Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mormonok számára miért...

A mormonok számára miért olyan fontos a családfa-kutatás?

Figyelt kérdés
Most szembesültem vele, hogy nagy mennyiségű adatot digitalizáltak Magyarországin (is). van külön csaláfa-kutató oldaluk. Amikor elmentem hozzájuk nyelvórára, megkérdték, hogy hányban születtem, meg hogy a testvéreim közül én vagyok-e a legidősebb.

2017. febr. 10. 15:44
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Valamilyen okból szerintük akiket ök vesznek listába, azok az ö egyházukhoz fognak tartozni és így egyre nagyobb lesz a felekezetük.
2017. febr. 10. 16:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Mármint az élők? Vagy az elhunytak is számítanak?
2017. febr. 10. 17:25
 3/5 anonim ***** válasza:
87%

Jó kérdés! De ettől függetlenül eléggé hasznos ez a ténykedésük, a netes archívumuk meg családfaépítő-programuk segítségével én magam is alaposan kibővítettem a családfámat.

Szóval ritka egy dolog, de egy szektának néha lehetnek hasznos dolgai is :).

2017. febr. 10. 19:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
MINDENK, akit listába vesznek, a sokszáz éve meghaltak is.
2017. febr. 10. 20:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A XIV. kerületben van ilyen központi kutatótermük, ott voltam többször régebben, a kikért mikrofilmek segítségével több évszázadokra visszamenőleg el tudtam készíteni a családfámat 1700-as évekig :) Most már interneten is lehet kutatni, nem kell elmenni hozzájuk.

Egyik okból azért fontos számukra a családfakutatás, mert így generációkra visszamenőleg áldásokat kérhetnek az őseikre, másik okból pedig úgy gondolják, hogy a Biblia és a Mormon könyve családtörténetekből állnak össze, nekik fontos megőrizni a történeteiket.

2017. febr. 10. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!