Istennek tetsző életet élhetek, mert nagyon nem ér
negatív hatás, szenvedés?
Figyelt kérdés
Mivel emberi kapcsolatokat nem szívesen alakítok ki, mert alapjaiban nem szeretem az emberi természetet (hazugság, irigység, stb.) jól elvagyok magamban. Dolgozom, vásárolok, kirándulok, vannak hobbijaim, szüleim még élnek. Nyugodt életem van, majdnem 0 szenvedés, saját család nem hiányzik, 39 éves vagyok. A munkát sem viszem túlzásba, mert "kevés pénzből" is megélek. Olyan nyugdíjas, nyugodt életem van. Ez Istennek tetszhet?
#16 Akkor inkább úgy mondanám, hogy ne legyünk megalkuvók. Az nem baj ha a jó, neked egyben a kedvezőbb/kényelmesebb. Csak sokan inkább megszokják a rosszat, ami már nem jó. :)
2019. máj. 21. 13:55
22/47 A kérdező kommentje:
Én nem vettem kritikának, amit te (RachelWarner) mondtál. Neked hirtelen ilyen az álláspontod, mert valakit nem ismersz eléggé, rögtön egy negatív dolgot húzol a másikra. Pont olyan vagy mint általában az emberek a való életben. Azért is itt kérdezem meg, mert élőben nekem ugranak, mint a vadtyúkok az ólban.
2019. máj. 21. 14:57
23/47 A kérdező kommentje:
RachelWarner: A másik, hogy ez is roppant érdekes, egy ateista, aki olvassa a Bibliát, még rajtam is túlteszel ;)
2019. máj. 21. 14:57
24/47 A kérdező kommentje:
"Élnek a szüleid, ok, de mi lesz , ha 10 év múlva meghalnak? Egyedül maradsz? Akinek nincs saját családja, sokkal nehezebben viseli el szülei elvesztését, erre is gondolj!"
Lehet ez az én próbatételem ;)
Mondjuk TV-ben sokszor olyat is hall az ember, hogy egész család elment utazni és halálos baleset ért mindenkit, egyedül ő marad életben. Ez szerintem még rosszabb.
2019. máj. 21. 15:02
25/47 anonim válasza:
Kérdező,te is ezt csinálod: fogsz egy számodra negatív dolgot -az ateizmust- és ráhúzod a másikra,ezzel próbálod hitelteleníteni,mikor magad is láthattad,hogy a hívők ugyanazt írták le. Ráadásul azt sem értetted még mindig meg,hogy nem vagyok ateista,de látom ez már nem kopik le rólam. Amúgy miért ne olvashatná ateista a Bibliát? Sőt,még azt is leírtam,hogy voltam hívő,nyilván akkor olvastam és onnan az értelmezésem is. Azért az utolsó 2 kommentedről süt,hogy alig olvastál el tőlem pár sort,max az első 2 hozzászólásomat,de a többit valahogy figyelmen kívül hagytad. Ezzel így nem lehet mit kezdeni,ha nem is olvasod,amire reagálsz,hanem egy fejedben kialakult képpel vitatkozol.
2019. máj. 21. 15:03
26/47 A kérdező kommentje:
#9 -es aki eddig egyetértett. Tényleg én sem ismerem a talentumom? Meg ezt kaptam Istentől, hogy így éljek?
"... a törtető anyagias világon kívül is van élet?" Pont én is így látom. Hajtanak az emberek és tiporják egymást, miért?
Te pl. gondoskodsz a gyerekedről, ez is egy talentum. De mondjuk akkor nem vagyunk különbek egy ateistától, aki szintén neveli gyerekét és megad neki mindent.
2019. máj. 21. 15:06
27/47 A kérdező kommentje:
RachelWarner: Olvastam tőled valahol egy nagyon hitromboló hozzászólást itt a GYK-n, ami igazán rombolt bennem, hogy nincs Isten, ezért alakult ki rólad ilyen kép, sajnálom.
2019. máj. 21. 15:14
28/47 anonim válasza:
" #9 -es aki eddig egyetértett. "
Szóval neked ezzel a kérdéssel az volt a célod,hogy valaki egyetértsen,nem az,hogy választ kapj? Csak kérdezem,még mielőtt emögött is valami roossz ateista támadást akarsz felfedezni. Csak fentebb írtad,hogy ismeretlenül írok rólad dolgokat,akkor most küszöböld ki ezt a problémát és ismertesd legalább a szándékaidat,hogy ha más idetéved,akkor ne koptassa feleslegesen a klaviatúrát,mert esetleg csak veled egyetértő embereket szeretnél látni. Ide a végére is leírom,hogy nem kötekedésből.
2019. máj. 21. 15:15
29/47 A kérdező kommentje:
Munkámban, vásárlásnál, stb. találkozom emberekkel, kedves vagyok mindig mindenkihez. Elég csak felületesen ismerni az embereket. Pl. kéregetőknek nem adsz pénzt, elátkoznak az utcán. A munkatársaim is mondták. Van egy hasonló férfi a munkahelyemen, aki nagyon jó természetű, halk. Nem nagyon beszélünk, én nem akarok közelíteni, mert azt hiszik homi vagyok. Csak felületesen beszélünk, mélyebb témákról nem, mint a többiekkel. Jó lenne tudni hívő-e, ő is sokat van egyedül.
2019. máj. 21. 15:21
30/47 anonim válasza:
Na,így már közelebb kerültünk kicsit a probléma gyökeréhez,talán könnyebb lesz. Én nem az a típus vagyok,aki puszta időtöltésből feljön,hogy lerombolja mások hitét,őszintén nem is gondoltam rá,hogy lehetséges,mert én eddig csak megingathatatlan emberekkel találkoztam. Egyszerűen belőlem is kijött,ami bennem volt,mivel én személy szerint hatalmasat csalódtam hívőként Istenben és egy ilyen mértékű dolgok nem tudok csak úgy lenyelni. Nem tudom,melyik hozzászólásom volt ez,de mióta kicsit lehiggadtam,igyekszem mindenhol hozzátenni,hogy felőlem hihetnek Istenben,engem nem zavar,de csak azt tudtam leírni az új kérdésekhez,amit az utóbbi időkben tapasztaltam és az nem jó. Végülis ez itt kapcsolódik ahhoz,amit fentebb írtam,hogy szükséges néha a nehézség,én is sokáig úgy éltem,hogy nem ért különösebb szembeszél és ez történik,mikor ezek után rázúdul az emberre minden úgy,hogy nincs rá kellően felkészülve,nem edződött meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!