Tudtod ilyen idézeteket a Bibliából?
Figyelt kérdés
Olyan idézetekre lenne szükségem, amik a felebaráti szeretetről szólnak. Vagy a legjobb barátságról. Vagy két férfi közötti testvéri szeretetről.
Köszönöm szépen előre is.
2017. márc. 16. 18:46
1/3 anonim válasza:
(3Mózes 19:18) . . .szeresd felebarátodat, mint önmagadat.. . .
(Máté 19:19) . . .és szeresd felebarátodat, mint önmagadat.”
(Máté 22:38, 39) . . .parancsolat. 39 A második ehhez hasonló: »Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.«
(Róma 13:10) 10 A szeretet nem cselekszik rosszat a felebaráttal; a törvény betöltése tehát a szeretet.
(1Sámuel 18:1) . . .Jonatán lelke egybeforrt Dávid lelkével; úgy megszerette őt Jonatán, mint a saját lelkét.
Jonatán különleges barátsága Dáviddal nem sokkal azután szövődött, hogy Dávid megölte Góliátot.
2/3 anonim válasza:
Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek benneteket. 13Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért. 14Ha megteszitek, amit parancsolok nektek, a barátaim vagytok. 15Nem nevezlek többé szolgának benneteket, mert a szolga nem tudja, mit tesz ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert amit hallottam Atyámtól, azt mind tudtul adtam nektek.
3/3 anonim válasza:
Az isten szerint önzetlen és személyválogatás nélküli, felebaráti szeretet,nem azonos a meleg, azonos neműek iránti érzett szeretettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!