Katolikus hívők, mit gondoltok a papok cölibátusának eltörléséről?
Hogy oszlana szét az egyházi vagyon, ha gyerekei lennének a papoknak? A görög katolikus papoknak vannak gyermekeik és nősek, esetükben akkor megoszlik szerinted az egyházi vagyon? Tényleg elhiszi bárki még ezt az ócska régi mantrát? Egyik gyerek vinné a templomot, másik kapná a plébániát? Ha van harmadik, akkor neki jutna az egyházi temető?
Elnézést rosszul irtam.
Őgy értem,hogy a papok magánvagyona,bizony van olyan,hogy az egyháznak marad
Elég érdekes kérdés, ha megnősül egy pap és gyerekei lesznek, akkor onnantól tényleg nem Istennek él, hanem a családnak és akkor semmivel sem különb mint én pl. Ha meg engednénk, hogy legyen mellettük pl. prosti akkor meg bűnben élnének.
Ha meg gyerekeinek él, akkor vagyoni gyarapodás lesz a célja, hogy gyerekeinek minden földi jót megadjon. Akkor viszont távol áll az isteni világképtől.
Szerintem, aki pap akar lenni, annak le kellene vágni a himbilimbijét. Akkor lenne igazán jó pap, gyerekeket sem tudna molesztálni.
Bocs, ateistaként is van véleményem. Elég röhejes és hiteltelen az, hogy nőtlen papok magyaráznak a házasság szentségéről. Emiatt tartom a katolimus vallást a lehető legnagyobb kóklerségnek mind közül.
Az már csak plusz adalék, hogy ez az egyhäz úgy termeli a pedofil papokat, mint kertèsz a paprikát.
" Mindemellett sajnálom látni a katolikusok haldoklását"
A katolikusok száma folyamatosan növekszik a világban, már több, mint 1,3 milliárd katolikus hívő van. Szeretnék én is ilyen haldoklást magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!