Lehetek-e zsidó saját elhatározásomra?
megtanulni azt a többezer szabályt, zsinagógához közel, 1 mérföldön belülre kéne költöznöd. nem éri meg felnőtt korban.
ha szabad megkérdeznem:a keresztényekkel mi a bajod, hogy nem értesz velük egyet?
lehetsz. de ne kerj segítseget senkitol.
lehetsz.szereted a zsidokat_,-.-ű-á---,-.-
hát nem tudom, felveheted persze, engem is nagyon érdekel a kultúrájuk, vallásuk és szokásaik, de azt tudnod kell, hogy a szemükben sosem leszel igazi zsidó, sokadrangú maradsz (azért sokad-, mert még a zsidókon belül is megvan a származás szerinti hierarchia, tehát pl. valaki askenázi, orosz vagy szefárd stb.). ilyen szempontból tehát apukádnak igaza volt, zsidónak születni kell, mégpedig ha anyukád zsidó, akkor te is az vagy. és az előttem szólónak csak félig van igaza, nem csak vallás, hiszen vannak olyan zsidók, akik magasról tojnak a vallásra, de attól ők még örökre zsidók maradnak a származásuk miatt, mivel az anyjuk zsidó.
hát kb. ennyi, szóval gondold meg tényleg, menj el zsinagógába, rabbihoz és tájékozódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!