Családfakutatás, hogyan kezdjek bele?
Itt sok hasznosat olvashatsz
Szia. Kérdezősködj a legidősebbektől, ameddig csak tudják. Ha már úgy hiszed jó messze jársz, kezdd online anyakönyvi kivonatokkal (így kényelmesebb, de egyébként ott a levéltár is, vagy falvakban is őriznek régi anyakönyveket). Ebben segíthet a familysearch nevű oldal. Találsz rajta (nemzetközileg, sok ország anyakönyvei fent vannak)születési, házassági, halálozási, népszámlálási kivonatokat. Jegyzeteld papírra az ott olvasottakat, majd készíts családfát ez alapján. Hidd el, nagyon jó, az 1700-as évek közepéig visszamentem vele, majd mikor megmutattam a dédinek, sírva fakadt:)
Felfogadhattok erre szakosodott szakembereket, de szerintem ez elég drága, meg a varázsa sincsen úgy meg.
Segítségnek:
Sok sikert kívánok! :)
www.familysearch.org
1895-tól sok anyakönyv fent van, az eredeti példányok digitalizált fotói megtekinthetőek. Korábbi időre is lehet keresni, de azokról eredeti okmányok nincsenek fent (legalábbis Magyarországról).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!