Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus hívők, mit gondoltok...

Katolikus hívők, mit gondoltok a papok cölibátusának eltörléséről?

Figyelt kérdés
Már katolikusok között is elterjedt a gondolat. Papokat kéne kérdezni persze, de gondolom nem gyakoriznak.

#katolikus #keresztény #pap cölibátus
2019. ápr. 23. 22:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Hogy oszlana szét az egyházi vagyon, ha gyerekei lennének a papoknak? A görög katolikus papoknak vannak gyermekeik és nősek, esetükben akkor megoszlik szerinted az egyházi vagyon? Tényleg elhiszi bárki még ezt az ócska régi mantrát? Egyik gyerek vinné a templomot, másik kapná a plébániát? Ha van harmadik, akkor neki jutna az egyházi temető?

2019. ápr. 24. 08:21
 12/18 lilla64 ***** válasza:
53%

Elnézést rosszul irtam.

Őgy értem,hogy a papok magánvagyona,bizony van olyan,hogy az egyháznak marad

2019. ápr. 24. 08:51
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Elég érdekes kérdés, ha megnősül egy pap és gyerekei lesznek, akkor onnantól tényleg nem Istennek él, hanem a családnak és akkor semmivel sem különb mint én pl. Ha meg engednénk, hogy legyen mellettük pl. prosti akkor meg bűnben élnének.

Ha meg gyerekeinek él, akkor vagyoni gyarapodás lesz a célja, hogy gyerekeinek minden földi jót megadjon. Akkor viszont távol áll az isteni világképtől.

Szerintem, aki pap akar lenni, annak le kellene vágni a himbilimbijét. Akkor lenne igazán jó pap, gyerekeket sem tudna molesztálni.

2019. ápr. 24. 14:34
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy katolikus papjelöltnek az az igénye támadjon, hogy megházasodjon, és papi szolgálatot is ellásson, akkor legyen állandó diakónus vagy görög katolikus pap. Papszentelés után már nem engedélyezhetik a házasságot.
2019. ápr. 24. 18:54
 15/18 anonim ***** válasza:
50%

Bocs, ateistaként is van véleményem. Elég röhejes és hiteltelen az, hogy nőtlen papok magyaráznak a házasság szentségéről. Emiatt tartom a katolimus vallást a lehető legnagyobb kóklerségnek mind közül.

Az már csak plusz adalék, hogy ez az egyhäz úgy termeli a pedofil papokat, mint kertèsz a paprikát.

2019. ápr. 29. 08:35
 16/18 anonim ***** válasza:
50%
Ha sikerül mesterséges intelligenciát bevinni a templomba, akkor elvileg meg lesz oldva a pap hiány is. Gyóntatni majd tud az AI, meg majd az egész misét tudja celebrálni, végülis elég szisztematikus annak lefolyása, még AI sem kell, elég egy program ami beszél.
2019. ápr. 29. 14:57
 17/18 A kérdező kommentje:
#16 Nem kell ide AI mert Luther évszázadokkal ezelőtt kitalálta az ellenszert a pedofil homokos papok ellen, a gyóntatás ellen, a luxusban fürdő egyházi elit ellen, és a kereszténység lassú halála ellen. Ezt úgy mondom, hogy nem is vagyok evangélikus. Mindemellett sajnálom látni a katolikusok haldoklását, de ez már csak ragaszkodás a dogmák iránt. (szvsz)
2019. ápr. 29. 19:18
 18/18 anonim ***** válasza:

" Mindemellett sajnálom látni a katolikusok haldoklását"

A katolikusok száma folyamatosan növekszik a világban, már több, mint 1,3 milliárd katolikus hívő van. Szeretnék én is ilyen haldoklást magamnak.

2019. ápr. 29. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!