A keresztény vallás miért tiltja a homoszexuális szexet, a maszturbálást, és a házasság előtt lévő emberek szexét?
Azt megértem, hogy tiltja azt, hogy a házasságban élő párok másokkal lefeküdjenek, ezáltal megcsalják egymást.
De ezeken felül miért tartja bűnnek azt, hogy pl. valaki maszturbál, hogy két házasság előtti ember lefekszik egymással, vagy hogy két meleg/leszbikus szexel?
Há' mer' az van a bibliában...
Amúgy az nem bibliai hogy a szex csak a gyereknemzésre van, nem csak arra hanem élvezetből is. De csak házasságon belül, a biblia szerint..
#8: Jobb lett volna röviden összefoglalni, és a regényt pedig belinkelni, akkor nemcsak én olvastam volna el.
Kedves kérdező, Isten tudja, milyennek alkotta az embert, és ezért akarja úgy vezetni, ahogy az az ember természetének megfelel.
"Annó a középkorban volt ez szokás, mert a testet ördögtől valónak tartották. Szerencsére jött a reneszánsz, és az ilyen felfogás eltűnt, de nyomokban meg megtalálható ...:/"
Ez így nem igaz, a középkor még alapvetően normálisan viszonyult a szexualitáshoz. A reneszánsz túlzott szabadossága után kezdett az inga a másik végletbe átlendülni, és akkor alakult ki az prűd, álszenteskedő mentalitás, amit aztán a modern kor a 19. század végére erősen kikezdett, és a 20. század közepi szexuális forradalom pedig végképp elsöpört. Amivel egyébként ismét egy másik végletbe lendítette az ingát, úgyhogy hosszú távon számolni kell valamilyen ellenhatással...
Azt nem tudhatjuk, hogy Isten mit gondol a homoszexualitásról.
Mert nem tudjuk őt megkérdezni, a bibliába van leírva!
Sose tudjuk meg, mert mindennek oka van, amit Isten tesz!
Egyébként a biblia a tetoválást is tiltja!
És mégis rengeteg ember tetovált.
Ha a maszturbálás nem lenne öröm forrása, akkor miért teremtette Isten? Miért nem lehet gyereket nemzeni kéjvágy nélkül?
A 10-13 éves fiúk biztos, de lányok is maszturbálnak. Azok is bűnösök? Még házassághoz túl fiatalok. Ha engem kérdezel én 8 évesen már csináltam és jól esett. Azt sem tudtam mi az hogy bűn vagy nem.
Ornela Mutti: Ha a "bűnt" örököljük és ezért alakul ki a homoszexualitás, hogy lehet, hogy az állatoknál is kimutatható mióta világ a világ? (Az állatok nem lettek átokkal sulytva az édeni lázadáskor, szóval ők eredetileg ilyenek, azaz így lettek teremtve).
Ha a szex kizárólagos célja az utódnemzés, miért volt az izraeli királyoknak (pl. Dávidnak aki Jézus ősatyja szóval a vérvonala is szent) nem is egy ágyasuk? remélem azt nem kell leírni mire voltak jók az ágyasok lol).
A Biblia sehol nem tilta amúgy a maszturbálást, csak a fanatikusok magyaráznak félre mindent. Pl. hogy Szodoma és Gomorra a homoszexuáliaok miatt lett elpusztitva - legyszi olvassatok mar el a vonatkozo részt hogy mi volt ott a gond.
Nagy problema hogy vallások dugig vannak ilyen hülyékkel akik nem tudnak értelmezni semmit és minden adódó hitbeli ellentmondásra befogják a fülük ahelyett hogy elkezdenének gondolkozni. Legalább a Biliát ismernétek ha itt szenteskedtek, te jó ég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!