Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell értelmezni ezt az...

Hogyan kell értelmezni ezt az igét? Kik azok a válaszottak?

Figyelt kérdés

Máté 24:24 Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.

Isten kiválasztott néhányakat? Minden igaz keresztény választott, mert Isten eleve kiválasztotta megtérésre? Akik nem tértek meg, azok azért nem térnek meg, mert Isten nem választotta ki őket, akik megtérnek, meg azért, mert Isten kiválasztotta őket?

Nem kaptunk szabad akaratot Istentől, hogy ki-ki dönthessen, hogy mellé áll-e vagy sem?

Aki nem választott az meg sem térhet?

Esetleg ezek a választottak a tanúk szerinti 144 ezer égi uralkodásra, újjászületésre kiválasztott ún. felkent keresztényekre utal?

Vagy igaz Kálvin nézete a predesztináció?

Vagy a test szerinti Izraelre utal, mint választott nép?

2019. ápr. 24. 20:17
1 2
 1/16 Rachel Warner ***** válasza:
96%
Én csak annyit tudok írni,hogy ha létezik isten és valóban igazságos,akkor nincsenek szó szerinti választottjai. A tanúk istenképe azért sántít,mert egy megalomán személyválogató,aki még a hívei közt is különbséget tesz és föléjük rangsorol egy kis uralkodói csoportot,akik alatt csicskulhatnak a hűséges követői. A kálvinista meg azért sántít,mert ott aztán totális személyválogatás van és még jogtalan ítélet is,mert gyakorlatilag több millió vagy milliárd ember azért jut a pokolra,mert isten heccből oda szánta. Ha ezek közül bármelyik is létezne,elvből nem akarnék megtérni,még örülnék is,ha eleve a pokolba rendelt volna,mert ilyen gusztustalan istennel a menny is nagyobb pokol lenne.
2019. ápr. 24. 20:25
 2/16 anonim ***** válasza:
8%

"hamis Krisztusok"

Az ilyen gonosz személyek, hamisan azt állítják, hogy megilleti őket az Úr Jézus Krisztus címe és tisztsége, részét alkotják az an·tiʹkhri·sztosz-nak, amelyet ötször említ János apostol.

A hamis próféta ártalmatlannak látszik, de valójában veszélyesek. Ez a leírás tökéletesen ráillik a farizeusokra, a vallás vezetőkre, azt állítva, hogy Isten nevében szólnak, holott emberek hagyományait követik.

Ahogyan a jó és rossz fát gyümölcseiről lehet felismerni, Jézus utal arra, hogy a hamis prófétákat is tanításaikról és viselkedéseikről lehet majd felismerni.

Kik azok a választottak?

A Biblia a választottakat, Isten szellemmel felkent keresztényekre utal, akik társkirályai lesznek Jézusnak.

Őket Isten választja ki, ebben nincs szabad akarat, mert Isten csak azok közül választ, akik Jézushoz hasonlóan élik a mindennapjaikat.

Erre mondta Jézus:

(Lukács 22:28–30) 28 De ti vagytok azok, akik kitartottatok mellettem próbáimban; 29 és szövetséget kötök veletek, mint ahogy az én Atyám szövetséget kötött velem, egy királyságra, 30 hogy egyetek és igyatok az én asztalomnál a királyságomban, és trónokon üljetek, hogy ítéljétek Izrael tizenkét törzsét.

Ezért is van az, hogy nem vallás köziségekből tevődnek össze ezek az emberek, mivel egy egységes imádat van, ami által élnek a keresztények.

Az Izraeliták a messiás meggyilkolásával, elvesztették a választottságukat. Mint nemzet, már nem Isten népe.

Viszont személyként, ha elfogadja Isten ezen elrendezését,az első keresztényekhez hasonlóan, változtatniuk kell a gondolkodásukon, az életükön, összhangba hozva az újszövetséggel.

Igen Ők a választottak.

2019. ápr. 24. 20:46
 3/16 lilla64 ***** válasza:
54%

Isten nem válogat az emberek között.Ha valakit kiválasztott azok az apostolok voltak.

A 144 000 pedig egy nagy hűlyeség,mint az is,hogy az őrtorony szervezet Isten szócsöve

2019. ápr. 25. 03:47
 4/16 lilla64 ***** válasza:
És igen,szabad akaratunk van,mi döntjük el,hogy mit teszünk
2019. ápr. 25. 03:49
 5/16 lilla64 ***** válasza:
100%

"A hamis próféta ártalmatlannak látszik,de valójában veszélyesek.Ez a leirás tökéletesen ráillik a farizeusokra,a vallásvezetőkre,azt állitva,hogy Isten nevébe szólnak,holott emberek hagyományait követik."

Hadd ne irjam ide le,hogy ez a szöveg a hamis prófétákról kire illik rá napjainkba

2019. ápr. 25. 03:57
 6/16 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen jó lenne látni az eredeti szöveget is, hogy ott milyen szó áll? Mert akár arra is utalhat, hogy "akik már választottak ", tehát nem akiket Isten kiválasztott, hanem akik választottak már és Isten mellett döntöttek. De nem tudom mi áll az eredetiben, milyen a szövegkörnyezet. Tudja valaki?
2019. ápr. 25. 05:56
 7/16 anonim ***** válasza:

"mert Isten csak azok közül választ, akik Jézushoz hasonlóan élik a mindennapjaikat."

A Lukács 22 pont nem erről szól. Félelmetes, hogy teljesen más igébe hogy bele tud magyarázni az ördögtorony olyat, ami kizárólag csak a saját tanítása és semmi köze Istenhez. De az még félelmetesebb, hogy a jehovisták csont nélkül benyelik. Pedig biztos, hogy nem buta emberek és mégis.

Szépen lennénk, ha a helyes viselkedés által lehetne üdvösséget nyerni. Ilyet csak hamis krisztus állít. Ja, hogy nálatok már a kegyelem is el lett tüntetve? Így azért már érthető.

2019. ápr. 25. 05:59
 8/16 lilla64 ***** válasza:

"biztos,hogy nem buták"

Sajnos értelmes embereknek se lehet nevezni őket.Legtöbben pszichiátriai kezelés alatt állnak.

Aztén akiket mostanába beszerveznek azokról jobb nem beszélni.Volt prostik,börtönviselt bűnözők,vagyis akiket már a társadalom kidobott magából.

2019. ápr. 25. 06:39
 9/16 anonim ***** válasza:
Én ismerek olyan börtönlakót, aki 25 évet ült, de még a büntetés elején tért meg. A 25 évet arra használta, hogy bent a börtönben Biblia órákat tartott és Krisztust hirdette. Nekem az ő bizonyságtétele sokkal erősebb, mint bármi más. Pont, hogy az ő megtérésük a legerőteljesebb, mint mondjuk azé, akivel már gyerekkorában, nyugalmas körülmények között ismertették meg a teljesen megbízható hívő szülei Istent.
2019. ápr. 25. 07:01
 10/16 anonim ***** válasza:
Meg is kerestem, keress rá Boros Lajosra. Én találkoztam vele személyesen egy börtönmisszió alkalmával.
2019. ápr. 25. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!