra?"
1. Nem küld. Magától megy, aki megy, szabad akaratából.
2. Isten igazságos, de irgalmas is egyszerre, ezért nem kárhozik el mindenki.
"Plusz a korábbi logikátlanság a másik probléma, hogy te vagy az aki valamiért nagyon mentegeted ezt az istent, hogy ha ő büntet meg fenyeget a pokollal, az valamiért nem számít büntetésnek meg fenyegetőzésnek..."
Hiányosak az ismereteid. Nem büntet, meg fenyeget, hanem felvilágosított róla, hogy van kárhozat, meg van szabad akarat: lehet választani. Mint ahogy azt is tudjuk, hogy van gravitáció: el lehet dönteni, hogy beleugrunk-e a szakadékba vagy nem. Ez nem fenyegetőzés a szakadékkal, hanem szimpla adatközlés.
"Hiányosak az ismereteid. Nem büntet, meg fenyeget, hanem felvilágosított róla, hogy van kárhozat, meg van szabad akarat: lehet választani. Mint ahogy azt is tudjuk, hogy van gravitáció: el lehet dönteni, hogy beleugrunk-e a szakadékba vagy nem. Ez nem fenyegetőzés a szakadékkal, hanem szimpla adatközlés.
"
Ez nem igaz. A gravitáció személytelen, a bibliai ítélet személyes.
"Mint ahogy azt is tudjuk, hogy van gravitáció: el lehet dönteni, hogy beleugrunk-e a szakadékba vagy nem"
A gravitáció nem fog az akaratom ellenére belelökni a szakadékba, csak mert nem hiszek benne.
Szóval a példa elég értelmetlen.
A keresztények bizony általában félnek a pokoltól, hitük szerint van is okuk rá. Az ateisták szintén félnek a haláltól, pedig világnézetük szerint nincs rá okuk.
Szóval a félelem valószínűleg szükséges feltétele a hitnek, de biztosan nem elégséges.
"A gravitáció nem fog az akaratom ellenére belelökni a szakadékba"
Isten sem a kárhozatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!