Miért nem tudok hinni Istenben?
A világ minősége nem az ő felelőssége a legtöbb hit szerint, hanem inkább az emberé, aki az ő tökéletes világát megrontotta, és ezáltal lett ilyen, amilyen. Mert az emberek formálják az emberek világát, amely nekik adatott.
A Biblia genezise szerint például az Édenkert volt a tökéletes világ, de az ember megromlott a sátán által (de ettől még az ő hibája), így kerülsz most te ebbe a világba. Így az emberi lét eleve korrupt, a világ pedig egyre korrumpálódik, így egyértelműen következnek a rossz cselekedetek.
A hit az pedig már megint egy másik kérdés, ez egy személyes élmény, valamit tapasztal az ember, és annak köszönhetően kezd el hinni - ezért is nevezik hitnek, és nem tudásnak. Azt meg, hogy te fogsz-e ilyet tapasztalni, azt nyilván nem lehet előre megmondani.
Szerintem azért nem tudsz hinni Istenben, mert egyrészt semmilyen kapcsolatod nincs vele, másrészt még nem voltál olyan helyzetben, hogy már csak ő maradjon neked és nem tapasztaltál csodát vagy nem vetted észre magad körül.
De jól írja az első.
Istennek semmi köze nincs a mai elk.rvult világhoz, a sátánnak annál több.
Aki keresi, megleli, de nem szolgálhatsz egyszerre két urat, és a sátáné sokkal könnyebb, szórakoztatóbb, az isteni út nehezebb és a mai világban szinte alig=nehezen kivitelezhető.
„a mai elk.rvult világhoz”
Aki ilyet ír annak elég felületesek lehetnek a történelmi ismeretei. 2000 éve is ezen problémák többsége került elő, amiken ma is mérgelődik az emberek többsége (jogosan vagy jogtalanul).
Kérdező!
Szerintem tisztázd magadban, hogy mit szeretnél elérni.
Ha hinni akarsz, akkor előbb vagy utóbb meg fogod találni azt a helyet, ahol ebben segítenek neked.
Viszont van egy olyan lehetőséged is, hogy a tudás vezéreljen.
Ha érdekel a dolog, akkor inkább erre mozdulj.
Az egyszerűen nem igaz hogy istennek nincs köze a rosszhoz.
Én úgy gondolom, valószínüleg isten ter3mtette a világot, de a bibliával én nem tudok azonosulni ezért a gyakorlatban alapvetően szemelytelenül ragadom meg a jó fogalmát.
Mert nem akarsz.
"Nem hiszem,hogy egy ilyen világot ő teremtett volna"
Na,épp ezért nem tudsz hinni.
Szia
Mert nm ismered. Miért hinnél benne? Mert AKARSZ? Ez nem működik így, ahogyan tapasztalod is!
Mit tennél, ha hinni szeretnél nekem?
Kérdező!
Nézd meg az ötös választ.
Ez egy olyan válasz, ami részrehajlás nélkül megmutatja neked a lehetőségeidet, és utat ajánl.
Ez egy normális ember válasza. Lehetne akár hívő, vagy ateista is.
Nézd meg a pontozását is!
Na, ez meg néhány hívő véleménye.
Én a helyedben elgondolkodnék, hogy BIZTOS ezek közé az emberek közé akarok tartozni?
Ha most nem megy, ne emészd magad. Majd pár év vagy évtized múlva lehet hogy megváltozol, és képes leszel rá.
A hívők meggyőződése is hullámzó a gondoskodását tekintve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!