Hogy lehet, hogy egy olyan fontos műnél, mint a Biblia, egyetlen szerző sem tartotta fontosnak feltüntetni azt, hogy ő mikor írta a "saját" részét?
Én egy ilyen irományt, biztos úgy kezdenék, hogy kelt ekkor és ekkor, sőt - nem bízván abban, hogy hiánytalanul fentmarad - akár oldalanként is megismételném alul vagy felül. Tudom, tudom nem azért írták, hogy akkor most ez lesz a Biblia valamelyik fejezete, de biztos annak szándékával - főleg az evangéliumokat - hogy örökül hagyják.
Olvasdfigyelmesen, több könyv is írja, hogy melyik király uralkodásának hányadik évében.
Azt mégse írhatták, hogy "időszámításunk kezdete előtt 586-ban". :D
Te olvastad egyàltalàn a Bibliàt?
Több prófétai könyv is aztal kezdődik, hogy datàlnak a szerzők.
Egyébként meg lényegtelen, mert sokan nem fogadjàk el a Bibliàban leírt datàlàst. Dàniel 8-at pl. a szerző Belsazàr kiràly uralkodàsának harmadik évére (kb. i.e. 550/549) datàlja, ma azonban többen is i.e. 167-164 közé teszik a keletkezési időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!