Istennek tetsző életet élhetek, mert nagyon nem ér negatív hatás, szenvedés?
39: nem az érdekli, hogy Isten mit gondol róla, hanem azt hiszi, hogy ő azért kapott kényelmes életet, mert baromi jó ember. Különbség.
Az ördögök is hisznek amúgy... A hit nem jelent semmit.
"azt hiszi, hogy ő azért kapott kényelmes életet, mert baromi jó ember"
Nekem nem az jött le, hogy a kérdező ezt hinné.
Egyébként mert azért van ilyen élete, mert ilyen ember. Nem jó vagy rossz, ilyen.
"Pedig már a kérdés is ezt jelenti."
Ami azt illeti, tényleg, ha csak a kérdést olvassa az ember, valóban így értheti. Érdekes, hogy én amikor olvastam, nem így értelmeztem, hanem kb. úgy hogy "Élhetek attól még Istennek tetsző életet, hogy nem ér negatív hatás, szenvedés?". Lehet, hogy ez a saját gondolkodásom által befolyásolt értelmezés volt, de végül is a kérdés alatti szöveg megerősített ebben. A kérdés a végén "Ez Istennek tetszhet?" arra utal, hogy a kérdező egyáltalán nem biztos abban, hogy ez Istennek tetsző élet-e. Úgyhogy emiatt végig megmaradtam az eredeti értelmezésemnél, ezért furcsálltam is egy kicsit, hogy páran rögtön "letámadták" a kérdezőt. De végül is mindenki a saját gondolkodása alapján értelmez... legalábbis amíg fel nem hívják a figyelmét, hogy vannak más szempontok is...
Az utolsó látta jól.
"Egyébként mert azért van ilyen élete, mert ilyen ember. Nem jó vagy rossz, ilyen."
Nem azért van ilyen életem, hanem a sors osztotta rám. Ez van és kész, sajnos, környezetet kellene választanom vagy szüleimet megtagadnom. De ez milyen dolog lenne. Tehát Isten ilyen életet szánt nekem.
Mondjuk lehetne jobb is. Ülhetnék szuper nyaralóban a tengerparton csinibabákkal.
Különben az elolvasott válaszokból arra következtetek, hogy a nagy többséget nagyon sok rossz érheti, azért is voltak ilyen kitörőek lélekben, úgyhogy inkább nem szóltam. Tekintsük a kérdést tárgytalannak.
Egy igaz, nektek sem jobb, mint nekem, amit sajnálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!