Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell értelmezni ezt az...

Hogyan kell értelmezni ezt az igét? Kik azok a válaszottak?

Figyelt kérdés

Máté 24:24 Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.

Isten kiválasztott néhányakat? Minden igaz keresztény választott, mert Isten eleve kiválasztotta megtérésre? Akik nem tértek meg, azok azért nem térnek meg, mert Isten nem választotta ki őket, akik megtérnek, meg azért, mert Isten kiválasztotta őket?

Nem kaptunk szabad akaratot Istentől, hogy ki-ki dönthessen, hogy mellé áll-e vagy sem?

Aki nem választott az meg sem térhet?

Esetleg ezek a választottak a tanúk szerinti 144 ezer égi uralkodásra, újjászületésre kiválasztott ún. felkent keresztényekre utal?

Vagy igaz Kálvin nézete a predesztináció?

Vagy a test szerinti Izraelre utal, mint választott nép?

2019. ápr. 24. 20:17
1 2
 11/16 lilla64 ***** válasza:

Én egy pillanatig se vitatom,hogy vannak ritka kivételek,akik jó utra tértek.

Engem egyik lánnyal egy vén el akart küldeni egy hirhedt romatelepre,egy akkor szabadult nőhöz aki lopás miatt ült pár hónapot,merthogy az a vén folyóiratot adott neki és megigérte a látogatást.Mondtam,hogy márprdig én oda nem megyek és,ha már megigérted miért nem a feleségedet küldöd.

Na ebből azttán kisterem lett,hogy megtagadtam a szolgálatot amit jehova elvár, lázitok a gyülekezetbe és rasszista vagyok.

Én nem vagyok rasszista,semmi bajom a becsületes romákkal,vannak olyan ismerőseim,de egy olyan bűnbarlangba normális ember nem menne önszántából.

Aztán lecsendesült a dolog,mert szerintem senki nem vállalta be

2019. ápr. 25. 08:09
 12/16 anonim ***** válasza:
Van, aki kilép a bűnből, van aki pedig elhiszi, hogy elég, ha látszólag jól viselkedik egy adott szervezetben. Szerencsére Isten nem így gondolkodik.
2019. ápr. 25. 08:13
 13/16 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

A választottak azok, akik igent mondtak Isten hívására. Isten mindenkit hív, ezért mondja, hogy sokan vannak a hivatalosok (Mt. 20:16 és 22:14). Érdemes elolvasni ezt a két példázatot - melyek végén elhangoznak ezek az igék - teljes egészében, hogy megértsd a lényeget.

A predesztináció olyan értelemben igaz, hogy Isten előre látja a jövőt, és minden együtt munkálkodik a jóra. Olyan értelemben nem igaz, hogy Isten előre eldöntötte azt, hogy kiket üdvözít, és kiket nem. Mert Isten "azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és az igazság ismeretére eljusson." (I.Tim. 2:4).

Üdv. Péter

2019. ápr. 25. 09:12
 14/16 anonim ***** válasza:
34%

"Isten kiválasztott néhányakat? Minden igaz keresztény választott, mert Isten eleve kiválasztotta megtérésre? Akik nem tértek meg, azok azért nem térnek meg, mert Isten nem választotta ki őket, akik megtérnek, meg azért, mert Isten kiválasztotta őket?"

Pál magyarázza a Róma 11-ben. Külön kell venni az Izraelieket és a keresztényeket. Pál írja is, hogy Izrael elvetette Istent, de meghagy magának választás szerint egy magot. Jézus az apostoloknak is mondja, hogy "nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket".

Az Újszövetségben már nincs így, aki megtér üdvözül, aki nem, elkárhozik. Saját döntés, nincs predesztináció

"Vagy a test szerinti Izraelre utal, mint választott nép?"

Pontosan

2019. ápr. 25. 09:14
 15/16 anonim ***** válasza:
63%

"Hadd ne irjam ide le,hogy ez a szöveg a hamis prófétákról kire illik rá napjainkba"

Adventizmus ilyen. Hamis prófétára (Ellen White) és rajta keresztül emberi hagyományokra épül. Nem kávéznak, nem teáznak, nem esznek disznót, maguk módján tartogatják a szombatot. Aki haladó az vegán lesz, stb...

2019. ápr. 25. 09:33
 16/16 KZitus ***** válasza:

Szia

A Máté idézetből-ha jól látom-, az érdekel téged, hogy kik a választottak. Ha nem így lenne elnézésedet kérem.

Máté és Márk is az Armageddon kitörését megelőző események között jegyezte fel Jézus kijelentését, mely a választottakkal, vagyis a szellemmel felkent keresztényekkel kapcsolatos.

(Máté 24:21, 22 "mert akkor nagy nyomorúság lesz, olyan, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig, nem, és nem is lesz többé. Bizony, ha Isten nem rövidítené meg azokat a napokat, senki sem menekülne meg, de a választottak miatt megrövidíti azokat a napokat. )

Jézus az egyik jövendölésében, melyben Királyként utalt önmagára, azt mondta, hogy „elküldi az angyalokat, és egybegyűjti választottait a négy szél felől, a föld végső határától az ég végső határáig” a Márk 13:27; és a Máté 24:31. Milyen begyűjtésre gondolt itt Jézus? Nem a felkent keresztények maradékának a végső elpecsételésére, mely közvetlenül a nagy nyomorúság kezdete előtt lesz a Jelenések 7:1–3 szerint. Ehelyett Jézus egy olyan eseményre gondolt, mely a közelgő nagy nyomorúság alatt fog bekövetkezni. Ezért minden bizonnyal valamivel azután, hogy Sátán totális támadást indít Isten népe ellen, a még földön levő felkentek begyűjtetnek az égbe.

2019. ápr. 25. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!