A kereszténység miért ellenzi a maszturbálást?
@imakommandós
Valószínűleg ezért voltak letűnt korokban sok helyen a papok és az egyház, az elnyomó uralkodó kegyeltjei, mert ezekkel a tanításokkal jól kordában tudták tartani a birka népet.
Nem ellenzi!
A Biblia sehol nem ír erről!
Azért, mert egy isteni eszköz arra, hogy ezzel örök bűnben, és így folyamatos ellenőrzés alatt tartsa az embereket!
Amúgy a Biblia nem ellenzi.
"Mivel Onan tudta, hogy az utód nem az övé lesz, azért valahányszor együtt volt bátyja feleségével, magját a földre ontotta, nehogy utódot támasszon bátyjának. Istennek nem tetszett, amit művelt, azért ő is meghalt."
Ter38
" A szexuális együttlét akkor is bűn a kereszténység szerint ha nem gyermeknemzési szándékkal és nem a feleségeddel csinálod."
Ez nem teljesen igaz, hisz Pál írja a korintusi levélben, hogy a pároknak legyen idejük egymásra, és ott pont nem a gyereknemzés a lényeg:
1Most pedig a leveletekben feltett kérdésekre válaszolok. Azt írtátok: „Jobb, ha a férfi nem is házasodik meg”.2Én meg azt mondom: a szexuális bűnök veszélye miatt minden férfi házasodjon meg, és minden leány menjen férjhez.3A férj adja meg a feleségének, amivel tartozik neki, és ugyanígy a feleség is a férjének.4Nem a feleség rendelkezik a saját testével, hanem a férje. Hasonlóképpen a férj sem ura a maga testének, hanem a feleségét szolgálja vele.5Ne tagadjátok meg a másiktól, hogy a testetekkel szolgáljatok neki! Kivéve, ha ebben előre megegyeztek, és akkor is csak egy ideig, ameddig teljesen az imádkozásra fordítjátok minden figyelmeteket. Azután ismét legyetek együtt. Ezt azért tanácsolom, hogy a Sátán ne tudjon benneteket szexuális kívánságokkal kísérteni
Még egyszer elküldöm, mert törölték:
A lényeg, már 8 évesen maszturbáltam és nem tudtam még mi az hogy bűn. A 14-17 évesek gyakran, valaki egy nap 6-8-szor. Ők sem lehetnek még házasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!