Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mormonok miért ennyire hiszèke...

Mormonok miért ennyire hiszèkenyek?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 26. 20:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A halottak helyet való megkeresztelkedés egy érdekes kérdés. Én az I Kor. 15:29-et simán tudom máshogy is értelmezni. A halottakért, a halottakra való tekintettel, szerintem nem feltétlenül jelenti, hogy az elhunyt személy helyett keresztelkedtek. Őszintén szólva, szerintem ez a legkisebb gond velük.

Én utána olvasgattam Joseph Smith történetének és szerintem az sokkal furább és kérdésesebbé teszi az egész irányzatot. Kezdve pl. a legszembetűnőbbekkel, az aranytáblákkal, Amerika történetével stb., de még lehetne folytatni és ha jól emlékszem, még a tanításaik között sem a fentebb említett a legcifrább.

Hogy miért hiszik el? Azt nem igazán tudom. Lehet egyébként rendes, kedves emberek és igazából a közösség tetszik meg az odatévedőknek. Vagy esetleg nagyon hihetően tudják előadni mindezt. Vagy mivel elve csak ők használják az aranytáblákat, gondolom megy a szöveg, hogy a többi egyház nem ismeri a teljes igazságot, bezzeg mi! Talán sokaknak ez tetszik. Vagy egyszerűen bele se gondolnak, utána se néznek, csak kell egy hely, ahova járnak, tartoznak.

2019. ápr. 27. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!